Το ελληνικό stand up βρέθηκε στο προσκήνιο, τις προηγούμενες μέρες λόγω του ξυλοδαρμού και της σύλληψης του Αλέξανδρου Τιτκώβ κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας, από αστυνομικούς, περιστατικό για το οποίο μπορείς να διαβάσεις περισσότερα κι εδώ, ώστε να μην επεκταθούμε ασκόπως. Βλέπεις, αν κάτι χρειαζόμαστε περισσότερη τούτη τη στιγμή, που πολλαπλασιάζονται σκηνές με τη χρήση μάσκας κατωσάγονα σε δημοσίους χώρους, χρειαζόμαστε δίχως άλλο όσο περισσότερο γέλιο μπορούμε να καταναλώσουμε!

Έτσι λοιπόν για να μας μπει καλά ο μήνας έχουμε κρατήσει ήδη θεσούλα στην Τεχνόπολη αυτό το Σάββατο 1η του Αυγούστου, παρέα με Ζήση Ρούμπο κι Αριστοτέλη Ρήγα. Αμ πως! Τι νόμιζες; Θα μέναμε στην απέξω; Βλέπεις, θα παίξει double bill! Και μουσική και stand up, 2 σε 1, γιατί η φάση θα είναι και πάλι #Χάσταγκ τέλεια! Βρήκαμε αφορμή λοιπόν, να μιλήσουμε μαζί τους για τους Tool, το stand up στα χρόνια του κορονοϊού, τα ηλίθια αστεία που δεν γελά ποτέ κανείς και το πόσα αστέρια περιμένουν να τους βάλει πια το Αθηνόραμα.

Αριστοτέλη δώσε 3 χάσταγκ για τον Ζήση κι εσύ Ζήση, δώσε άλλα 3 για τον Αριστοτέλη!

ZP: “#genius #dad #philanthropist“.

ΑΡ: “#εκρηκτικος #ταλαντουχος #χειμαρωδης“.

Γιατί μία και μοναδική παράσταση. Εμείς που θέλουμε κι άλλες τι θα κάνουμε;

ZP: “Θα βάλετε τους φίλους σας να αγοράσουν εισιτήρια, θα γίνει sold out η πρώτη κ θα κάνουμε διπλή“.

ΑΡ: “Υπομονή. Δεν θα πεθάνουμε (ελπίζω), όσο ζούμε θα παίζουμε. Η εμπειρία του live στην Τεχνόπολη όμως θα είναι μοναδική. Έχω δει πολλές αγαπημένες μου μπάντες εκεί, δεν το φανταζόμουν ότι θα πατούσα κάποια στιγμή την ίδια σκηνή!“.

Οι Tool κάποια στιγμή θα περιόδευαν με τον Bill Hicks όμως ο θάνατος του τελευταίου, τους χώρισε. Εσείς με ποια μπάντα θα τουράρατε ακόμη και χωρίς προστατευτική μάσκα σήμερα!

ZP: “Άνετα με τους System of a Down, Metallica, Πυξ Λαξ“.

ΑΡ: “Με τους Τool. Γιατί έτσι με ένα τρόπο θα περιόδευα και με το φάντασμα του Ηicks. Δυο σε ένα“.

Το σταντ απ την εποχή του κορονοϊού μπορεί να υπάρξει άραγε; Κι αν ναι πως;

ZP: “Όπως γίνεται ήδη, με μειωμένη πληρότητα, μάσκες και σταυροκόπημα. Ένα από τα τρία οδηγεί σε θάνατο, το άλλο το φοράμε και τις απόκριες και το άλλο είναι η περιγραφή για την βουλή οπότε ψηφίζεται κάτι σημαντικό“.

ΑΡ:”Η κωμωδία σίγουρα θα επιβιώσει γιατί είναι βασική για την επιβίωση. Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας θέλω να πιστεύω ότι θα επιβιώσει και το ζωντανό θέαμα. Όλα αυτά είναι καινούργια για εμάς αλλά ως ανθρωπότητα έχουμε αντιμετωπίσει και ξεπεράσει και μεγαλύτερες κρίσεις“.

Πόσο εύκολο είναι να βιοποριστείς σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, λέγοντας αστεία;

ZP: “Είναι πανεύκολο, δεν θα ήθελα να δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις. Πανεύκολο, αρκεί να ντύνεσαι με εφημερίδες, να πλένεσαι σε ποτάμια και να τρέφεσαι με έντομα“.

ΑΡ: “Όχι πιο εύκολο η δύσκολο από το να βιοποριστείς γενικά από την τέχνη, η οποία εδώ αντιμετωπίζεται ως χόμπι και όχι ως ζήτημα θεμελιώδους σημασίας. Το πληρώνουμε όλοι αυτό, καλλιτέχνες και κοινό, γιατί ο πολιτισμός και η αισθητική προδιαγράφουν το μέλλον μας το οποίο δεν προοιωνίζεται λαμπρό“.

