Δεν με λες λάτρη των ριάλιτι. Για την ακρίβεια, δεν παίζει να έχω παρακολουθήσει ποτέ κάποιο τέτοιο στα σοβαρά. Και ξέρεις κάτι; Δεν νομίζω ότι έχω σκοπό να το κάνω. Βέβαια, δεν κατηγορώ όποιον γουστάρει τέτοια shows. Βλέπεις, η μισή μου παρέα είναι πωρωμένη με το “MasterChef” και τσακώνομαι κάθε φορά που το έχει, γιατί μου ρίχνουν άκυρα για μπίρα ώστε να δουν μπριζόλες και σολομούς.
 
Μια απ’ τις φορές που είχα φάει ένα τεράστιο “Χ” για έξοδο λοιπόν, είπα να ανοίξω και εγώ την τηλεόραση και να δω τι σκατά έχει κάνει την παρέα μου τόσο αντικοινωνική. Ε, όταν έκατσα και άρχισα να βλέπω το show, η αλήθεια είναι πως δεν ξετρελάθηκα από τα κολπάκια και τα γκουρμέ πιάτα της εκπομπής, αλλά από κάτι άλλο. Τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.
 
Ναι ρε φίλε, τον “Κουτσό”. Δεν αντιλέγω, όλοι οι κριτές στο συγκεκριμένο ριάλιτι είναι τυπάρες και συμπαθητικοί. Αλλά όσο να’ ναι, μια αγάπη παραπάνω στον θείο Λεωνίδα την έχω. Πώς να μην γίνει αυτό άλλωστε; Μιλάμε για τον πιο κουλ κοντό της ελληνικής τηλεόρασης. Και με ξέρεις τώρα, υπάρχει μια παραπάνω συμπάθεια στα άτομα που το μπόι τους γράφει την τιμή της βενζίνης( μόνιμα 1.66). Γιατί; Γιατί είμαι ένα απ’ αυτα.
 
Είναι και κάτι άλλο όμως εκτός από κοντός, είναι ένας “Κουλ θείος, που αραζει με τη νεολαία”, αλλά και μεγάλη τυπάρα. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ, σημαίνει πως δεν έχεις δει ποτέ “MasterChef”. Ο Κουτσόπουλος δεν είναι ο κριτής που έχεις συνηθίσει. Δεν θα σε αγχώσει ποτέ, δεν θα σε προσβάλει καθόλου (όπως και οι άλλοι του συγκεκριμένου ριάλιτι, γενικότερα πολύ καλοί κριτές όλοι τους), ενώ πάντα θα έχει την τέλεια ατάκα στο στόμα ώστε να μην φρικάρεις. Πώς να μην τον συμπαθήσεις μετά;
 
 
Βέβαια, πέρα απ’ όλα αυτά, εκεί που τον γουστάρησα φουλ ήταν όταν τον άκουσα στην ραδιοφωνική του εκπομπή “2 μέτρα απόσταση” στο “Samano Radio”. Γιατί αν δεν το ήξερες, ναι κάνει και ραδιόφωνο. Βασικά όχι απλά κάνει, αλλά μέσω αυτού, μας έδειξε ότι μπορεί άνετα να γίνει σταρ.
 
Ναι το είπα. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχει όλα τα φόντα να γίνει σταρ ΚΑΙ του ραδιοφώνου. Απλά συντονίσου στο “Samano Radio” μια Κυριακή βράδυ και θα καταλάβεις γιατί το λέω. Βασικά, έχεις ήδη αργήσει να το κάνεις, γιατί την προηγούμενη είχε αφιέρωμα στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και το έχασες. Και πίστεψε με, ήταν ό,τι καλύτερο. 
Και μιας και πιάσαμε τη μουσική, ξέρεις και τι άλλο έχει; Τραγούδι προς τιμήν του. Και θες να ακούσεις και το καλύτερο; Αυτό το τραγούδι του το έγραψαν οι “Χατζηφραγκέτα”. Τι άλλο θες; Εδώ τον γουστάρουν ο Τόλντο, ο Μπουφόν, ο Παλιούκα και ο Περούτζι, εμείς δεν θα τον γουστάραμε; Βέβαια, δεν ξέρουμε αν ο ίδιος ο “Κούτσι” θα άκουγε το τραγούδι του. Γιατί από ό,τι έχουμε καταλάβει, είναι φαν της παλιάς hip-hop σκηνής, της ορθόδοξης. Α και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του ορθόδοξου φυσικά. Ντάξει λέμε τώρα…
 
Αν κάτι αγαπάει όμως πιο πολύ απ’ τα παραπάνω αυτή ο θείος, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο απ’ τον Πανιώνιο. Ξέρω τι σκέφτηκες. Πώς γίνεται ο σεφ που παίρνει τις πιο πολλές νίκες στο “MasterChef”, να υποστηρίζει μια ομάδα που πάει να πέσει. Ε, γίνεται. Και μάλιστα, μας αρέσει γιατί όσο βάζελοι και να είμαστε, ορισμένοι πάντα γουστάραμε τους “Πάνθηρες”. 
“Κουτσό”, αν το διαβάζεις αυτό το κείμενο, μια συμβουλή. Κατέβα για πρωθυπουργός ρε άρχοντα, θα σε ψηφίσω. Αν πάλι, γουστάρεις να γίνεις πρόεδρος στον Πανιώνιο, στα αλήθεια αυτή τη φορά, κάν’το, διαρκείας θα πάρουμε όλοι. Αν από την άλλη δεν σου άρεσε καμία απ’ τις ιδέες μου, συνέχισε αυτό που κάνεις, γουστάρουμε πολύ ρε μάγκα μου. Πολλά είπα. Σταματάω να είμαι “κόλακας”, όχι τίποτα άλλο, δεν του αρέσει κιόλας…