Δεν έχουμε ιδέα γιατί δεν συμβαδίζουν αγκαζέ αυτά τα δίδυμα που θα δούμε σήμερα. Δεν είμαστε δα και καμιά κουτσομπολίστικη φυλλάδα (αν και πολύ θα το θέλαμε!) για να βγάλουμε όλες τις φήμες στη φόρα. Αν γουστάρεις ίντριγκα και τα σχετικά, σε λάθος site μπήκες φίλη Προβοκατόρισσα και φίλε Προβοκάτορα. Να μιλάμε ντόμπρα.

Εδώ θα μιλήσουμε πιο παρεΐστικα και θα βγάλουμε μια “μίνι” πικρία για μερικά δίδυμα που μας λείπουν απ’ την ελληνική χιπ χοπ σκηνή. Γιατί καλή και η σόλο καριέρα που επέλεξαν, αλλά αυτοί οι τύποι όπως και να το κάνουμε γεννήθηκαν για να ραπάρουν παρέα.

Ξεκινάμε;;;

Τάκι Τσαν – Εισβολέας

Ο Τάκης το γύρισε στο ρεμπέτικο (και μαγκιά του!) και ο Λιάκος το ‘χει πάει στιχουργικά σε επίπεδο που δεν πάει ο νους σου (και μπράβο του!). Ωστόσο, μας είναι αδύνατον να μην νοσταλγήσουμε τον καιρό εκείνοοοοο που οι δυο τους ήταν συγκρότημα (ΤΙΓΡΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ) και τους είχαμε βιδωμένους καλά μες στα ακουστικά μας! Στα κομμάτια τους ο ένας συμπλήρωνε ξεκάθαρα τον άλλον, ενώ τις ολντ σκουλιές που έγραφαν, τις ακούς μέχρι και σήμερα και “χτυπιέσαι” με τον ίδιο τρόπο που το ‘κανες και στα μικράτα σου.

Τους θέλουμε έστω για ένα λάιβ μαζί; ΝΑΙ! ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΤΣ!

BD Foxmoor – Xray

Βάλε να (ξανα)ακούσεις τη “Μάσκα”. Μετά βάλε να (χιλιο)ακούσεις το “Καλώς ήρθες παράξενε στον τόπο μου” κι αν μας πεις ότι ακόμα δεν σου λείπει το δίδυμο Κλιντ – Μυτακίδης, μάλλον παπάτζες θα μας λες φιλαράκο… Θα σου λέγαμε και για το δίδυμο Μυτακίδης – Γιολάντα, αλλά η Γιολάντα δεν τα “σπασε” ποτέ με τον Μιχάλη.

*Σε εκλιπαρώ! Μην αρχίσεις πάλι τα άλλο λόου μπαπ κι άλλο χιπ χοπ. Εντάξει;;;



Μεντζέλος – Μιθριδάτης

Έχουμε ακούσει τα σόλο και των δύο (και τα περισσότερα είναι εξαιρετικά κομμάτια), όμως αυτό που έκαναν παρέα αυτοί οι “Ημίσκουμπρες” ήταν κάτι το εξωγήινο και κάτι το Χιτσκοκικό (όπως θα ‘λεγε και μια ψυχή…). Βέβαια, οι παλίκαροι δεν τα έσπασαν σε καμία των περιπτώσεων (κάνουν ακόμα επετειακά λάιβ), γι’ αυτό και ελπίζουμε στο μέλλον να ακούσουμε άλλον έναν καινούριο τους δίσκο. Με τις ευλογίες του Πρύτανη, βεβαίως, βεβαίως… 

Νικόλας – Οδυσσέας

Μιλάμε, ουσιαστικά, για δυο απ’ τους πρωτεργάτες του Χιπ Χοπ στη χώρα μας. Ω, ναι. Razastarr και “τα πιο όμορφα όνειρα είναι ανώνυμα”. Τον Νικόλα με τον Οδυσσέα τους ακούς πάντα παρεάκι, αφού όσα σόλο τους κι αν βάλεις στα ηχεία σου, δύσκολα θα ‘ναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά που άκουγες σαν Razastarr. Όπως και να ‘χει, αιώνιος σεβασμός στα παιδιά από τον Βύρωνα και στις υπέροχες μουσικές τους.

Ιratus – Tiny Jackal

Και γι’ αυτούς τους τύπους έχουν ακουστεί πολλές φήμες για τους λόγους που τα σπάσανε και τα ρέστα, αλλά σου λέμε, δεν μας κόφτει ΚΑΘΟΛΟΥ. Οι FullFace, που λες, υπήρξαν οι δυνατές φωνές του Πειραιά (και όχι μόνο) και όποιος τους έχει ακούσει έστω μια φορά μαζί, τότε σίγουρα θα στηρίξει τα λεγόμενά μας. Mας λείπουν; Άστα να πάνε Γάματα…

https://www.youtube.com/watch?v=Wb7yO1n-5QQ

Και για πες, ποιο δίδυμο σου λείπει περισσότερο;

 

*Η λίστα είναι προσωπική, γι’ αυτό και περιμένω στα σχόλια να δώσεις τα δικά σου αγαπημένα δίδυμα που σου λείπουν…

**Δεν έβαλα άλλες γκρουπάρες βλ. Βήτα Πεις, Ψυχόδραμα07, Βόρεια Αστέρια κλπ, αφού στο συγκρότημα ράπαραν περισσότερα από δύο άτομα.