Αν η Μαρίνα Αμπράμοβιτς έριχνε μια ματιά (pun intended) στο Instagram του Γιώργου Μαζωνάκη θα τον καλούσε ASAP για μια αβάν-γκαρντ περφόρμανς. Το εξώφυλλο του Playboy Δεκεμβρίου, για το οποίο έγραψε, όπως κάθε κονσεπτικός καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του, το προσωπικό του μανιφέστο (μάθε μπαλίτσα), έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως «δεν με ένοιαζε αυτό που ήταν καθημερινότητα για τους άλλους,  μου ήταν λίγο. Και τα σπορ, και οι γκόμενες, όλα αυτά. Ένιωθα ότι όλο αυτό δεν αξίζει, I am busy». Και η δική του καθημερινότητα όπως απεικονίζεται στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια απενοχοποιημένη extravaganza, η οποία ειδικά το καλοκαίρι έγινε η δική μας ένοχη απόλαυση και πιθανόν θα μας λείψει τώρα που σιγά-σιγά φθινοπωριάζει

Μαλλί καραντίνας; Δεν το φοβήθηκε. Αρετουσάριστες φωτογραφίες παραλίας; Τις ανέβασε χωρίς φόβο, μόνο πάθος. Δημιούργησε δικό του hashtag για τις εμφανίσεις του,enter  #HautMazw. Χτύπησε καρπούζια, κουβάλησε καλούδια της γενέτειρας του Κρήτης ντυμένος meta βεδουίνος, έκανε duckface, είπε τα μπονζούρ του και αποφάσισε να γίνει ο σωτήρας του μπουζουκιού.

 

«Εγώ τα πίστεψα τα σ’αγαπώ σου… ανάσες πάνω σε διάδρομο. Γέμισαν της ψυχής μου το κενό… αναπνοές. Πού να ‘ξερα πως ήτανε μονάχα…μεγάλη ανάσα και πάμε ρεφρέν. Οινόπνευμα φτηνό, καρδιά μου». Εσείς όταν τρέχετε πάνω στο διάδρομο τι τραγουδάτε; Ο Γιώργος Μαζωνάκης τα δικά του. Γιατί μπορεί.

Με την ίδια άνεση που φορά λευκό shirt με γραμμένο «Δόξα εν Υψίστοις»  και τηγανίζει «αυγά από υπέροχες κοτούλες» ή φουρνίζει κρητικά καλιτσούνια με μυζήθρα κάνει διαδικτυακή καμπάνια για την απόδοση τιμών στο μπουζούκι. Και ανταποκρίνονται όλες οι Νατάς(σ)ες που μετράνε (Μποφίλιου και Θεοδωρίδου) ακόμη και κεντρικοί παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων.

Δεν αντέχει τη βηταδούρα ο Μαζωνάκης. Η αισθητική του, που μερικές φορές θυμίζει Λιμπεράτσε (από το Αιγάλεω, και γουστάρει γι’ αυτό και μπράβο του) κι άλλες Έλτον Τζον (του Περάματος, κι νιώθει περήφανος γι’ αυτό και ξανά μπράβο του), δοξάζεται από τους ορκισμένους θαυμαστές του στα μπουζούκια. Και δεν τον ξεπερνούν όπως τις φίρμες/ one hit wonders/ δείτε που είναι τώρα ο τάδε τραγουδιστής από το δείνα talent show. Για τον εξής απλούστατο λόγο: είναι αφοπλιστικά αληθινός.

Δίνει στο λαό του αυτό που ζητά. Πρόσβαση στην καθημερινότητά του όχι με παπαρατσικές – δήθεν- φωτογραφίες σε εξώφυλλα gossip περιοδικών αλλά από τα εκλαϊκευμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Του απευθύνονται με το σύνθημα που όλους μας ενώνει «όσο ζω Μαζώ» κι εκείνος για να σμίξει μαζί τους (όπως του αρέσει να λέει) τους μαγειρεύει από brioche με κομφί νερατζάκι μέχρι καινούργια άσματα για να τιμήσει την καψούρα τους.

Ξέρεις πως είναι η διακόσμηση του  σπιτιού του στη Βούλα (Οίκος Μαζώ για τους μυημένους), ξέρεις πόσο αγαπάει τις αδελφές του Μαρία και Βάσω, ξέρεις το πυραδέσποτο σκυλί που υιοθέτησε, ονόμασε Aretha και την αποκαλεί Πριγκίπισσα. Ξέρεις ακόμη και πως διαλέγει καρπούζια με τη βούλα.

 

 Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε με star quality.  Ακόμη κι όταν ήταν το παιδί που παράτησε το σχολείο και δούλευε μεροκάματο σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο Βοτανικό βρήκε το θάρρος να πάει στην Μαρινέλλα να της πει ότι είναι συνάδελφοι. Κι όταν ο Κωνσταντίνος Ρήγος τον ανέβασε σε γνώριμα λημέρια, στο REX, να κάνει τον κομπέρ, δεν χρειάστηκε πολλές πρόβες. Σε έπειθε. Δεν μπορείς να μην πατήσεις καρδούλα όταν τον βλέπεις να πίνει Μαζω-καφέ. «Γιατί αγαπώ σημαίνει να ανταμώνουν ξένοι».