Οι David Benioff, D.B. Weiss και -φυσικά- George R.R. Martin μας είχαν δείξει τις διαθέσεις τους από νωρίς. Από τα πρώτα επεισόδια για την ακρίβεια, εκεί όπου άρχιζε σιγά-σιγά να… στάζει αίμα η οθόνη μας. Και όσο πέρναγε ο καιρός όλο και περισσότεροι ήρωες του «Game of Thrones» μας αποχαιρετούσαν – οι περισσότεροι έχοντας βρει ένας φρικτό θάνατο. Μέχρι που φτάσαμε στον 3ο κύκλο, εκεί όπου εξολοθρεύτηκε το μεγαλύτερο μέρος της οικογένειας Stark, την ώρα που περιμέναμε πως και πως τον Robb να μπαίνει στο King’s Landing και να τα κάνει όλα μπάχαλο. Μεγάλο σοκ.

Και τώρα είναι όλα έτοιμα για να συνεχιστεί η σφαγή. Στις 6 Απριλίου το «GoT» επιστρέφει στις μικρές οθόνες μας και αν κρίνουμε από όλα αυτά που έχουν πει οι δημιουργοί του έως σήμερα, ο νέος κύκλος θα είναι «κόκκινος». Δεν διαφωνούμε σε αυτό – απλά μπορούμε να επιλέξουμε ποιοι θέλουμε να φύγουν από τη μέση; Όχι τίποτα άλλο, να του ευχαριστηθούμε λιγάκι – και να πάρουμε το αίμα μας πίσω.

 

Βασιλιάς Joffrey

Αναρωτιέσαι γιατί; Πολύ απλά επειδή είναι ένα κωλόπαιδο του κερατά, που θέλει να εξοντώσει τους πάντες, αλλά ο ίδιος είναι πολύ κότα για να το κάνει μόνος του.

 

Stannis Baratheon

Τη μία παίρνει αποφάσεις, την άλλη το μετανιώνει. Έχει μαζί του τον Θεό της Φωτιάς, αλλά τα έφαγε τα μούτρα του όταν πήγε να καταλάβει το King’s Landing. Λέει ότι δικαιούται τον θρόνο, αλλά στο τέλος μόνο να γκρινιάζει ξέρει. Έτσι δεν γίνεσαι βασιλιάς. Άντε στο καλό.

 

Theon Greyjoy

Όλοι οι άνδρες έχουν τις στιγμές τους που σκέφτονται με το κάτω κεφάλι. Αλλά αυτός ακόμα και εκεί έχει iq ραδικιού! Τόση βλακεία σε έναν άνθρωπο είχαμε καιρό να δούμε.

 

Petyr «Littlefinger» Baelish

Ok, έχουμε δει καθίκια και καθίκια σε σειρές, αλλά αυτός σπάει όλα τα κοντέρ. Και μην ξεχνάμε ότι μαχαίρωσε πισώπλατα τον Ned Stark. Στην πυρά.

 

Sansa Stark

Είναι γλυκιά, καλό παιδί, αλλά τόση κλάψα μας έχει σπάσει τα νεύρα. Ούτε ο Βασιλάκης Καΐλας με τον Νίκο Ξανθόπουλο μαζί. Πάρ’ το χαμπάρι, δεν θα γίνεις βασίλισσα. Δεν σου αρέσει; Εδώ, έχουν ακονισμένα σπαθιά.