Καλεσμένος στην εκπομπή Tik Talk με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε τα αυτονόητα για ακόμα μια φορά, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην πατρότητα και στη μητρότητα, ενώ σχολίασε και τα του ελληνικού me too, με τα όσα συμβαίνουν ή μάλλον επιτέλους μαθαίνουμε πως συνέβαιναν, στον χώρο του θεάτρου.

«Ποιο είναι το κακό πρότυπο οικογένειας; Τι, ότι το παιδί μπορεί να παρεκκλίνει; Θα πάθει κάτι;», ανέφερε, προσθέτοντας πως ο ίδιος είναι παιδί ετεροφυλόφιλης οικογένειας. «Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Εγώ δε θέλω να γίνω πρότυπο», είπε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα του bullying από το οποίο ενδεχομένως κινδυνεύει το παιδί του, ο ίδιος δηλώνει προετοιμασμένος.

«Είμαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε μπούλινγκ. Και θα τσακωθεί και όλα. Δεν μπορείς να το έχεις για πάντα προστατευμένο. Το αποφεύγεις νομίζω αυτό όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι είσαι πάντα δίπλα του και μπορεί να σου ανοιχτεί».

«Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι»,

«Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει, το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;», υποστήριξε.

MeToo: “Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να τιμωρούνται”

Αναφερόμενος στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, που έχουν δημιουργήσει κόμπους στα στομάχια μας αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, ο Φώτης Σεργουλόπουλος αποκάλυψε πως γνώριζε ιστορίες και προέτρεψε τα θύματα να μιλήσουν «γιατί δε μου άρεσε να βλέπω γυναίκες να κρατούν μέσα τους αυτά τα πράγματα».

 

Μιλώντας για στενή σχέση του με τη Τζένη Μπότση, η οποία μαζί με άλλες γενναίες γυναίκες, κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, υποστήριξε πως: «Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να τιμωρούνται. Πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει. Σταματάει με αυτόν τον αμήχανο τρόπο αλλά σταματάει. Η Τζένη είπε ότι μετανιώνει που δεν το είπε νωρίτερα γιατί άφησε να συμβεί το ίδιο και σε άλλες γυναίκες. Αν το είχε κάνει όμως νωρίτερα μπορεί να μην είχε σταματήσει αυτό».