Μετά από δέκα σεζόν στο Central Perk, ο έβδομος πιο αναγνωρίσιμος χαρακτήρας του sitcom που δεν ξεπεράσαμε ποτέ, αποφάσισε να μοιραστεί με το ευρύ κοινό την περιπέτεια υγείας που περνά.

https://twitter.com/slate_michael?ref_src=twsrc%5Etfw

Διεγνώσθη με καρκίνο του προστάτη σε IV στάδιο κι αποφάσισε να μιλήσει στην εκπομπή του  Craig Melvin  για τον πραγματικό λόγο που εμφανίστηκε μέσω Zoom στο επεισόδιο της επανένωσης των Friends. “Στόχος μου την χρονιά που πέρασε ήταν να γιορτάσω τα 59α γενέθλια μου. Ευτυχώς, τον πραγματοποίησα στις 28 Μαΐου και τώρα είναι να προσπαθήσω να σώσω έστω και μια ανθρώπινη ζωή μέσα από τη δική μου μαρτυρία”. 

https://twitter.com/slate_michael?ref_src=twsrc%5Etfw

Η διάγνωσή του έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018 έπειτα από ετήσιο τσεκ απ. “Ήμουν 56 ετών εκείνη την χρονιά. Εξετάζουν το PSA που είναι ένα ειδικό αντιγόνο που σχετίζεται με τον προστάτη. Ανιχνεύτηκε προχωρημένος καρκίνος του προστάτη που είχε εξαπλωθεί στα οστά. Αντιμετωπίζω αυτή τη διάγνωση σχεδόν τρία χρόνια. Είναι καρκίνος στο τελικό στάδιο. Ξέρετε, πιθανότατα θα με νικήσει”. 

https://twitter.com/slate_michael?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο ηθοποιός υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και δυστυχώς ο καρκίνος εξαπλώθηκε στη σπονδυλική του στήλη, οδηγώντας σε παράλυση του κάτω μέρος του σώματός του. Αυτός ήταν και ο πραγματικός λόγος που η εμφάνιση του στο ειδικό επεισόδιο επανένωσης συνέβη κάπως γλυκόπικρα, από απόσταση. “Δεν ήθελα να με δουν έτσι και να γίνει θέμα ο καρκίνος μου” αναφέρει.

Θέλει να προωθήσει όσο μπορεί τους προληπτικούς ελέγχους που σώζουν ζωές. Συνίσταται σε άνδρες γύρω στα 40 αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου ή μετά τα 45 για όλους τους υπόλοιπους. Η διάγνωσή του του έμαθε να εκτιμά πόσο σημαντική είναι η κάθε στιγμή καθημερινά. “Αν μπορώ να δώσω ένα μήνυμα είναι το εξής. Μην τα παρατάς, συνέχισε να το πολεμάς, να παλεύεις” είπε στη συνέντευξή του.