Ώπα, ώπα, για περίμενε λίγο ρε αδελφάκι μου και μην βαράς. Ούτε εμείς τον συμπαθούσαμε ιδιαίτερα μέχρι σήμερα τον Ρονάλντο, καθώς όλο αυτό το καγκουροσνόμπ υφάκι του μέσα στο γήπεδο μας την έδινε στα νεύρα.

Ωστόσο, το πρωί που λες, πέσαμε σε μία τίμια έρευνα του Brightside.me, στην οποία όχι απλά τον συμπαθήσαμε, αλλά ίσως να μην ξαναπούμε κουβέντα για το σπιτάκι του.

Τσέκαρε και θα καταλάβεις.

Ρισπέκτ ρε τύπε. Αλήθεια, ρισπέκτ. wink

1. Είναι αιμοδότης

Ο 33χρονος σούπερ σταρ είναι εθελοντής αιμοδότης τουλάχιστον μια τετραετία τώρα. Επιπλέον, αν παρατηρήσεις δεν έχει πάνω του κάποιο τατού, αφού κάποιος που χτυπάει τατουάζ δεν μπορεί να προσφέρει αίμα, τους τελευταίους έξι μήνες από τη μέρα που το χτύπησε.

2. Αφιερώνει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μπορεί ο Κριστιάνο να μην το διαφημίζει αυτό το γεγονός, αλλά οι δημοσιογράφοι βρίσκουν τον τρόπο και ανακαλύπτουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που προσφέρει για τις χειρουργικές επεμβάσεις νεαρών παιδιών, την ανακατασκευή κατεστραμμένων σπιτιών ή τις τεράστιες χορηγίες σε νοσοκομεία.

“Ο πατέρας μου πάντα με διδάσκει ότι αν κάνεις καλές πράξεις και βοηθάς τους ανθρώπους, ο Θεός θα σε ανταμείψει να διπλασιάσεις.”

3. Δεν ξεχνά ποτέ τους παλιούς φίλους που τον στήριξαν.

Επισκέπτεται τακτικά τους παλιούς και καλούς του φίλους και επιπλέον τους δίνει μεγάλα δώρα. Για παράδειγμα, στον πρώτο του κόουτς στα εφηβικά, τον Albert Fantrau, που είχε δώσει την ευκαιρία στον μικρό τότε Κριστιάνο να αγωνιστεί στην Σπόρτινγκ, ο Κριστιάνο του το ανταπέδωσε λίγα χρόνια μετά χαρίζοντάς του μία βίλα. 

4. Λατρεύει την οικογένειά του.

Το είδαμε και στις τελευταίες του διακοπές με την οικογένειά του στην Καλαμάτα. Πρώτα η οικογένεια και μετά όλα τα υπόλοιπα για τον σταρ της Γιουβέντους… 

5. Επικοινωνεί συνέχεια με τους οπαδούς του.

Υπογράφει ασταμάτητα αυτόγραφα, βγάζει σέλφις, ενώ χαμογελάει σε ό,τι πιτσιρίκι τρέξει στην αγκαλιά του. Για να καταλάβεις, ακόμα και όταν είχε τρεχάματα με το φετινό Μουντιάλ, ο ίδιος ξέκλεψε λίγο χρόνο και κατέβηκε από το λεωφορείο για να παρηγορήσει ένα νεαρό αγόρι που έκλαιγε. Αγκάλιασε τον μπόμπιρα και του έδωσε αυτόγραφο.

6. Έχει την αίσθηση του χιούμορ.

Αυτοσαρκάζεται συχνά πυκνά. Πριν λίγους μήνες για να καταλάβεις, πέρασε μια ώρα παίζοντας ποδόσφαιρο στους δρόμους της Μαδρίτης μεταμφιεσμένος. Μίλησε με τους κατοίκους, ζήτησε από τις γυναίκες τον αριθμό τηλεφώνου τους, τους είπε ανέκδοτα και απολάμβανε τη στιγμή που δεν μπορούσαν να αναγνωριστούν.

7. Λατρεύει το ποδόσφαιρο, όχι τα χρήματα.

Πάρε παράδειγμα, όταν με την Ρεάλ κέρδισε το πρώτο του Champions League, έδωσε όλο του το πριμ σε φιλανθρωπίες. Α, και πού ‘σαι; Αυτό παρεμπιπτόντως, ήταν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ…

8. Δεν ντρέπεται να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Και επιπλέον, δεν διστάζει να τσαλακωθεί και να πλαντάξει στα κλάματα σαν μικρό παιδί, όταν έρθει η αποτυχία.