Και ξυπνήσατε ένα πρωί κι είπατε να βάλετε λίγη μουσική στο stand up σας; Κάπως έτσι έγινε;

ZP: “Πιο πολύ έτσι: ξυπνήσαμε ένα πρωί και η μουσική ήταν στο κρεβάτι μαζί μας και της είπαμε «εγώ την κάνω, κοιμήσου» κι εκείνη είπε «θα έρθω το βράδυ να σας δω» κι εμείς είπαμε «Οκ stalker»“.

ΑΡ: “Όχι ακριβώς, βασικά έγινε το ανάποδο. Παίζω μουσική και «πειράζω» τραγούδια από τα 16 μου ενώ ανακάλυψα το stand up στα 35, όποτε απλά κάποια στιγμή έβαλα λίγο Στανταπ στη μουσική μου και αυτό άλλαξε και τη μουσική μου και την κωμωδία μου“.

Όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες με τη σύλληψη του Αλέξανδρου Τιτκώβ και του Θωμά Λάλου πόσο WTF σας φάνηκαν; Κι αν η αστυνομική βία, η καταστολή και το ξύλο σε όσους διαδηλώνουν δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, πως είναι να βλέπεις ένα συνάδελφο σου να τον μπουζουριάζουν, επειδή στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες;

ZP: “Είναι εξοργιστικό, θλιβερό και όσο και να θέλω να γράψω κάτι αστείο δεν μου βγαίνει“.

ΑΡ: “Αντί για τον Αλέξανδρο θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Και όλοι μας θα μπορούσαμε να είμαστε μετανάστες. Το σοκαριστικό είναι ότι ακόμα χρειάζεται να εξηγούμε τα αυτονόητα λες και είναι κβαντομηχανική“. 

Θα θέλα τρία stand up comedy specials που σας γονάτισαν από τα γέλια και πρέπει να δούμε όλοι στις επόμενες 3 μέρες!

ZP: “Gervais- Humanity”, Chapelle- “Sticks and Stones”, Jeselnik- “Fire in the maternity ward

ΑΡ:”Trevor Noah – African American”, Eddie Izzard – “Dress to kill”, Demetri Martin – “If I

Οι Στέρεο Νόβα λέγανε να μη γελάς με ηλίθια αστεία. Εσείς γελάτε;

ZP: “Παρά πολύ, ειδικά όταν είναι τόσο ηλίθια που γίνονται έξυπνα“.

ΑΡ: “Αυτός ο στίχος ευθύνεται για την εστέτ σοβαροφάνεια των χιψτερ και δικαιολογεί και τη συνολική σοβαροφάνεια που είναι πληγή στο σώμα της κοινωνίας. Έχουμε γεμίσει με ανθρώπους που βρίσκουν ηλίθια τα λογοπαίγνια και εξαντλούν την ηλιθιότητά τους στις κάλπες, στις σχέσεις τους, στην οικογένειά τους. Τα «αστεία» με τα οποία δεν γελάω είναι μόνο αυτά που στέφονται εναντίον των αδυνάτων. Όλα τα άλλα, είναι απλά αστεία“. 

Σε συνέχεια του προηγούμενου ακόμη κι αν δεν γελάτε, θέλουμε τα πιο ανυπόφορα κακά αστεία που έχετε μοιραστεί με το κοινό!

ZP: “Στο ξεκίνημα μου (δεν θυμάμαι δυστυχώς το αστείο) προσπάθησα να το παίξω Hicks και έγραψα ένα αστείο για τον Καραμανλή και τον Ιησού. Δεν γέλασε κανείς, κάποιος απτό κοινό μου πέταξε φιστίκι, πήγα σπίτι, μπήκα στο ντους με τα ρούχα, δεν το ξεπέρασα ποτέ“.

ΑΡ: “Έχω πει το «Σαβανίζομαι». Ραμσής Β’, σε νέα γεμάτο 300αρι θέατρο. Γέλασε μια παρέα. Ακόμα τους θυμάμαι, να ναι καλά όπου κι αν βρίσκονται“.

Το καλό stand up, φαίνεται στις sold out βραδιές στο χειροκρότημα, ή στη διάρκεια;

ZP: “Στο γέλιο obviously“.

ΑΡ: “Το καλό Στανταπ φαίνεται κάθε στιγμή από τη σύνδεση που έχει ο κωμικός με το κοινό του. Όταν πετυχαίνει αυτό η εμπειρία είναι μαγική“. 

Στα πόσα αστέρια του Αθηνοράματος θα είστε ευχαριστημένοι;

ZP: “Είμαι οκ και με τετραγωνάκι αρκεί να βάλουν φωτογραφία“.

ΑΡ: “Στον αριθμό που χρειάζεται  ώστε να μπορώ να τα αποταμιεύσω και να ζω από τους τόκους για μια ζωή“.

Tα πάντα όλα, σχετικά με την παράσταση στην Τεχνόπολη, μπορείς να βρεις εδώ, δίχως να φας όλο το διαδίκτυο στο ψάξιμο.