O καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ σχολιάζει την εξάπλωση της πανδημίας. Συχνά. Επτά μήνες τώρα πρέπει να έχει περάσει από όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας Κι εμείς αλήθεια δεν ξέρουμε αν πρέπει να χειροκροτήσουμε ή να κλάψουμε από τα γέλια.Στην τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βγήκε από καφέ της Θεσσαλονίκης όπου ακουγόταν νταμπά ντούμπα η μουσικούλα. 

Προχωράμε: 

“Κατά τη δική μου άποψη το lockdown δεν βοήθησε ιδιαίτερα”

Η δύναμη της καψούρας:

“Είναι εύκολο να μαντρώσω έναν νέο που έχει καψούρα;”

Τα μποτέ:

“Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας, και τα πόδια μας και τις μασχάλες μας κι όλα μας. Είναι καλοκαίρι πρέπει να πλενόμαστε. Χθες ήμουν στο μετρό, μυρίζει. Πρέπει οι άνθρωποι να ξέρουν να πλένονται”.

Κοινωνική αποστασιοποίηση:

“Αν εγώ πάω πιο κοντά σε μια κυρία απ’ ότι είμαι, την απειλώ. Όχι γιατί κινδυνεύει από τον ιό, γιατί κινδυνεύει να τη χουφτώσω. Δεν πάω πιο κοντά. Μπορεί να βρωμάει το στόμα μου”.

Όχι πια γάμοι, μόνο σεξ: 

Μην ξεχνάμε τους γάμους που πεθαίναμε από παραθείο που αλεύρωναν τους κεφτέδες από δηλητήριο και τους έτρωγαν όλοι μαζί. Οι γάμοι θα πρέπει να καταργηθούν. Είναι μια συνήθεια που έχει βλάψει την ανθρωπότητα. Προφανώς αστειεύομαι”

Ουγκάνοι αυτή η μάστιγα:

“Δεν μπορούμε τον κάθε ούγκανο ξαφνικά να τον κάνουμε άνθρωπο. Πώς προστατεύουμε τους υπόλοιπους από τον κάθε έναν από τους μη πολιτισμένους. Οι αποστάσεις είναι στοιχείο πολιτισμού. Εγώ όμως είμαι 60 ετών. Ένας νέος ο οποίος έχει και μια σχετική καψούρα πόσο εύκολο είναι να τον μαντρώσω στο σπίτι και να μην είναι με το ταίρι του;”

Beef με Τσίορδα:

“Ο κ.Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μία επινόηση. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι, που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από COVID. Oυσιαστικά μας δίνει μία ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι, που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα”.