Η ιστορία της "Πριγκηπέσσας" ίσως είναι ό,τι πιο ανθρώπινα ερωτικό άκουσες σήμερα (και για πάντα)

Μια ανάρτηση στο Facebook μας θύμισε γιατί έχει μπει τόσο βαθιά στις καρδούλες μας και η "Πριγκηπέσσα" και ο Σωκράτης Μάλαμας.

Η ιστορία της "Πριγκηπέσσας" ίσως είναι ό,τι πιο ανθρώπινα ερωτικό άκουσες σήμερα (και για πάντα)

Μια ανάρτηση στο Facebook μας θύμισε γιατί έχει μπει τόσο βαθιά στις καρδούλες μας και η "Πριγκηπέσσα" και ο Σωκράτης Μάλαμας.


Ένα από τα καλά στοιχεία του Facebook είναι πως έχει τη δύναμη να μας θυμίζει πράγματα που δε θα θέλαμε να έχουμε ξεχάσει. Κάτι τέτοιο έγινε σήμερα, με αφορμή μια δημοσίευση της σελίδας Πρόσωπα, που έφερε πάλι στο προσκήνιο των πληροφοριών που θέλουμε να θυμόμαστε πάντα, την ιστορία πίσω από το τραγούδι Πριγκηπέσσα του Σωκράτη Μάλαμα.

Ο καλλιτέχνης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino το 2011, συζητώντας με τον Μάκη Προβατά, κλήθηκε να απαντήσει στο αν τον έχει ξεγελάσει ποτέ το ένστικτό του σε ό,τι αφορά ένα τραγούδι. Βλέπεις, δεν είναι μύθος, κάποιες φορές όσα εμείς θεωρούμε απόλυτη επιτυχία για έναν καλλιτέχνη, για εκείνον μεταφράζονται σε κατά τύχη εκτίμηση. Μια τέτοια περίπτωση ήταν για τον Μάλαμα η Πριγκηπέσσα, την οποία έγραψε ως δώρο στην τότε σύντροφό του, μη όντας ικανός οικονομικά να της δώσει κάτι υλικό.

Την ''Πριγκιπέσσα'', την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Μαγείρευε να...

Δημοσιεύτηκε από Πρόσωπα στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

"Την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Μαγείρευε να φάμε φακές, που ήταν ό,τι είχε απομείνει, και ενώ την έβλεπα σκέφτηκα: “Αυτό αξίζει τον κόπο τώρα να το τραγουδήσει κάποιος, να το βγάλει προς τα έξω”. Το έγραψα και το έπαιξα κατευθείαν, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου χρόνος. Οταν το έπαιξα λύθηκα στα γέλια, το θεώρησα τόσο αστείο. Η φίλη μου, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη μουσική, άφησε κάτω τις κουτάλες και μου είπε: “Πότε το έγραψες αυτό το τραγούδι; Το ξέρεις ότι είναι πάρα πολύ καλό; Απορώ γιατί γελάς".

Επόμενη απορία του Μάκη Προβατά ήταν τι απέγινε τελικά αυτός ο έρωτας, που οδήγησε σε αυτή την επιτυχία. Πόσο εκτίμησε το δώρο της αυτή η γυναίκα. «Την παντρεύτηκα», απάντησε ο καλλιτέχνης.

Τώρα πέρα από όλους τους άλλους λόγους για τους οποίους έχουμε βάλει βαθιά στην καρδούλα μας την πριγκηπέσσα, έχουμε και αυτή την ιστορία που παντρεύει έρωτα και καθημερινότητα, με έναν τρόπο που θα μπορούσαμε σίγουρα να έχουμε βιώσει όλοι, χωρίς να έχουμε ωστόσο καταλήξει με ένα αριστούργημα έτοιμο για ηχογράφηση.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα