Ο σύντροφος Γεροντόπουλος τα είχε γράψει καιρό πριν για τον Μπέρνι Σάντερς. Νέτα σκέτα, λιτά και αρκούντως περιεκτικά βεβαίως, βεβαίως. Ο συμπαθής Μπέρνι, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε παππού, φάνταζε στα 78 του χρόνια, η πιο προοδευτική φωνή στη μητέρα των πολιτικών μαχών, σε ετούτη εδώ τη γη. Μιλάμε προφανώς για τις αμερικανικές εκλογές, που θα βγάλουν τον επόμενο πλανητάρχη, με την ελπίδα να είναι αυτές που θα στείλουν τον Τραμπ για βρούβες. Τον Φλεβάρη του 2019 όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ανθρώπου, που θα έπαιρνε το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Σάντερς, έμοιαζε να έχει καπαρώσει την πρώτη θέση. Όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, όμως ο πρώην αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν, άρχισε να γέρνει η πλάστιγγα στο μέρος του.

Ο Μπέρνι μπήκε δυναμικά στην κούρσα και είχε πολύ υψηλές επιδόσεις στις πρώτες πολιτείες που ψήφισαν τον Φλεβάρη του 2020, όμως σιγά σιγά οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί συνασπίστηκαν γύρω από τον Μπάιντεν, με το τελευταίο να κερδάει με συντριπτική διαφορά την πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ο Μπάιντεν είχε στρέψει πάνω του τα Media, καθώς εξαρχής είχε βάλει πολύ ψηλά στην πολιτική του ατζέντα το θέμα της δημόσιας υγείας, με το “Medicare for All” project του. Προφανώς και δεν μας απογοήτευσε, διαθέτοντας όλα τα χρήματα που μάζεψε από δωρεές η υπέρ-επιτυχημένη καμπάνια του, στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού, βοηθώντας νοσοκομεία, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Χθες ο Μπέρνι αποσύρθηκε. Με μια λιτή ανακοίνωση, που κυκλοφόρησε από την ομάδα που έτρεχε την εκστρατεία του: “Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε σήμερα σε ολόκληρη την ομάδα του ότι ακυρώνει την εκστρατεία του για την προεδρία. Η εκστρατεία τελειώνει, ο αγώνας συνεχίζεται“. Εμείς μείναμε να μονολογούμε, ότι αν ήταν κάποια χρόνια νεότερος ο Μπέρνι, τα πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά.