Ο Σον Κόνερι αποτέλεσε το απόλυτο αντρικό πρότυπο για γενιές και γενιές. Είτε ο ανδρισμός του αποτελεί στις μέρες μας κάτι το παλιομοδίτικο είτε όχι, κανείς δε θα καταφέρει να του πάρει αυτή την αισθητική άλφα μέιλ που τόσο καλά κατάφερε να αποτυπώσει σε μια εποχή που την αγόραζε με το κιλό. Ταυτόχρονα όμως ο Κόνερι ήταν και καλλιτέχνης και μάλιστα τολμηρός, σε περιόδους που ακόμα και η καλλιτεχνική τόλμη είχε ταβάνι. Ναι, ο Κόνερι, είτε το περιμένει κανείς είτε όχι, ήταν ο πρώτος ηθοποιός, μαζί με τον συνάδελφό του Ρίτσαρντ Πάσκο, που έδωσε το πρώτο τηλεοπτικό gay φιλί στην τηλεόραση.

1960 και στο θεατρικό έργο “Colombre” του Ζακ Ανουίγ, ο Σον Κόνερι έπαιζε τον ρόλο του Ζουλιέν, ενός νεαρού στρατιώτη, ο οποίος επιστρέφει σπίτι μετά τον πόλεμο και ανακαλύπτει πως η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει για άλλον. Τον νέο σύντροφο της συζύγου του υποδύεται ο Ρίτσαρντ Πάσκο. Τον λένε Πολ και ο Κόννερι πηγαίνει να τον βρει για να καταλάβει τι καλύτερο έχει από εκείνον.

Αξίζει να αναφερθεί πως την περίοδο που προβλήθηκε το φιλμ, η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη στη Βρετανία. Ο λόγος που έγινε αποδεκτό ήταν επειδή επρόκειτο για έργο από έναν τεράστιο δραματουργό. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Κόνερι έπαιξε ρόλο gay. Ο ίδιος είχε πει στον Γκας Βαν Σαντ πως αποφάσισε κρυφά να κάνει τον ρόλο του Γουίλιαμ Φόρεστερ, στην Ταινία «Finding Forrester” gay, για να ανακαλύψει τον χαρακτήρα του.

Το έργο, για ένα διάστημα είχε χαθεί, αλλά βρέθηκε αντίγραφό του και μπορείς να το παρακολουθήσεις εδώ.