Στον αθλητισμό, λένε, ότι το δύσκολο δεν είναι το να φτάσεις στην κορυφή, αλλά το να κρατηθείς σε αυτή. Κάπως έτσι, με μια περίεργη σύνδεση, μερικοί φίλοι της Λίβερπουλ μετά την κατάκτηση του τίτλου, ψάχναμε ένα επιπλέον κίνητρο για να ξανακαούμε μπροστά απ’ τις οθόνες μας και να μην χάσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο, απ’ τη νέα αγωνιστική σεζόν της ομάδας.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είπα ότι τώρα που πήραμε το πρωτάθλημα δεν θα ξαναδώ αγώνα της καψούρας μου, το αντίθετο μάλιστα. Αλλά όπως και να το κάνουμε ρε φίλε, πέρσι σε κάθε ματς νιώθαμε αυτή την κάψα του τίτλου που έρχεται. Ε, o τίτλος κατακτήθηκε και θα  έπρεπε να αποκτήσουμε νέα κίνητρα για να έχουμε την ίδια όρεξη και ανυπομονησία κάθε βδομάδα. 

Αυτή φαίνεται πως ήρθε για τους φίλους της ομάδας στην Ελλάδα, με τον πιο ηχηρό τρόπο. Πώς; Μα φυσικά με τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στους “Reds”. H παικτάρα αυτή, μετά την απίστευτη σεζόν που έκανε με τον Ολυμπιακό, ανάγκασε τον Κλοπ να σκάσει περίπου 16 μύρια για να τον πάρει στο Λιμάνι και να τον κάνει τον δεύτερο Έλληνα που φοράει τη φανέλα με τον δοξασμένο κορμοράνο, μετά τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Και πίστεψε με, δεν μιλάμε για μια απλή μεταγραφή. Μιλάμε για την πιο σπουδαία μετακίνηση Έλληνα παίκτη που έχει γίνει ποτέ. Για να σε κάνω να καταλάβεις λίγο τη φάση, ο Τσιμίκας είναι η πρώτη μεταγραφή της εν ‘ενεργεία πρωταθλήτριας Αγγλίας, Ευρώπης και Κόσμου. Ο Τσιμίκας, επιλέχθηκε να είναι μπακ απ του Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος μαζί με τον Αλεξάντερ Άρνολντ έχουν συνθέσει το κορυφαίο δίδυμο μπακ σε ετούτο τον πλανήτη. Α και για να μην ξεχάσω, δεν μιλάμε για μια ομάδα που φέρνει με τη σέσουλα παίκτες και τους πετάει στο ρόστερ, αλλά για έναν σύλλογο που πέρσι δεν έκανε ούτε μια μεταγραφή (μόνο τον Φαν Ντε Μπεκ για τα πιτσιρίκια και τον Μιναμίνο, τον Γενάρη) και ξενέρωσε τους οπαδούς της, πριν φυσικά πάρει το πρωτάθλημα. 

Άρα, καταλαβαίνεις την επιτυχία του 24χρονου παικταρά; Ανάγκασε έναν προπονητή ο οποίος δεν αρέσκεται στο να αγοράζει συχνά παίκτες να τον ζητήσει στην ομάδα του και να πλαισιώσει τους κορυφαίους μπακ του πλανήτη. Βέβαια, ο Κώστας έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Δουλειά που όπως έχει δείξει τη ρίχνει. Γιατί τον Τσιμίκα λίγοι τον ήξεραν στα  19 του, στην ηλικία δηλαδή που κάποιος θεωρείται ταλεντάρα και τον κοιτάνε όλες οι ομαδάρες. Βέβαια, η Λίβερπουλ είπε πως τον παρακολουθούσε για μια τριετία, άρα μάλλον θα έκανε το “μπαμ” από τότε και εμείς δεν είχαμε πάρει χαμπάρι…

Επειδή όμως πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα απ’ όλες τις πλευρές, άλλο Super League και άλλο Premier. Ο Τσιμίκας έχει αρκετό δρόμο να διανύσει για να γίνει World Class. Ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να τρομάζει. Δεν τρόμαξε μάλιστα όταν είχε να αντιμετωπίσει και την Τότεναμ, την Άρσεναλ και τη Γουλβς. Τρεις κορυφαίες Αγγλικές ομάδες, γεμάτες παικταράδες. Εκεί, σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε με αυτές τις ομάδες τα πήγε ΥΠΕΡΟΧΑ, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για αυτό το μεγάλο βήμα.

Και πίστεψε με, αυτό το βήμα δεν θα το κάνει απ’ τον πάγκο της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ, όπως λένε μερικοί. Ο Κλοπ έχει αποδείξει πως όταν παίρνει έναν παίκτη, τον παίρνει για να παίζει. Μπορεί να αργήσει να μπει στο ροτέισον της ομάδας, όπως άλλωστε έγινε με τον Φαμπίνιο, τον Κεϊτά, ακόμα και με τον Ρόμπερτσον, αλλά αν μπει, μπήκε!

Δεν σου λέω ότι θα φάει τη θέση του “Ρόμπο”, αυτό είναι τέρμα δύσκολο. Αλλά ρε παιδί μου, θα έχει τις ευκαιρίες του να αφήσει το στίγμα του στον Άνφιλντ, ακόμα και σαν χαφ. Γιατί δεν σου κρύβω ότι μου θυμίζει αρκετά τον Σεσενιόν της Τότεναμ, ο οποίος ξεκίνησε ως αριστερό μπακ, όπως είναι και ο Τσιμίκας δηλαδή και κατέληξε να παίζει όλη την πλευρά!

Το ζήτημα στην όλη φάση όμως είναι άλλο. Ένας Έλληνας πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ. Ένα παλικάρι που κάποτε αγωνιζόταν για τον Πανσερραϊκό, πλέον θα τρέχει μπροστά απ’ το Kop. Ο Τσιμίκας είναι ο παίκτης που έχει το βάρος χιλιάδων φίλων της ομάδας στη χώρα μας να εκπληρώσει το “χαμένο” τους όνειρο. Ο Τσιμίκας είναι ο μπακ που έχει την ευκαιρία να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στα ποδοσφαιρικά βιβλία της Ελλάδας. Ο Τσιμίκας με το ταλέντο του, την υπομονή του και φυσικά με το τσαγανό του, βρήκε μια κενή θέση και την καπάρωσε. Αυτή η θέση που λες, ήταν η θέση για το όνειρο!