Κάθε φορά που ο Μπεν Άφλεκ ανοίγει το στόμα του, ντρεπόμαστε για λογαριασμό του

Μην γίνεις σαν τον Μπεν Άφλεκ που θεωρεί υπεύθυνη για τον αλκοολισμό του την πρώην σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του.

Κάθε φορά που ο Μπεν Άφλεκ ανοίγει το στόμα του, ντρεπόμαστε για λογαριασμό του

Μην γίνεις σαν τον Μπεν Άφλεκ που θεωρεί υπεύθυνη για τον αλκοολισμό του την πρώην σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του.


Η νηφαλιότητα του Μπεν Άφλεκ θα μπορούσε να σταθεί η αφορμή για ένα υπέροχο φιλανθρωπικό και κοινωνικό σκοπό. Για να ενδυναμώσει τους αλκοολικούς και να αποδυναμώσει το στίγμα του και -κυρίως- να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τον πάσχοντα ως ασθενή. Αλίμονο, ο Άφλεκ σε δημόσιες δηλώσεις του συνέδεσε την εξάρτηση του από το αλκοόλ με την καταπίεση που ένιωθε στο γάμο του με την Τζένιφερ Γκάρνερ.

Στο παρελθόν βέβαια είχε βρει κι άλλες αιτίες. Το διαζύγιο των γονιών του στα 12 του, τον αλκοολισμό του πατέρα του, το Χόλιγουντ και τα πάρτι. Η Τζένιφερ Γκάρνερ τον οδήγησε η ίδια σε κλινική αποτοξίνωσης. Με παρέμβαση. Δυο φορές. Το 2017 και το 2018. Κι ήταν εκεί σε άπειρες υποτροπές. Φυσικά και υπάρχουν υποτροπές, είναι κομμάτι της θεραπείας. Η απεξάρτηση είναι μια δέσμευση πλήρους απασχόλησης. Και γίνεται μέρος της ζωής των αλκοολικών. Που δεν δηλώνουν πρώην αλλά μετράνε μέρες νηφαλιότητας.

Τώρα, δήλωσε ότι έπινε επειδή ένιωθε παγιδευμένος στο γάμο του. Εγκλωβισμένος. Στην εμφάνισή του στο "The Howard Stern Show". Είπε ότι έλεγε στον εαυτό του ότι δεν μπορούσε να διαλύσει το γάμο εξαιτίας των παιδιών τους αλλά δεν ένιωθε χαρούμενος μαζί της. Όσο κι αν εκείνη προσπαθούσε. Κι έπινε ένα μπουκάλι ουίσκι κι αποκοιμιόταν στον καναπέ. Μέχρι που κατάλαβε ότι αυτό το μοντέλο γάμου δεν είναι υγιές περιβάλλον για παιδιά και χώρισαν.

Αλλά, προχώρησε σε μια αχρείαστη δήλωση, τονίζοντας πώς αν ήταν ακόμη μαζί της θα συνέχιζε να πίνει. Κάτι που μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει ως ηλιθιότητα, ανευθυνότητα, και παιδιάστικη συμπεριφορά απέναντι στην πρώην σύζυγό του. Μερικά πράγματα απλά καλύτερα να τα κρατά κανείς για τον εαυτό του, ακόμη κι αν είναι η δική του αλήθεια, δεν υπάρχει λόγος να πληγώνεις τη μητέρα των παιδιών σου. Ειδκά, αν υπήρξες αλκοολικός σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου και όχι αποκλειστικά στο γάμο σου. Δεν φταίει κανείς άλλος για τις επιλογές μας, πέρα από εμάς. 

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα