Δεν ξέρω αν έχεις σκεφτεί ποτέ ότι στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι είμαστε οι αναμνήσεις μας. Μια συλλογή στιγμών που ζήσαμε κι είναι τόσο δυνατές, που δεν γινόταν να ξεχαστούν. Στιγμές που ζούμε μαζί τους, για πάντα. Ο Σάκης Μπουλάς, ήταν μια από τις πλέον χαρακτηριστικές τηλεοπτικές φυσιογνωμίες, με τις οποίες μεγάλωσα. Όπου κι αν πήγαινα, τον πετύχαινα εμπρός μου. Προφανώς η γνωριμία μας, ξεκίνησε με εμένα στον καναπέ της γιαγιάς μου κι εκείνον πίσω από το γυαλί. Ωστόσο, ο Σάκης είχε έναν αέρα που δεν ήταν τηλεοπτικός. Είχε κάτι άλλο, ρε παιδί μου! Ένα star quality που λένε και στις κινηματογραφικές πιάτσες, ενός γοητευτικού τύπου που έμοιαζε να το έσκασε από ταινία του Τζάρμους, υποδυόμενος έναν roadie του Woodstock!

Δεν υπάρχει λόγος να απαριθμήσουμε τα κατορθώματα του Σάκη, όσα ωραία σκάρωσε δηλαδή στα 59 χρόνια που έμεινε στον πλανήτη γη. Μαζέψαμε μόνο τα πιο χαρακτηριστικά, από αυτά που θα κουβαλάμε για πάντα μαζί μας

Φλασάκι

Αν δεν το έχεις τραγούδησεις καραόκε λιάρδα, μπερδεύοντας λίγο τους στίχους, δεν έχεις ψυχούλα. Το πλέον αναγνωρίσιμο τραγούδι του Σάκη, πάντα θα αστράφτει μέσα μας.

Ας περιμένουν οι Γυναίκες

Ο Μπουλάς είναι ο Αντώνης στο υπέρ-θρυλικό έπος του Σταύρου Τσιώλη. Ερμηνεύει λοιπόν καταπληκτικά έναν ολίγον τι λαμόγιο πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ που συναντά τα μπατζανάκια του, όσο οι γυναίκες τους, τους περιμένουν στη Θάσο. Μιλάμε για ταινία που παίζουν 30 ατάκες ανά σκηνή κι έχει μεγαλώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά μια ολόκληρη γενιά. Όλα τα views του κόσμου, δεν φτάνουν για το “Ψήφισε η Μάνα μου Νέα Δημοκρατία;”, παραλήρημα του.

Το πέρασμα του από τον Δράκουλα των Εξαρχείων

https://www.youtube.com/watch?v=PARLnKhXVd8

Τζίμης Πανούσης και Σάκης Μπουλάς, σε μια κινηματογραφική συνάντηση γιγάντων, στο ultra cult έπος του Νίκου Ζερβού. Ξεκινά με πέσιμο στον Τζιμάκο που το παίζει και καλά επαναστάτης χωρίς αιτία στις Μουσικές Ταξιαρχίες και τελειώνει με Μπουλά να στέλνει φιλάκια στη μαμά του, τραγουδώντας το Ντίσκο Τσουτσούνι, κουνώντας γοφούς.

Πάνα- Βρακάκι Τσισοτέξ

Πολύ πριν σκάσει μύτη το AMAN Tελεσόπινγκ στις οθόνες μας, ο Μπουλάς, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Βλάσης Μπονάτσος, ο Γιοκαρίνης και τα άλλα παιδιά στήσανε τους “Τηλεκανίβαλους“, γλεντώντας οποιαδήποτε τηλεοπτική διαφήμιση που είχε το θράσος να βγει στους δέκτες μας, έκτοτε. Kudos για την πάνα βρακάκι τσισοτέξ, που την φοράγαμε ελεύθερα δίχως να ντρεπόμαστε και το σημαντικότερο όλων, δίχως να συγκαιόμαστε!

Τα σκετσάκια με τον Ζουγανέλη

Πολύ πριν το YouTube έρθει και μας βρει και γιομίσουμε με βιντεάκια στον αγαπημένο μας διαδικτυακό σωλήνα, με σκετσάκια καταστάσεων ο Γιάννης Ζουγανέλης κι ο Σάκης Μπουλάς, περνάγανε πριονοκορδέλα όλους τους χαρακτηριστικούς τύπους που συναντάμε στην πολύπαθη ελληνική πραγματικότητα. Βάλανε έτσι λοιπόν, όχι λιθαράκι, αλλά κοτρόνα ολόκληρη σε αυτό που μάθαμε ως σάτιρα στον τόπο τούτο.

Η συνεργασία του με τον Θάνο Μικρούτσικο

Οι περισσότεροι μάθαμε τον Σάκη, σαν ηθοποιό, σαν αστειάτορα, που σπάει πλάκα ακόμη και με το θάνατο, ξεχνώντας δυστυχώς πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές που είχαμε την τύχη να ακούσουμε. Πάλι καλά που υπάρχει η ανατριχιαστική του ερμηνεία στον Ντικ, μαζί με την Μαρία Δημητριάδη, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, για να μάθουν όλοι πως ο Μπουλάς ήταν πολλά περισσότερα από έναν αστείο τύπο!

Τους στίχους του

Ένας ευφυής άνθρωπος και μόνο θα έκανε σουξέ το “Μπανάκι Μανάκι“, το “Αλλάξανε τα γούστα σου“, το “Φλασάκι” μέχρι την “Ακτή” του Χατζηγιάννη, οι στίχοι του γίνανε τραγούδια, ατάκες μέχρι και συνθήματα που πάντα μας ενώνουν!

Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις ρε Σάκη! Ελπίζουμε να περνάς καλά εκεί πάνω!