Περίπου 20 χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που μας συστήθηκε ο Joaquin Phoenix ως Commodus στον “Μονομάχο” του Ridley Scott. Πρακτικά, σαν εξαιρετικά εκνευριστικός Ρωμαίος με άπειρα θέματα συμπεριφοράς τέλος πάντων. Πού θέλω να καταλήξω; Ότι αυτή η συνεργασία έχει sequel, και στην εξίσωση κράτα μέσα Phoenix και Scott, αφαίρεσε τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ανάμενε να δεις τον πρώτο στο ρόλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Μια βιογραφία του Ναπολέοντα αποφάσισε να δημιουργήσει ο Ridley Scott, με τίτλο “Kitbag”, έμπνευση προερχόμενη από τα προσωπικά αντικείμενα του στρατηγού σε στο kitbag κάθε στρατιώτη. Το φιλμ θα επικεντρώνεται περισσότερο στην προσωπική ζωή της στρατιωτικής  ιδιοφυΐας, ακολουθώντας την ασίγαστη μανία του για άνοδο στην εξουσία, αλλά και την παράξενη, ασταθή σχέση του με τη σύζυγό του, Josephine. Προφανώς, στόχος είναι να προβληθούν κάποιες από τις σημαντικότερες μάχες του, αλλά και η δύναμη της στρατηγικής του ικανότητας. Στην τελική, δεν ορκίζονται άδικα στο όνομά του απανταχού στρατηγικοί αναλυτές. Ο σεναριογράφος David Scarpa αναπτύσσει το σενάριο μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με τον Scott για το “All The Money In the World”.

Μετά το Joker, ο Phoenix πρωταγωνίστησε σε μια μικρού μήκους ταινία για την κλιματική αλλαγή. Αυτή μπορεί να μην προσέθεσε ακόμα ένα χρυσό αγαλματίδιο στο ράφι του, αλλά το Kitbag μαντεύουμε πως έχει πολλές πιθανότητες να το κάνει.