Πολλοί μπορούν να σου μιλήσουν για την τοξική αρρενωπότητα. Αρκετοί την έχουν υποστεί και την αναγνωρίζουν άμα τη εμφανίσει. 0 35χρόνος Πάυλος Χάππιλος επέλεξε να μιλήσει για το φαινόμενο αυτό μέσα από την πλατφόρμα του δημοφιλούς παιχνιδιού MasterChef. Ενός ριάλιτι με υψηλή τηλεθέαση σε prime time. Που σημαίνει ότι ο λόγος του θα μπει σε πολλά νοικοκυριά. Και απέναντι σε κάθε παντελονάτο και μπεσαλή πάικτη είναι εκεί για να υψώσει την ασπίδα της συμπεριληπτηκότητας, της ορατότητας και της εκπροσώπησης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Με γενναιότητα, χαμόγελο και ηρεμία.

Μάθημα ιστορίας νούμερο δύο: Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γυναίκες που βγήκαν, πιο μαζικά, στην αγορά εργασίας, άρχισαν να φοράνε σε μαζικότερο βαθμό τα παντελόνια των αντρών τους, που ήταν στο μέτωπο. Τι μάθαμε παιδάκια; Ότι οι γυναίκες βγήκαν να στηρίξουν την οικονομία και φόρεσαν ουσιαστικά τα παντελόνια του κουβαλητή. Άρα η ανδρίλα ίσως δεν εκφράζεται μέσω ενδυμάτων. Κυρίως με τις συμπεριφορές. Από την δεκαετία του 1930, stars όπως οι Marlene Dietrich και Katharine Hepburn φωτογραφίζονται συχνά φορώντας παντελόνια.

Αν η γλώσσα του δρόμου έχει σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο τότε καλό είναι να μην μεταφέρεται αδιαμεσολάβητα στην ελληνική τηλεόραση. Να υπάρχει ένας Παύλος να βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Δεν είσαι παντελονάτος φίλε μου, είσαι απλά σεξιστής. “Η αντιμετώπιση του Κωστή με το που γύρισε στο σπίτι του ήταν πολύ έντονη και χωρίς χώρο διαπραγμάτευσης, πράγμα που εμένα με χτυπάει σε ένα νεύρο πολύ προσωπικό, γιατί αυτή την αντιμετώπιση την έχουν πολλοί άνθρωποι κι εγώ μέσα σε αυτούς. Εγώ πες όχι μέσα σε αυτούς, γιατί εμένα μπορείς να μην με καταλάβεις, υπάρχουν, όμως, άλλα άτομα, όπως τα τρανς που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά κι έχουν μία πολύ επιθετική αντιμετώπιση από τον κόσμο, την οποία την λαμβάνω κι εγώ γιατί ζω σε αυτή την κοινότητα, η οποία είναι πάρα πολύ άδικη, γιατί δεν δίνεις καθόλου χώρο στον άλλο να σου πει την πλευρά του”είπε. 

Αν στη mainstream τηλεόραση έχει δημιουργηθεί  ένα περιβάλλον τοξικό, όπου ζέχνει ματσίλα, σεξισμό, ομοφοβία, υποκρισία, ρατσισμό και κοινωνική απόρριψη, τότε ο Παύλος είναι ήδη νικητής. Γιατί απλά σκάει στα γέλια με κάθε τέτοια ατάκα και λόγο.Γιατί ο Παύλος που μετακόμισε στην Αθήνα πέρυσι και τον βλέπαμε στο Barrett και το Six D.o.g.s  θέλει να μοιραστεί την προσωπική του ιστορία bullying ως θύμα. Κι αυτό ως πράξη είναι γενναία.