Μερικές φορές, καταλαβαίνεις το μέγεθος ενός καλλιτέχνη από αυτούς που επηρέασε. Σκέψου λοιπόν έναν τύπο, τον οποίο έχουν αναφέρει σαν βασική επιρροή τους κάποιοι ψιλογνωστοί μουσικοί σαν τους Βeatles, Rolling Stones, Elvis, Michael Jackson, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Elton John. Σταματάμε εδώ, από μόνοι μας γιατί διαφορετικά θα θέλαμε 4 άρθρα στο γράψε σβήσε για να τους χωρέσουμε όλους. Όλοι οι παραπάνω, ορκίζονταν αιώνια πίστη κι αγάπη στον Little Richard που μας “άφησε” το Σάββατο που μας πέρασε σε ηλικία 87 ετών. Πήρε μαζί του, μπόλικη από την ροκ εν ρολ πανδαισία, που είχε αφήσει παρακαταθήκη η μουσική του κι η ψυχή του.  

https://www.youtube.com/watch?v=LVIttmFAzek

Κι αν το όνομα του, δεν σου λέει σε πρώτη ακρόαση κάτι, ίσως αν ξανά ακούσεις τα “Tutti Frutti”, “Lucille”, “Good Golly Miss Molly”, θα βρεις το όνομα του. Μόλις πατήσεις το Play, στα αυτιά σου θα ηχήσει η δαιμονισμένη γρεζάτη φωνή του Ρίτσαρντ Γουέιν Πένιμαν. “Θέλω να κάνω με την κιθάρα μου αυτό που ο Λιτλ Ρίτσαρντ έκανε με τη φωνή του“, είχε πει ο Τζίμι Χέντριξ, περιγράφοντας μέσα σε λίγες λέξεις, όσα σκέφτονταν οι υπόλοιποι. 

https://www.youtube.com/watch?v=u0Ujb6lJ_mM

Σκοπός μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να κάνουμε ένα άρθρο μνημόσυνο για τον Μέγα Λίτλ. Θα αφήσουμε τις οξύμωρες ατάκες στην άκρη και θα ξεσκονίσουμε προσεκτικά τις βελόνες από το πικάπ μας. Θα βγάλουμε με θρησκευτική ευλάβεια τα βινύλια από τη ζελατίνα τους, αφού τινάξουμε όση άτιμη σκόνη τρύπωσε στα λακάκια τους. Κι όταν η βελόνα ακουμπήσει το βινύλιο ξανά, ο Λιτλ θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Θα δώσει το έναυσμα για ένα αλλοπρόσαλλα οργιαστικό ροκ εντ ρολ ξεσάλωμα, με τους γοφούς όλων να ακολουθούν τον ρυθμό. 

https://www.youtube.com/watch?v=LIjLSoDCpb8

Kι αν κάνεις τον δύσκολο, να ακούσεις εμάς, δείξε λίγο σέβας στον John Goodman που σαν “King Ralph” μαθαίνει από την καλή κι από την ανάποδη ποιος είναι ο πραγματικός βασιλιάς εκεί έξω!  

Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις Little Richard. Ήταν χαρά μας!