Ο Jason Momoa είναι από εκείνους τους τύπους που φέρνει άντρες και γυναίκες σε σχεδόν απόλυτη συμφωνία. Αποτελεί ένα από τα δυνατά crushes τις εποχής μας και λόγω εμφάνισης, και λόγω συνοχής ρόλων και λόγω lifestyle. Ο Momoa δεν είναι ένας βαρετός χολιγουντιανός ηθοποιός, έχει κάνει ανθρώπους να παρατήσουν το Game of Thrones από το τέλος της πρώτης σεζόν κιόλας, δηλαδή από τον θάνατό του ως Καλ Ντρόγκο. Μας έχει βάλει σε διαδικασία να δούμε ένα Aquaman και να ψάξουμε και όλο το οικογενειακό πλοτ του Lenny Kravitz, μιας και είναι παντρεμένος με την πρώτη γυναίκα του. Τέλος πάντων.

Ο Jason έκανε πρόσφατα μια φωτογράφιση για το InStyle και το αποτέλεσμα, πέρα από μερικές φωτογραφίες που κάποιοι και κάποιες από εμάς θα θελήσουν να αποθηκεύσουν, έκανε και μερικές δηλώσεις που τον σφήνωσαν λίγο πιο βαθιά στην καρδιά μας. «Το ροζ είναι ένα υπέροχο χρώμα. Και είμαι πολύ ασφαλής με τον ανδρισμό μου. Στην πραγματικότητα δεν δίνω δεκάρα για τι σκέφτονται οι άλλοι.»

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Momoa, ο οποίος από ό,τι φαίνεται δε νιώθει πως έχει κάτι να αποδείξει σε κάποιον. Ούτε σε σχέση με τον ανδρισμό του, ούτε σε σχέση με την εμφάνισή του. Στη συνέντευξη αναφέρει πως μετά το Game of Thrones η οικονομική του κατάσταση δεν ήταν ακριβώς καλή, μιας και όπως λέει, εκείνος και η οικογένειά του δεν είχαν να φάνε.

Για τα παιδικά του χρόνια λέει χαρακτηριστικά πως είναι προϊόν «δυο τελείως αντίθετων κόσμων». Μπορεί να τον έχουμε συνδέσει εξ ολοκλήρου με τη Χαβάη, παρόλα αυτά, εκείνος μεγάλωσε στην Αϊόβα, με τη μητέρα του, επισκεπτόμενος συχνά τον πατέρα του που ζούσε στη Χαβάη. Στο μεταξύ, το σχολείο δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση ούτε για τον Μομόα. «Με έδερναν πολύ στο σχολείο. Απλά επειδή ήμουν λίγο διαφορετικός. Φορούσα Birkenstocks στο γυμνάσιο και με φωνάζανε φρικιό, ανέφερε», λέγοντας πως ήταν ο μοναδικός μιγάς στο σχολείο, άρα και εύκολος στόχος για τους νταήδες. Ο ίδιος δεν έγινε ποτέ αποδεκτός στις παρέες του σχολείου.

Στη Χαβάη δεν ήταν ακριβώς ευκολότερα τα πράγματα. Δεν ένιωθε να ανήκει ούτε εκεί. Παρόλα αυτά, εκεί, ένα τυχαίο βράδυ του προσφέρθηκε ο πρώτος του ρόλους και ενώ το πλάνο ήταν να γίνει θαλάσσιος βιολόγος, η υποκριτική τον κέρδισε. Από εκεί και έπειτα υπήρξαν αρκετοί ρόλοι, μέχρι να βρει τη θέση του στα genres και τις καρδιές μας και όσο χαζεύουμε τις φωτογραφίες του από τη φωτογράφιση, να θυμίσουμε πως περιμένουμε κάπως ανυπόμονα να τον δούμε στο Dune.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται πως το γεγονός πως τα πιο σημαντικά πλάσματα στη ζωή του είναι δυο πολύ δυναμικές γυναίκες, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πρόκειται για τη μητέρα και τη σύζυγό του, Λίσα Μπονέ. Ο ίδιος αμφιβητεί τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που “διαχωρίζουν” το κάθε φύλο και πιστεύει πως όλοι ανεξαιρέτως έχουν μια δυνατή γυναικεία και μια αντρική πλευρά. Και πρέπει και οι δυο να αγκαλιάζονται εξίσου.