Τα κιλά του Τζόνα Χιλ δεν είναι αντικείμενο σχολιασμού, εκτός κι αν είσαι χονδροφοβικός

Ο ηθοποιός ζήτησε από τους followers του να μην σχολιάσουν την πρόσφατη απώλεια βάρους του γιατί το body shaming δεν έχει φύλο.

Τα κιλά του Τζόνα Χιλ δεν είναι αντικείμενο σχολιασμού, εκτός κι αν είσαι χονδροφοβικός

Ο ηθοποιός ζήτησε από τους followers του να μην σχολιάσουν την πρόσφατη απώλεια βάρους του γιατί το body shaming δεν έχει φύλο.


"Ξέρω ότι έχετε καλές προθέσεις, αλλά σας παρακαλώ να μην σχολιάζετε το σώμα μου. Καλό ή κακό, θέλω να σας ενημερώσω ευγενικά ότι δεν είναι χρήσιμο και δεν αισθάνομαι καλά. Πολύς σεβασμός". Αυτά έγραψε ο ηθοποιός σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram και χειροκροτήσαμε δυνατά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Πρώτον, τεράστιος σεβασμός αξίζει στον Τζόνα Χιλ που απέκτησε την επικαρπία στις συζητήσεις για το σώμα του. Τις σταμάτησε. Δεύτερον, το γεγονός ότι έπρεπε να ανακοινώσει δημοσίως κάτι τέτοιο είναι εντελώς απογοητευτικό. Και τέλος, γιατί σχολιάζουμε τα κιλά των ανθρώπων. ΓΙΑΤΙ;

Ξέρω κόσμο που κρίνει πόσο καλή ήταν η καραντίνα κάποιου με βάση το αν πήρε βάρος ή όχι. Προχωράμε. Η φιλοφρόνηση της απώλειας βάρους δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, είναι κάτι που υπάρχει εδώ και αιώνες και κάποτε πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δεν είναι δικαίωμα μας να σχολιάζουμε θετικά ή αρνητικά το σώμα κάποιου τρίτου.

Αν σχολιάζεις την απώλεια κιλών κάποιου που μπορεί α) όντως να έκανε γυμναστική και διατροφή, νομίζεις ότι τον επαινείς. Ή μπορεί να επαινείτε κάποιον με διατροφική διαταραχή, ή κάποιον που θρηνεί (από ένα χωρισμό μέχρι έναν θάνατο) ή –άβολο- κάποιον που είναι άρρωστος (ψυχικά ή σωματικά ή και τα δύο). Η κουλτούρα της διατροφής γοητεύεται από την απώλεια βάρους και φέρει  τη φοβία του λίπους, είναι διαδεδομένη σε όλη την κοινωνία μας και ενώ οι περισσότεροι θεωρούμε αυτά τα κομπλιμέντα είναι αβλαβή, δεν είναι και τόσο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonah Hill (@jonahhill)

Αν συνεχίσουμε να σχολιάζουμε πόσο ζυγίζει κάποιος, διαιωνίζεται η ιδέα ότι η αυτοεκτίμηση μας προέρχεται από την εικόνα μας και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό θα οδηγήσει στην αφήγηση «για να είμαι αρκετά καλός πρέπει να είμαι ένα συγκεκριμένο μέγεθος (το small)».

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την καλύτερη ιδέα για το σώμα τους. Κάποιοι αηδιάζουν βλέποντας την εικόνα τους στον καθρέπτη. Οι άνθρωποι καταλήγουν να προβάλλουν τα συναισθήματά τους στο σώμα τους και στο φαγητό. Ένας τεράστιος φόβος που κουβαλάμε πολλοί είναι ο εξής: αν αλλάξει το σώμα μας, αν πάρουμε βάρος, δεν θα είμαστε τόσο ποθητοί και ελκυστικοί. Κι είναι ένας φόβος που προέρχεται και τροφοδοτείται από τους ανθρώπους που επαινούν την απώλεια βάρους. 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα