Τι μπορεί να λέει για τον καθένα το camera roll του; Φωτογραφίες-reminders για τη δουλειά, τοπία, ηλιοβασιλέματα, πολύ συγκεκριμένα flat lay clicks, nudes, καλοκαίρια, χιόνια, αγαπημένα πρόσωπα, ο σκύλος σου στο πιο δροσερό σημείο του σπιτιού Αύγουστο μήνα. Εμείς πέσαμε σε ένα κείμενο του Another, από εκείνα που ζηλεύει κανείς, μιας και περιλαμβάνει κάποιες polaroid φωτογραφίες απευθείας από το camera roll του Nick Cave.

«Ξεκίνησα να βγάζω πολλές φωτογραφίες περίπου δυο χρόνια πριν», γράφει ο ίδιος στο κείμενο που τού ζητήθηκε. Λέει πως ένιωθε την ανάγκη να καταγράψει όσο περισσότερη πληροφορία μπορούσε, όχι μόνο για να κρατήσει αναμνήσεις, αλλά κυρίως για να μπορεί να διατηρήσει πράγματα που μονίμως εξαφανίζονταν γύρω του.

«Ανακάλυψα το ShakeItPhoto App στο Iphone που τραβάει προσομoιώσεις Polaroid φωτογραφιών, που κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερες από τις αυθεντικές Polaroid», λέει, μιας και ως γνωστόν, με την Polaroid, συνήθως απλώς ξοδεύεις φιλμ σε αποτυχημένα κλικ.

«Το Another Man μου ζήτησε να επιλέξω μια μικρή συλλογή από φωτογραφίες μου και να γράψω μια παράγραφο για την κάθε μια. Πολλές από τις φωτογραφίες και τις μικρές ιστορίες αφορούν τη σύζυγό μου, Susie, γιατί όπως και με τα πολύ οπτικά τραγούδια μου, καταγράφω ό,τι βλέπω και από ό,τι φαίνεται, μεγάλο μέρος της ζωής μου περιστρέφεται γύρω της.»

Παρακάτω θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις μια ματιά από το camera roll του Nick Cave. Μια ενδεχομένως -όχι και τόσο- αδιάκριτη ματιά.

“Τείνουμε να έχουμε πολλά μπαλόνια στο σπίτι μας. Μας αρέσουν. Το δικό μας προσωπικό πολύχρωμο, σε σχήμα ζώου Gilgulim. Τα βλέπουμε σαν εμβληματικές ψυχές που μεταναστεύουν μέσα στο σπίτι”.

“O Επίκτητος, ο στωικός φιλόσοφος, είπε, ‘δεν είσαι το σώμα σου ή το κούρεμά σου, αλλά είσαι η δυνατότητα μιας καλής επιλογής. Αν οι επιλογές σου είναι όμορφες, θα είσαι και εσύ”. Η Susie κάθεται στο κρεβάτι στο Λος Άντζελες και κάνει το makeup της.”