Με αναρτήσεις του στα social media, o μέχρι πρότινος γνωστός ως Ellen Page ηθοποιός, Elliot Page έκανε come out ως τρανς. Ο υποψήφιος για Όσκαρ το 2007, για την ταινία Juno και το ρόλο του ως έφηβη που έπρεπε να αντιμετωπίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, με ανάρτησή του αναφέρει πως τελικά μπορεί να αγαπήσει το ποιος είναι για να ακολουθήσει τον αυθεντικό του εαυτό. Μέσα από αυτή, κάνει λόγο για την έμπνευση που πήρε από άλλα τρανς άτομα της κοινότητας, για τον φόβο που ελλοχεύει ούτως ή άλλως πίσω από τη γενναία της κίνηση, κυρίως λόγω της κοινωνικής πραγματικότητας. Αναφέρει τις στατιστικές των διακρίσεων απέναντι στα τρανς άτομα και δίνει υπόσχεση πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει αυτόν τον κόσμο καλύτερο. 

Η ανάρτησή του:

“Γεια σας φίλοι, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι το όνομά μου είναι Elliot, οι αντωνυμίες μου είναι his/them και είμαι τρανς. Νιώθω τυχερός που το γράφω. Να είμαι εδώ. Έφτασα σε αυτό το μέρος στη ζωή μου.

Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για τους απίστευτους ανθρώπους που με υποστήριξαν σε αυτό το ταξίδι. Δεν μπορώ να αρχίσω να εκφράζω πόσο αξιοθαύμαστο είναι να αγαπώ επιτέλους ποιος είμαι αρκετά για να ακολουθήσω τον αυθεντικό μου εαυτό. Έχω εμπνευστεί ατέλειωτα από τόσα άτομα στην κοινότητα. Σας ευχαριστούμε για το θάρρος σας, τη γενναιοδωρία σας και που εργάζεστε ασταμάτητα για να κάνετε αυτόν τον κόσμο έναν πιο περιεκτικό και συμπονετικό μέρος. Θα προσφέρω ό,τι μπορώ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια πιο στοργική και ισότιμη κοινωνία.

Ζητώ επίσης υπομονή. Η χαρά μου είναι πραγματική, αλλά είναι επίσης εύθραυστη. Η αλήθεια είναι, παρά το ότι αισθάνομαι βαθιά χαρούμενος αυτή τη στιγμή, φοβάμαι επίσης. Φοβάμαι την εισβολή, το μίσος, τα «αστεία» και τη βία. Για να είμαι σαφής, δεν προσπαθώ να μετριάσω μια στιγμή που είναι χαρούμενος και μια στιγμή που γιορτάζω, αλλά θέλω να αναφερθώ στην πλήρη εικόνα.

Οι στατιστικές είναι συγκλονιστικές. Η διάκριση εναντίον των τρανς ατόμων είναι έντονη, ύπουλη και σκληρή, με αποτέλεσμα τρομερές συνέπειες. Στους πολιτικούς ηγέτες που εργάζονται για να ποινικοποιήσουν την υγεία των τρανς ατόμων και να αρνηθούν το δικαίωμά μας να υπάρξουμε και σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να εκτοξεύουν εχθρότητα προς την τρανς κοινότητα: έχετε αίμα στα χέρια σας. Απελευθερώνετε μια οργή χυδαίας και εξευτελιστικής οργής που προσγειώνεται στους ώμους της τρανς κοινότητας, μια κοινότητα στην οποία το 40% των τρανς ενηλίκων αναφέρουν απόπειρα αυτοκτονίας. Πληγώνετε ανθρώπους. Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα σιωπούμε μπροστά στις επιθέσεις σας.

Λατρεύω ότι είμαι τρανς. Και μου αρέσει που είμαι queer. Και όσο περισσότερο κρατώ τον εαυτό μου κοντά και αγκαλιάζω πλήρως τo ποιος είμαι, τόσο περισσότερο ονειρεύομαι, τόσο μεγαλώνει η καρδιά μου και τόσο περισσότερο ευδοκιμώ. Σε όλους τους τρανς ανθρώπους που ασχολούνται καθημερινά με την παρενόχληση, τo μίσος, την κακοποίηση και την απειλή βίας: Σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό, τι μπορώ για να αλλάξω αυτόν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Ευχαριστώ που το διαβάσατε.

Όλη η αγάπη μου, Elliot”