Ήταν κάπου στο τέλος του Ιανουαρίου όταν γεννήθηκε όλο αυτό το κόλλημα. Τα ξένα sites έγραφαν επικές κριτικές για τη σειρά, κάποιοι φίλοι είχαν ξεκινήσει να τη βλέπουν και ενθουσιάστηκαν, άρα δεν θέλαμε και πολύ για να μπούμε και εμείς στο τριπάκι. Και όσο πέρναγε ο καιρός, όλο και μεγάλωνε η μανία μας με το «True Detective». 

Καταπληκτική σκηνοθεσία, εικόνα και μουσική. Σκοτεινές καταστάσεις, φιλοσοφίες και ένα στόρι που δεν ήξερες που θα καταλήξει. Από ανατροπή σε ανατροπή πηγαίναμε σε κάθε επεισόδιο. Και περιμέναμε σαν τρελοί το τέλος, το 8ο επεισόδιο που θα γινόντουσαν οι αποκαλύψεις και θα έπεφταν οι τίτλοι τέλους. Και ήρθε εκείνη η μέρα και για πρώτη φορά το «True Detective» έβγαλε… φως και ανάμεικτα συναισθήματα.

Για να μην τρελαθούμε. Ωραίο, πολύ ωραίο τέλος, αλλά σου έδινε την εντύπωση ότι έγινε με το ζόρι. Στα γρήγορα. Μια σειρά που μας είχε μάθει στο μυστήριο και στην τρέλα, ξαφνικά τελείωσε με μια δόση αισιοδοξίας.

Θα μου πεις που είναι το λάθος σε αυτό. Πουθενά, μεταξύ μας τώρα. Αλλά θέλαμε κάτι περισσότερο. Κάτι έντονο. Κάτι που θα μας έμενε καρφωμένο στο μυαλό για τις επόμενες εβδομάδες. Κάτι που θα συζητούσαμε για μέρες στα μπαρ. Τον θάνατο κάποιου πρωταγωνιστή, το μυστικό που θα μας οδηγούσε στην δολοφονία του JFK και όχι ένα happy end που θα ζήλευαν και οι ταινίες της… Disney (υπερβολικός, ξέρω).

Αλλά ίσως να υπάρχει και λογική σε όλο αυτό. Κάποια σενάρια που να εξηγούν το… άνευρο τέλος στη πρώτη σεζόν του «True Detective».

 

Σενάριο 1

Είναι γνωστό ότι οι συγγραφείς συχνά-πυκνά παθαίνουν ένα δημιουργικό black out. Και είναι λογικό αυτό να συμβαίνει περισσότερο σε όσους γράφουν το σενάριο κάποια σειράς. Και μάλλον ο Nic Pizzolatto δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα έδωσε όλα στα 7 επεισόδια και στο όγδοο έπεσαν οι ασφάλειες. Άρα τι κάνεις εκεί; Μα φυσικά ακολουθείς την παλιά τίμια συνταγή του happy end.

Σενάριο 2

Η μέρα που το «Game of Thrones» βγαίνει στις μικρές οθόνες πλησιάζει. Αλλά και το «True Detective» έχει αποκτήσει το δικό του φανατισμένο κοινό. Το HBO βρίσκεται σε δίλημμα. Άλλωστε πόσο ενθουσιασμό να αντέξει και ο θεατής. Δύο κολλήματα μαζί; Υπερβολή. Άρα λένε στον Pizzolatto «ότι προλάβεις στον 8ο επεισόδιο». Ιδού τα αποτελέσματα.

 

Σενάριο 3

Όλοι λένε ότι στον 2ο κύκλο θα έχουμε νέα ιστορία, νέους πρωταγωνιστές. Αλλά μετά την επιτυχία των Matthew McConaughey και Woody Harrelson, ρισκάρεις να «σκοτώσεις» κάποιον; Κι αν δεν πάει καλά η επόμενη σεζόν, γιατί να μην τους επαναφέρεις; Λογικό.