Πόσοι εδώ μέσα ξέρουν τον Vincent Damon Furnier; Κανείς; Τίποτα; Μόνο ένας 60άρης βαψομαλλιάς, εκεί πίσω κάτι ψιθύρισε! Αν ρώταγα ποιος ξέρει τον Alice Cooper όμως, φιλαράκι μου αναγνώστη θα είχες πάρει σβάρνα 2 ποντίκια και 3 πληκτρολόγια για να απαντήσεις πρώτος στα σχόλια. Αρχικά, για να το παίξεις έξυπνος. Δευτερευόντως, γιατί νομίζεις πως τρέχουμε κάποιο διαγωνισμό για ένα περίεργο λόγο. Σου έχουμε νέα! Αρχικά ότι δεν κληρώνουμε τίποτα. Κατά δεύτερον, αν κληρώναμε θα το έπαιρνε ο βαψομαλλιάς μπαμπάς σου, που ξέρει το αληθινό όνομα του Alice Cooper.

Σήμερα ο θείος Alice γενεθλιάζει κι εμείς αραδιάζουμε 10 λόγους, για τους οποίους είναι ο μπαμπάς της ροκ που έχει αναθρέψει σωστά παιδιά, χρόνια τώρα!

1.Γέννησε τον όρο shock rock, γιατί αυτό που έκανε δεν το είχε ματαδεί άνθρωπος.

Ήταν ο πρώτος, που εμφανίστηκε στο μουσικό χάρτη κι έβαλε μπόλικους από τους εφιάλτες μας να παίρνουν σάρκα και οστά και να ντύνουν τα τραγούδια του. Αν δεν πιστεύεις, εμάς ρώτα τον Marilyn Manson, να σου πει τι θα ήτανε δίχως τον Alice!

2. “Welcome to My Nightmare”

Το τραγούδι που όρισε το shock rock, κι έκανε κάθε Ελένη Λουκά του πλανήτη να φοβάται πρώτα τον Alice και μετά τον Οξαποδώ, Σατανά ου 666!

3. Ήταν φιλαράκι με τον Jimi Hendrix, την Janis Joplin και τον Jim Morrison και τον Γκράουτσο Μαρξ!

Ή αλλιώς είχε παρεάκι καλύτερο, πολύ καλύτερο, πάρα πολύ καλύτερο από το δικό σου.

4. Έχει στην μπάντα του τον Τζόνι Ντεπ.

Θυμάσαι, όταν ήσουν πιτσιρικάς και γρατζούναγες μια κιθάρα κι είχες φτιάξει ένα γκρουπάκι με κάποιους φίλους; Θυμάσαι, που ο ένας από αυτούς έγινε σχετικά δημοφιλής βγάζοντας 2 δίσκους, με μέτρια επιτυχία; Θυμάσαι πως έσπαγες μπάλες νεύρα, επειδή είχατε παίξει πριν 25 χρόνια μαζί; Ε ωραία, ο Alice έχει στην μπάντα του τον Τζόνι Ντεπ! Αν δεν ξέρεις τους Hollywood Vampires, πρέπει να τους μάθεις και να ρίξεις όσες αυτιές πρέπει και τους χρειάζονται.

5. Είναι παντρεμένος με την ίδια γυναίκα από το 1976.

Ενώ ο Lemmy κι Gene Simmons συναγωνίζονταν για το ποιος έχει κοιμηθεί με περισσότερες γυναίκες, ο τίμιος Alice έχει μείνει ερωτευμένος με την ίδια γυναίκα (Σέριλ Γκόνταρντ), γιατί κι οι Rockstars αγάπη μου, έχουν ψυχή.

6. “Οnly Women Bleed”

Ο Alice θα πρέπει να αναφέρεται σε όλες τις μουσικές γραφές και εις τους αιώνας, των αιώνων, αμήν για αυτή την συγκλονιστική σε μουσική, σύλληψη και στίχους τραγουδάρα, που αναφέρεται στα δυστυχώς πολυάριθμα περιστατικά βίας κατά των γυναικών.

7. “Poison”

Στα τέλη των 80s, όλες οι γειτονιές είχαν γεμίσει Μποτζόβηδες. Whitesnake ακούγανε μέχρι και στις ταβέρνες της Σταμάτας και της Χασιάς. Κάπου εκεί ο Alice έπρεπε να τους δείξει πως γίνεται! Αν δεν έχεις τραγουδήσει καψουρομεθυσμένος λέγοντας λάθος τους στίχους για την Αγγελικούλα που σε παράτησε, δεν έχεις ψυχούλα.

8. “Wayne’s World

H απιθανό-καταστροφική κωμωδία που έγραψε ο Mike Myers πριν γίνει Austin Powers, θα είχε το μισό και βγάλε καλτ στάτους της, χωρίς τη συμμετοχή του μάστορα! Η φάση πάντα θα είναι: We’ve Got backstage passes for Alice Cooper!

9. Του ανήκει το πρώτο “O” από την πινακίδα του Holywood

Nαι την γνωστή πινακίδα, που έχεις δει παντού! Ο Alice αγόρασε για 27 χιλιάδες δολαριάκια το γράμμα “Ο”, προς τιμήν του φίλου του Γκράουτσο Μαρξ, επισκευάζοντας πλήρως το γράμμα της τεράστιας πινακίδας που είχε σαπακιάσει. Αν δεν μας πιστεύεις, δες το βίντεο του Loudwire, με τον ίδιο τον Alice να το παραδέχεται δημοσίως από το 9:19 του βίντεο κι έπειτα!  Όταν έγινε ντόρος, προφανώς ακολούθησαν κι άλλοι τύποι που αγόρασαν τα υπόλοιπα γράμματα. Ανάμεσα τους και κάτι ημιδιάσημοι σαν τον Χιου Χέφνερ και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

10. Στο Rock & Roll Hall of Fame υπάρχει το όνομά του, από το 2011.

Όχι ότι περιμέναμε αυτούς, για να αναγνωρίσουμε την αξία του, άλλα όπως και να το κάνεις, ένα Rock & Roll Hall of Fame καλό είναι να βρίσκεται.