Σας έχει συμβεί αυτό το σπάνιο «δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από πάνω του;». Αυτό που ένα άτομο είναι τόσο μαγνητικό που το ακολουθείς με το βλέμμα σου υπνωτισμένος, χωρίς να μπορείς να το ελέγξεις; Αυτό ακριβώς μας συνέβη χθες με τον τραγουδιστή των Måneskin, των νικητών της φετινής Γιουροβίζιον. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα μάτια μας από τον Damiano David, και αν το κάναμε, έγινε επειδή άλλαξε πλάνο ο κάμερα μαν.

Μετά άρχισαν τα search στο Instagram, τα follow, τα στόρις, τα screenshots των φωτογραφιών του σε γκρουπ τσατ που ξαφνικά γέμισαν με σαλιάρικα emoji, γιατί διάολε (κρίμα για την Κύπρο, btw) δεν θυμόμαστε την τελευταία φορά που ένα τέτοιο ολοκα*λωτο πλάσμα περπάτησε με τέτοια άνεση στη σκηνή της Γιουροβίζιον.

Από την αρχή της ψηφορίας, μέχρι και τη νίκη του, είχαμε προλάβει να δούμε τα πάντα. Ότι εκείνος και τα παιδιά της μπάντας του γνωρίζονται από το Γυμνάσιο, ότι ήρθαν δεύτεροι στο Ιταλικό X-Factor του 2017, ότι στην Ιταλία και ο ίδιος και οι Måneskin θεωρούνται φαινόμενο, ότι εκείνος είναι γεννημένος το 1999 και είναι (ΓΙΑΤΙ;) αρραβωνιασμένος με τη Giorgia Soleri. Εμείς, στο μεταξύ, ψάχνουμε χώρο στον τοίχο για την αφίσα. 

«Damiano δεν σε αναγνωρίσαμε, γιατί φοράς ρούχα», του λέει ένας δημοσιογράφος σε προ-γιουροβιζιονική συνέντευξη (γελάσαμε) και μετά εκείνος και η κιθαρίστρια του γκρουπ εξηγούν πόσο τους αρέσει να κοντράρουν τις κοινωνικές νόρμες, και όλα τα ενδυματολογικά πρέπει με βάση το φύλο με τον τρόπο που ντύνονται. Το αγοράζουμε.

Και μπαίνουμε στο Instagram και κάνουμε follow τον λογαριασμό του γκρουπ, τον λογαριασμό του Damiano και σκρολάρουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να μην έχει πάει τρεις τα ξημερώματα. Και κάπως χαζεύουμε με το πώς στα 22 του καταφέρνει να μας θυμίσει την πιο αυθεντική ροκ αισθητική που νομίζαμε πως είχαμε ξεχάσει για πάντα, και το πώς «πέφτουμε» κάθε φορά για αγόρια με eyeliner, smokey eye, μακριά μαλλιά, έντονες γωνίες και -οκ- αχρείαστα τσιγάρα να κρέμονται από τα χείλη τους.

Όχι απλώς σκρολάραμε, αλλά βρήκαμε και τις αγαπημένες μας φωτογραφίες από το Instagram του, λες και είμαστε 12. Λυσσάξαμε; Το ξέρουμε. Θα το ξεπεράσουμε; Μακάρι όχι.

Ανεβάζει και στόρι γιορτάζοντας τη νίκη του τραγουδώντας το El Diablo και λιώσαμε λίγο ακόμα. Και τώρα θα κάνεις την κλασική ερώτηση για την κοκαΐνη. Διάβασε εδώ τι έκανε στ’αλήθεια ο Νταμιάνο σε εκείνη τη φάση