Υπάρχουν άνθρωποι που μισούν το καλοκαίρι. Πιθανότατα, μπορούν χωρίς ανάσα να σου πουν το πιο δυσπρόφερτο όνομα ξένου σκηνοθέτη, να σου εξηγήσουν γιατί πρέπει να κολλήσεις με τον κορεάτικο κινηματογράφο και δεν έχουν ιδέα τι είναι το Casa de Papel. ‘Επι παραδείγματι,ο Λουκάς Κατσίκας, κριτικός κινηματογράφου, καλλιτεχνικός δειυθυντής του Athens Open Air Film Festival και των Νυχτών Πρεμιέρας και διευθυντής του ΣΙΝΕΜΑ. 

 Ο συνεχιστής του οράματος του Γιώργου Τζιώτζιου, και μετέπειτα του Μήτση,  προσπαθεί, μαζί με την ομάδα της σημαντικότερης φεστιβαλικής διοργάνωσης της Αθήνας, να κρατήσει τις Νύχτες Πρεμιέρας ψηλά στη λίστα με τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη.

Αν βαρέθηκες να διαβάζεις τα γεμάτα spoilers status διαφόρων μαϊντανών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν άποψη για τα πάντα, ο Λουκάς Κατσίκας είναι ο φάρος της εμπεριστατωμένης κινηματογραφικής κριτικής. Αν σιχαίνεσαι τις ταινίες της Marvel θα βρεθεί σύμμαχός σου. Δεν τον ρώτησα αν του λείπει το Αττικόν. Ρητορικό. Όλοι έχουμε ζήσει μια σημαντική ιστορία στο Αττικόν.

Για τον Λουκά Κατσίκα οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι το ίδιο το αθηναϊκό σινεφίλ (κι όχι μόνο) κοινό. Το κοινό που υποδέχεται το φθινόπωρο μαζί με τις χολιγουντιανές πρεμιέρες, με ταινίες που έχουν βραβευτεί στις Κάννες, με ντοκιμαντέρ που αγκαλιάζουν το καλτ και με ταινίες που πιθανότατα δεν θα είχαν διανομή σε αίθουσες διαφορετικά.

Ο Λουκάς Κατσίκας συστήνεται στο Provocateur μέσα από 21 ανατρεπτικές ερωτήσεις. Απολαύστε τον.