Μόλις έγινε 26 ετών. Και φέτος θα τον δούμε στην τηλεόραση δίπλα σε μια γυναίκα που θαυμάζει. Την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στη νέα σειρά της ΕΡΤ1 “Αγάπη Παράνομη”, μια δραματική σειρά έξι επεισοδίων σε σενάριο της Ελένης Ζιώγα, βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.”Είμαι φανατικός θαυμαστής της. Είναι μια από τις ωραίες επαγγελματικές εμπειρίες μου να συνεργάζομαι με ηθοποιούς που θαυμάζω”.
Πώς βρέθηκες στη σειρά που θα φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του Νίκου Κουτελιδάκη και μιλά για την πατριαρχία;
“Με πήραν τηλέφωνο να περάσω από casting. Μετά τον ρόλο μου στη σειρά “Έρωτας Μετά” μου έχουν δοθεί απλόχερα πολλές ευκαιρίες. Είδαν κάτι λοιπόν σε μένα και με έκλεισαν για το ρόλο. Είναι μια φανταστική διασκευή και μια καταπληκτική μίνι σειρά εποχής. Εγώ πάντως τρελάθηκα με τα γυρίσματα”.
Είσαι ουσιαστικά επαγγελματίας ηθοποιός τα τελευταία 4-5 χρόνια. Πώς βρέθηκε; τόσο σύντομα υποψήφιος για το βραβείο “Δημήτρης Χορν”;
“Προσωπικά, πιστεύω πολύ στον παράγοντα τύχη. Ακόμη κι όταν περνάς από οντισιόν παίζει σημαντικό ρόλο πώς θα τους πετύχεις εκείνη την ημέρα. Ακόμη και στις Πανελλήνιες πιστεύω ότι στάθηκα τυχερός. Πιστεύω ότι η ευκαιρία είναι θέμα τύχης και μετά, ξεκάθαρα, πρέπει να δουλέψεις για να αποδείξεις ότι άξιζες την ευκαιρία που σου δόθηκε”.
Έβλεπες τηλεόραση μικρός;
“Θυμάμαι ότι στο δημοτικό έβλεπα το “Παρά Πέντε”. Δεν έγινα όμως ηθοποιός γιατί είδα κάτι στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Μπήκα στην πρώτη γυμνασίου στην θεατρική ομάδα του σχολείου μου και έτσι κατάλαβα ότι κάτι μέσα μου με κατεύθυνε προς το θέατρο. Ήρθε βιωματικά. Αυτό που αισθανόμουν στις πρόβες και σε όλη την διαδικασία μέχρι να βγω στη σκηνή μου άρεσε, με γοήτευε. Και ήμουν τυχερός που το πρόσεξε αυτό η δασκάλα μας, η ηθοποιός Μαρία Σαλιάρη. Και με ενθάρρυνε πολύ γιατί δεν μπορώ να σου κρύψω ότι εγώ δεν το σκεφτόμουν το θέατρο επαγγελματικά. Είχα βλέψεις να γίνω οικονομολόγος. Και όταν το Σεπτέμβριο έδωσα εξετάσεις για το Εθνικό δεν το πίστευα ότι θα πάρουν»¨.
Πέρασες όμως στο Εθνικό. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για έναν πιτσιρικά;
“Με δυσκόλεψαν οι σπουδές μου. Έμενα στα νότια προάστια και έπρεπε να πηγαίνω κάθε μέρα στην Ομόνοια. Έλειπα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Ήταν μια εξαντλητική εμπειρία. Αλλά, μόλις βγήκα από την Σχολή, βρήκα τη χαρά σε αυτό το επάγγελμα. Ήμουν πολύ μικρός όταν μπήκα στη Σχολή, κατευθείαν από το σχολείο. Ήμουν ο μικρότερος. Για να παρακολουθώ τη Σχολή σχεδόν αποξενώθηκα από φίλους και οικογένεια. Είναι δύσκολο να το εξηγήσεις, το βιώσαμε οι σπουδαστές και μας έδεσε. Περνούσαμε όλη τη ζωή μας στην Πειραιώς 35”.
Θυμάσαι τον πρώτο σου ρόλο στο θέατρο;
“Φυσικά. Με είχε δει η υπέροχη Σοφία Φιλιππίδου στις εξετάσεις και μου πρότεινε να συμμετάσχω στο “Καθώς ψυχορραγώ”. Χάρηκα και φυσικά δέχτηκα. Αυτή ήταν η αρχή και το ένα έφερε το άλλο. Λατρεύω το θέατρο. Εννοείται ότι υπάρχουν υπερταλαντούχοι συμφοιτητές μου και ηθοποιοί εκεί έξω που δεν βρήκαν δουλειά εύκολα και τα παράτησαν. Είναι άδικο αλλά συμβαίνει”.
Σε αναγνωρίζουν στο δρόμο;
“Δεν συμβαίνει σίγουρα αυτό που βιώνουν οι ηθοποιοί που παίζουν στις Άγριες Μέλισσες. Θα με αναγνωρίσουν από τις δουλειές μου στο θέατρο κι αυτό το απολαμβάνω. Είναι αναμενόμενο ότι με την τηλεόραση έρχεται η μεγάλη αναγνώριση”.
Τι δεν ξέρουμε για σένα;
“Είμαι τρελός με τη συνέπεια και το πρόγραμμα. Πιέζω τον εαυτό μου να κάνει πράγματα που πιστεύω ότι πρέπει να κάνω. Λέω στον εαυτό μου «σήμερα θα βγεις και πιείς γιατί ΠΡΕΠΕΙ. Με πιάνει ότι πρέπει επιτέλους να ζήσω την ηλικία μου άσχετα από τη δουλειά. Δεν ξέρετε ότι στη διάρκεια της καραντίνας ασχολήθηκα με την κεραμική. Έχω φτιάξει κούπες, βάζα, τασάκια”.
Ποια είναι η άποψή σου για το κίνημα #metoo που ξέσπασε στο χώρο του θεάτρου;
“Αυτό που πίστευα δεν έγινε. Και στεναχωρέθηκα. Πιστεύω ότι μείναμε κάπως στο ηδονοβλεπτικό κομμάτι στο χώρο του θεάματος και του θεάτρου και δεν προχώρησε το κίνημα και σε άλλα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν ένα θέμα που έδωσε τροφή στους δημοσιογράφους αλλά ουσιαστικά δεν πήγε πουθενά, δείξαμε ως κοινωνία μια αδυναμία να το διαχεριστούμε. Είμαι υπερήφανος για τις συναδέλφους μου, τις θαυμάζω και τους θαυμάζω που βγήκαν και σήκωσαν αυτό το βάρος στους ώμους τους. Κάποια πράγματα όλοι τα ξέραμε. Τα είχαμε ακούσει. Πριν μπω στο Εθνικό μου είχαν πει και ήξερα ότι έπρεπε να μείνω μακριά από συγκεκριμένα άτομα. Μου είπαν επί λέξει “αν σου ζητήσει το τηλέφωνό σου, μην το δώσεις και μην τον πλησιάσεις. Αυτό που κρατάω είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει“.
Info: Θα παίζει στο Θέατρο Αθηνών στην sold out παράσταση «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» μαζί με τους Νίκο Κουρή, Λουκία Μιχαλοπούλου και τον Γιάννη Δρακόπουλο.