Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι απο τους ανθρώπους που δεν έχουν διστάσει να τοποθετηθούν δημοσίως για πολλά θέματα που άλλοι συνάδελφοι του αποφεύγουν.
Στη χθεσινή του συνέτευξη στο φλΕΡΤ, o Γιώργος επείδη “ζούμε σε περίεργες εποχές” μεταξύ άλλων θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους γκέι εφήβους.
«Επειδή θα ακούσουν πάρα πολλά αυτά τα παιδιά για το αν είναι αφύσικα, να μην ακούτε τίποτα παιδιά. Θέλω να ξέρετε ότι η δικιά μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φυσικά και με οδήγησε να είμαι λίγο πιο κλειστός, πιο φοβισμένος στην εφηβεία μου, αλλά δεν με εμπόδισε ποτέ να ονειρεύομαι. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που θέλω στη ζωή μου. Ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα τα καταφέρω αν το ήθελα. Μην ακούτε κανέναν, όλα θα πάνε ωραία. Μπορεί να ζοριστείτε. Αν βλέπετε ανθρώπους που σας την λένε, δεν χρειάζεται να κάνουμε παρέα με όλους, θα βρείτε ανθρώπους αργότερα με τους οποίους θα περάσετε πολύ ωραία και θα συνεννοηθείτε. Εγώ έτσι το αντιμετώπισα».
Που οκ, ο Γιώργος δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει σχετικές δηλώσεις και μπράβο του. Αυτό όμως που μας κάνει να λέμε “καλά κύριε Καπουτζίδη είναι πελώριος, Καπουτζίδαρος!” είναι που ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για κάποια τρανσφοβικά αστεία που έκανε σε ένα επεισόδιο του “Παρα 5”.
«Είδα ωστόσο ότι είχα σε ένα επεισόδιο τρανσφοβικά αστεία μέσα, που εγώ δεν καταλάβαινα τότε ότι γράφω ένα τρανσφοβικό αστείο και δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να στεναχωρεί έναν άνθρωπο. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό» και συμπλήρωσε «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδας γιατί τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, εγώ το αντιμετώπισα με αστειάκια και χιουμοριστικά και το “αν έκοψες το όργανό σου”. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου και με το τι θέλει να είναι», τόνισε και απευθυνόμενος στους διεμφυλικούς υπογράμμισε ότι «θέλω να ξέρουν ότι εκτιμώ αφάνταστα και στηρίζω τον αγώνα τους και των οικογενειών τους»
Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Ο Γιώργος διαλέγει ανοιχτά “στρατόπεδο” σε έναν χώρο που το να μην ασχολείσαι είναι πάντα μια “σωστή” στραγική για δημόσιες σχέσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θαρραλέα παραδέχεται τα λάθη του και ζητά συγγνώμη για κάτι που είχε γράψει πολλά χρονιά και εύκολα θα μπορούσε να είχε ξεχαστεί (που είχε δηλαδή).
Γιώργαρε. chapeau monsieur