Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινά τις εκδηλώσεις του στο Ηρώδειο, αυτό το αμήχανο για όλους καλοκαίρι. Τα άβολα πέτρινα καθίσματα που μας λείπουν πιο πολύ από νερό στους 41 βαθμούς, θα ανακουφίσουν την ανομβρία των συναυλιών στις 15 και 16 Ιουλίου, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον ακόμη μεγαλύτερο Θάνο Μικρούτσικο.

Με τραγούδια του αλησμόνητου συνθέτη για το θέατρο, και έχοντας στο τιμόνι τον Χρήστο Θηβαίο, Φοίβο Δεληβοριά, Κώστα Θωμαΐδη και Ρίτα Αντωνοπούλου, θα κάνουμε ένα μικρό ταξίδι-ανάσα στην καρδιά μιας βάρβαρης εποχής.

“Η συναυλία αυτή είναι μια ειδική παραγγελία του Φεστιβάλ, για έναν συνθέτη που σφράγισε με το έργο του όχι μόνο τη μουσική σκηνή του τόπου μας ,αλλά κι ένα κομμάτι της ατομικής και συλλογικής μας ιστορίας” αναφέρει το Φεστιβάλ του οποίου ο Θάνος Μικρούτσικος υπήρξε πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος την περίοδο 1998-1999.

Στο Ηρώδειο, θα ερμηνευτούν τραγούδια του από ιστορικές θεατρικές παραστάσεις, όπως: “Συντροφιά με τον Μπρεχτ” σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, “Φουέντε Οβεχούνα’ σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, “Ο γέρος της Αλεξάνδρειας” σε σκηνοθεσία Ανρί Ρονς, “Βίκτωρ Βικτώρια” σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, ‘Δον Κιχώτης” σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, “Ειρήνη” σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, “Αρχοντοχωριάτης” σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη κ.ά. Επίσης, μουσικές που έντυσαν στίχους του Κ. Π. Καβάφη, του Μάνου Ελευθερίου, του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, της Αγαθής Δημητρούκα, του Οδυσσέα Ιωάννου και πολλών άλλων.

*Ομαδικές αγορές δεν πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο επισημαίνει το Φεστιβάλ.