Ο Μάκης Παπαδημητρίου δεν πιστεύει ότι είναι επώνυμος. Ή αν θέλετε, δεν πιστεύει ότι η αναγνωρισιμότητα είναι δικαιολογία για ντιβιλίκια και σνομπ συμπεριφορές. Μιλάει με σεβασμό, αγάπη και τρομερή ειλικρίνεια για τη Μυρτώ Κοντοβά, δημιουργό της σειράς «Σχεδόν Ενήλικες». Παραδέχεται ότι μια ολόκληρη γενιά ίσως νοσταλγεί τα 90s κι ότι -αν κάνεις περίεργη προσπέραση στο δρόμο- θα σε βρίσει.

Δεν υιοθετεί καμία δημόσια περσόνα/προσωπικότητα όταν εμφανίζεται σε εκπομπές και περιοδικά. Είναι πεπεισμένος ότι η δουλειά του δεν είναι να μας κάνει να γελάμε. Είναι να υποδύεται ρόλους. Μας θυμίζει ότι έχουμε εθιστεί στην πληροφορία. Αυτό μας έχει κάνει εθισμένους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιθανότατα αγχωμένους για τα likes και την αποδοχή. Η δική του στάση είναι ξεκάθαρη: απέχει. Γιατί θέλει να βλέπει κάτι και να σκέφτεται, να φιλτράρει την πληροφορία.

Πέρασε υπέροχα στα γυρίσματα του “Suntan”. Κέρδισε άπειρα βραβεία. Αλλά τα έβαλε στο ράφι και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του. Θέλει να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Και είναι σίγουρος ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία για τις επόμενες γενιές αν σταματήσουμε να είμαστε εγωκεντρικοί.

Δώδεκα απολαυστικά λεπτά με έναν πολύ ταλαντούχο και σκεπτόμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Ευχαριστούμε το Domotel Kastri Athens για τη φιλοξενία.