Σταματήστε ό,τι κάνετε. Η Greta Gerwig φτιάχνει ταινία για τη Barbie και μαντέψτε ποιον φαντάζεται να παίζει τον ρόλο του Ken. Τον Ryan Gosling. Δεν είναι ότι τσιρίζουμε, αλλά έχει κλείσει η φωνή μας. 

Η Greta, η οποία υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Noah Baumbach, έχει ήδη επιλέξει τη Margot Robbie για τον ρόλο της Barbie. ΟΚ, λογικό. Η Margot, δε, θα αναλάβει και χρέη παραγωγού στην ταινία, με την εταιρία της, LuckyChap. 

Σύμφωνα με το Deadline, o Gosling ήταν η μοναδική επιλογή της για τον ρόλο του Ken. Ωστόσο, αρχικά είχε απορρίψει την πρότασή της. Η pre-production φάση καθυστέρησε τόσο όσο χρειαζόταν ώστε να πει τελικά το ναι, από το πουθενά. Στο μεταξύ, να πούμε κάπου εδώ, πως όσοι μεγαλώσαμε με τη Barbie, είμαστε κάπως ακραία ενθουσιασμένοι. Αφενός γιατί μετατρέπεται σε live-action ταινία, αφετέρου γιατί στην ταινία αυτή θα πρωταγωνιστήσουν ταλαντούχοι ηθοποιοί και παντοτινά crushes. Γενικά, το παιδί μέσα μας ξύπνησε και πάλι. 

Δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, αλλά οι δυο πρωταγωνιστικοί ρόλοι έχουν κλείσει επίσημα, με τα γυρίσματα να ξεκινούν πιθανότατα στις αρχές του 2022, στο Λονδίνο. 

Τι άλλο γνωρίζουμε; 

  • Η Greta Gerwig θα γράψει το σενάριο αλλά και θα σκηνοθετήσει την ταινία. Είχε ανακοινώσει πριν δυο χρόνια περίπου πως η Barbie αποτελεί ένα από το επόμενα projects της. Αρχικά, επρόκειτο να αφήσει τη σκηνοθεσία στον σύντροφό της, Noah Baumbach, αλλά πλέον είναι σίγουρη πως θέλει να το πάρει πάνω της αυτό. 

  • Η Margot Robbie γνωρίζει καλά πως η Barbie έχει ένα ολόκληρο φορτίο πάνω της. Σαν concept και σαν ρόλος. Μιλώντας στη βρετανική έκδοση της Vogue, η ηθοποιός ανέφερε -εκτός από το γεγονός πως θα αναλάβει την παραγωγή- πως η Barbie “έρχεται με ένα μεγάλο φορτίο. Και πολλές νοσταλγικές συνδέσεις. Αλλά με όλα αυτά έρχονται και πολλοί συναρπαστικοί ρόλοι να επιτεθείς”, ανέφερε. Συνεχίζοντας τόνισε πως “οι άνθρωποι γενικά ακούν ‘Barbie’ και σκέφτονται ‘ξέρω τι ακριβώς θα είναι αυτή η ταινία’ και μετά ακούν πως η Greta Gerwig θα τη γράψει και θα τη σκηνοθετήσει και λένε ‘ωραία, ίσως δεν ξέρω τελικά…”

Τι καταλαβαίνουμε από αυτό; Πως δεν αποκλείεται η συνδεδεμένη με πολλά στερεότυπα Barbie να μας σερβιριστεί από ένα πολύ πιο σύγχρονο πρίσμα. Ας μην ξεχνάμε τι σημαίνει Gerwig άλλωστε.