Η επιτυχία του Τζόκερ ήταν τεράστια. Αναπάντεχα τεράστια για supervillain movie. Η ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ ως Άρθουρ Φλέκ/Τζόκερ ήταν επική (πήρε και το αγαλματάκι) και οι εισπράξεις χτύπησαν κόκκινο. 

Τι γίνεται κάθε φορά που μια ταινία κάνει  τέτοιο χαμό; Καθόμαστε και την θυμόμαστε που και που; Έ, όχι βέβαια. Κάνουμε ότι μπορούε για να βγάλουμε κι άλλες ταινίες. Έτσι λοιπόν η Warner Bros ως ένα κινηματογραφικό στούντιο – εταρεία παραγωγής που σέβεται τον εαυτό της, θελει το Τζόκερ να γίνει τριλογία και προφανώς θέλει τον Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του πρωταγωνιστή. Τον θέλει τόσο πολύ που του δίνει 50 εκατομμύρια για να το κάνει. 50 εκατομμύρια. Μάλιστα πριν καν απαντήσει ο ηθοποιό, τα σεναρία έχουν αρχίσει και γράφονται με τη σιγουριά ότι ο Φίνιξ θα δεχτεί. Εδω που τα λέμε, με 50 εκατομμύρια κύρε Φίνιξ και σειρά στο νέτφλιξ να το κάνετε, θα το καταλαβουμε. 

Πάντως αν όλα πάνε καλά και ο Φίνιξ τα βρει με τη Warner, είτε λίγο παραπάνω, είτε λίγο παρακάτω, μπορεί να δούμε 3 ταινίες Τζόκερ μεταξύ του 2020 και του 2024. Κατά πάσα πιθανότητα θα το σκηνοθετήσει ο Τόντ Φίλιπς και ο Μπράντλεϊ ο Κούπερ  θα είναι στο producing. Δεν έχουμε ακριβώς τις ημερομηνίες αλλά σίγουρα με 50 εκατομμύρια ο Χοακίν Φίνιξ μπορεί να αγοράσει αρκετό μέικ απ να έχει για όσο χρειαστεί.