Ένα 13χρονο τρανς αγόρι βρήκε τον πιο έξυπνο, δημιουργικό και αρκετά συγκινητικό τρόπο να κάνει το coming out του στη μαμά του, συγγραφέα Amanda Mancino-Williams. Η ίδια μάλιστα ένιωσε τόσο περήφανη για την ιδέα του παιδιού της που αποκάλυψε τη δημιουργία του στο Twitter. «Πήρα ένα σημείωμα από το 13χρονο παιδί μου απόψε κάτω από την πόρτα μου».

Τα παιδιά της όποτε έχουν κάτι σημαντικό να της πουν, το κάνουν σε μορφή σημειώματος και της το αφήνουν κάτω από την πόρτα της. Αυτή τη φορά ο γιός της άφησε κάτω από την πόρτα της ένα μικρό βιβλίο που έγραψε μόνος του, στο οποίο της έγραφε το εξής:

https://t.co/ocnkoFrDls

«Αγαπητή μαμά,

Δημιούργησα ένα εξαιρετικά μικρό βιβλίο για να σου πω κάτι.

«Αυτή είναι μια κόρη (dot-er/)» , έγραψε, με ένα σχέδιο (σε πουαντιγιστικό στυλ σχεδίου με κουκκίδες) ενός κοριτσιού.

«Αυτός είναι ένας γιος (sun)» , συνέχισε η ιστορία.

«Αρχικά αναμενόταν να είμαι καλλιτέχνης, που ειδικεύτηκε στον πουαντιγισμό, αλλά ανακάλυψα ότι το να είμαι μπάλα αερίου μου ταιριάζει καλύτερα.»

*Η λέξη “daughter” σημαίνει “κόρη” στα αγγλικά, και προφέρεται το ίδιο, όπως και το “dot-er”, το οποίο περιέχει μέσα του τη λέξη “dot” που σημαίνει κουκκίδα. Ομοίως, το “son” σημαίνει “γιος” στα αγγλικά, και προφέρεται το ίδιο όπως και η λέξη “sun”, που σημαίνει “ήλιος”

Ο γιος της στη συνέχεια εξήγησε τις διαφορές μεταξύ μιας κουκκίδας (ή κόρης) και ενός γιου (ήλιου), αναφέροντας ον περιοδικό πίνακα στοιχείων για να δείξει ότι στην πραγματικότητα το παιδί της είναι ένας ήλιος και όχι μια κουκκίδα.

Το αγαπημένο μας κομμάτι:

Τελειώνει το μίνι αυτό αριστούργημα γράφοντας «Ένα – είμαι τρανς αγόρι. Δυο- είμαι πολύ cringy».

Στο μεταξύ, στην τελευταία σελίδα υπήρχε ένα σχέδιο ενός ήλιου που αχτινοβολεί και χαμογελά. Μάλλον αυτή είναι ανακούφιση και φρέσκια αρχή ενός coming out σαν αυτό.

Η Mancino-Williams, σαν υπερήφανη μαμά, χαρακτήρισε το μικρό βιβλίο του γιου της ως «φανταστικό δώρο» για κάθε άτομο εκεί έξω, ενώ μοιράστηκε μια βαθύτερη ανάγκη του παιδιού της: να εμπνεύσει και άλλα άτομα σαν αυτόν να είναι ο εαυτός τους».