Ο Michael Stokes ως τώρα έχει κυκλοφορήσει οκτώ βιβλία, τα οποία αποτελούν κάποιου είδους μελέτες του της ανδρικής φιγούρας, από ένα sexy και ερωτικό πρίσμα. Αυτή τη φορά, θα κυκλοφορήσει δυο νέα βιβλία: το Sinner or Saint (Αμαρτωλός ή Άγιος) και My Naked Soldier (Ο Γυμνός Στρατιώτης μου). Το δεύτερο θα περιλαμβάνει αδημοσίευτες φωτογραφίες γυμνών στρατιωτών του Πρώτου και Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Advocate, έχει ξεκινήσει ένα Kickstarter για να κυκλοφορήσει τα νέα του βιβλία. Για την επιλογή του αυτή εξήγησε: «μου δίνει μια ιδέα για το πόσα βιβλία να εκτυπώσω διατηρώντας το κόστος της έκδοσης χαμηλά, προσφέροντας παράλληλα την καλύτερη τιμή στους πελάτες μου, μαζί με εκπτώσεις. Είναι, επίσης, ένας διασκεδαστικός τρόπος για τους ανθρώπους να παρακολουθούν ένα έργο τέχνης να πραγματοποιείται.»

Ο «Γυμνός Στρατιώτης Μου»

“Το 2014, υπέγραψα μια συμφωνία με την Taschen Publishing για να εκτυπώσω τη συλλογή μου με φωτογραφίες γυμνών στρατιωτών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με τίτλο, «My Buddy.» Το βιβλίο έγινε διεθνής επιτυχία και το «My Buddy» βρίσκεται σε δεύτερη έκδοση με τις πρώτες εκδόσεις να πωλούνται σήμερα, για πάνω από 140 δολάρια. Αυτές είναι φωτογραφίες που “βρέθηκαν” και που συλλέγω για πάνω από 12 χρόνια κι αυτό το βιβλίο θα περιλαμβάνει μερικές από τις απόλυτα καλύτερες της πρώτης συλλογής μου, μαζί με νέες. Οι 230 φωτογραφίες δε θα έχουν δημοσιευτεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.”

Οι φωτογραφίες, μαζί με τη βιαιότητα του πολέμου, περνούν αισθήματα οικειότητας, άνεσης με το σώμα, τη γύμνια και μια παράδοξη χαρά μέσα σε ένα περιβάλλον και χρονικό πλαίσιο ποτισμένο με τη μόνιμη πιθανότητα του πολέμου και της αγριότητας.

Το βιβλίο μπορείς να το προπαραγγείλεις εδώ.