“He’s Alexander-Arnold, He’s Alexander-Arnold, He’s Alexander-Arnold, The Scouser in our team!”, φωνάζουν εδώ και κάνα χρόνο περίπου οι φίλοι της Liverpool, θέλοντας να παινέψουν ένα δικό τους παιδί. Όχι και άδικα, ο μικρός έχει καταφέρει αρκετά παρά τα 21 του χρόνια και έχει σκοπό να αφήνει το στίγμα του, στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου για αρκετό καιρό ακόμα.

Όποια ομάδα και να υποστηρίζεις, δεν γίνεται να μην συμπαθείς τον συγκεκριμένο τυπάκο. Δεν παίζει γιατί γουστάρει το ποδόσφαιρο, αλλά γιατί γουστάρει ΚΑΙ το ποδόσφαιρο. Αγαπάει την πόλη του με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο (έδωσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό από το χορηγικό του συμβόλαιο στην τοπική κοινότητα), ζει ακόμα με τους γονείς του γιατί όπως έχει δηλώσει “δεν είμαι αρκετά ώριμος”, ενώ το κυριότερο απ’ όλα, παίζει και θα συνεχίσει να παίζει για όλη του την καριέρα, στην ομάδα που αγαπάει, την Liverpool!

Κι όμως, δεν είναι αυτός ο λόγος που τον κάνει ξεχωριστό. Ο “ΤΑΑ” είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Δεν είναι απλά ένας καλός παίκτης που παίζει για την ομάδα που γουστάρει, είναι το νέο σύμβολο αυτής. Πρόκειται για τον άνθρωπο, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος αρχηγός των “Reds” μετά τον Jordan Henderson. Είναι ο πιτσιρικάς με το πιο έξυπνο κόρνερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και αυτός που σε 20 χρόνια από τώρα, θα θεωρείται το καλύτερο δεξί μπακ που πάτησε πάνω σε αυτή τη Γη.

Αλλάζει τα δεδομένα μιας “άχρηστης θέσης”

Αν σου έλεγαν πριν μερικά χρόνια να διαλέξεις την καλύτερη ενδεκάδα που υπήρχε, κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινούσες από τον τερματοφύλακα και θα πήγαινες προς τα μπροστά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ίσως να άφηνες τελευταία τα μπακ, καθώς σχεδόν κανείς δεν τους έδινε σημασία. Αυτός όμως που θα αλλάξει μια και καλή τη συγκεκριμένη θέση, είναι ο Αλεξάντερ Άρνολτ, άλλωστε το έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι θέλει να είναι μέρος αυτής της αλλαγής. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει και η επιρροή στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, δεν τον κάνουν απλά έναν καλό παίκτη, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι του καλύτερου κλάμπ της Αγγλίας (μπορεί και του πλανήτη). Πλέον, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ο “Scouser” έχει κάνει τον κόσμο να θεωρεί τη θέση του, ως μια από τις πιο σημαντικές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Μπορεί να είναι και…μπακ.

Πιο πάνω έκανα αναφορά στον Marcelo, τον οποίο τον θεωρώ ώς ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ που είδε ποτέ ο πλανήτης. Από τη δεξιά πλευρά, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα καθώς υπάρχουν μεγαθήρια όπως ο Cafu ή ο Dani Alves. Η διαφορά του Arnold, με όλους τους άλλους είναι ότι μπορεί να παίξει με την ίδια συνέπεια και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα (Marcelo ακούς;). Όταν τον είχα δει πριν 2 χρόνια, πίστεψα ότι είναι “τρύπα” στο αμυντικό κομμάτι, μέχρι που ήρθαν τα μεγάλα ματς! Εκεί ο (τότε) έφηβος, “έσβηνε” κάθε παίκτη που έκανε επέλαση απ’ τα αριστερά, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του στα ματς με την City για τα προημιτελικά του Champione League το 2018. Τότε πείστηκα. Ο “Alexander 66” ήταν τέρμα ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και ήταν ακόμα 19 ετών!

Δημιουργεί σαν χαφ!

Όταν τονίζουμε ότι αλλάζει μια “άχρηστη θέση”, δεν το λέμε τυχαία. Το δεξί του πόδι, στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, θα έπρεπε να κοστίζει όσο όλα τα δεξιά μπακ μαζί (mini δόση υπερβολής). Άλλωστε χάρη σε αυτό τον μάθαμε πρώτη φόρα, μετά την φαουλάρα που είχε “καρφώσει” στην Hoffenheim το 2017, στο πρώτο του Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στο πρόσωπο του Arnold, το Αγγλικό ποδόσφαιρο βρήκε ένα “πόδι” που είχε να δει από τα χρόνια του Bechkam (όχι τόσο καλό φυσικά), καθώς οι σέντρες του μικρού είναι “ξυράφια” ενώ οι αλλαγές παιχνιδιού που κάνει, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό Xabi Alonso (πριν πεις οτιδήποτε ψάξε να το δεις). Όλα αυτά, τα γράφω για ένα παιδί που είναι γεννημένο το 1998 και πραγματικά χαμογελάω κάθε φορά που κοιτάω τα κατορθώματα του, καθώς ξέρω μόνο ένα πράγμα… 

…αυτά είναι μόνο η αρχή!

Ναι ρε φίλε. Αν ένας ποδοσφαιριστής είχε καταφέρει στα 27 του να μπει στο βιβλίο Guinnes για τις επιδόσεις του, ενώ ταυτόχρονα ήταν ο πιο μικρός παίκτης που έχει αγωνιστεί βασικός σε 2 τελικούς Champions League, θα λέγαμε όλοι ότι έχει καπαρώσει ήδη θέση στα χρονικά. Ο συγκεκριμένος, τα έχει καταφέρει αυτά στα 21 του! Έχει όλο το μέλλον μπροστά του να μεγαλουργήσει, ενώ καλείται να συνεχίσει μια σπουδαία κληρονομιά. Ο τελευταίος παίκτης που μεγάλωσε στο Liverpool και έδωσε τη ψυχή του για αυτή την ομάδα λεγόταν Steven Gerrard, ο επόμενος που θα το κάνει  ονομάζεται Trend Alexander Arnold και σε 20 χρόνια από τώρα, θα είναι το καλύτερο δεξί μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου!