Nαι, το ξέρω. Έβαλα έναν τίτλο προβοκατόρικο, γιατί αξίζει να μάθεις το όνομα του Martin Birch. Βλέπεις, είναι μια από τις κλασικές περιπτώσεις ανθρώπων που ίσως να μην έχεις ακούσει ποτέ το όνομα τους, αλλά ευθύνονται για πολλά από τα τραγούδια που αγαπάς και γουστάρεις. Όλους αυτούς τους ύμνους που κατά καιρούς, έχουν γεμίσει το ποτήρι σου, σε κάποιο μπαρ αυτής της γης, με τις ροκιές να βαράνε κι εσύ να τερματίζεις το air guitar σε ημί-μεθυσμένη κατάσταση.  

Μιλάμε για τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκαν τιτανομέγιστες μπαντάρες, δίνοντας του τη θέση του παραγωγού. Ο Martin λοιπόν ευθύνεται για ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας των Iron Maiden, Wishbone Ash, Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Whitesnake. Όπως είπε ο αλάναρος David Coverdale: “ο Martin ήταν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου“. 

Κι όχι μόνο του David. Όλων όσων, έπιασαν ποτέ στα χέρια τους δισκάρες σαν “Heaven and Hell”, “Νumber of the Beast”, “Argus”, “Slide it In”, “Rainbow Rising” & “Burn” κι άκουγαν τη βελόνα να τις γδέρνει!  

Χθες, ο τιτάνας αυτός της μουσικής άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 72 χρονών κι εμείς αναφωνήσαμε: Thanks for the memories Martin!