Αρχικά για να χαρακτηρίσεις ένα δωμάτιο ‘αχούρι’, τότε ΠΡΕΠΕΙ όποια γυναίκα κι αν αποφασίσει να πατήσει το πόδι της στον ιερό σου χώρο να ‘χει πάνω-κάτω παρόμοια αντίδραση. Αν μπουκάρει η μάνα «Μα καλά, πώς ζεις εδώ μέσα και δεν σ’ έχουν φάει ακόμα τα ποντίκια;». Αν μπουκάρει η κοπέλα -θα συμφωνήσει με τη μάνα αλλά θα προσθέσει και τις κατσαρίδες- «Μα καλά, πώς ζεις εδώ μέσα και δεν σ’ έχουν φάει ακόμα τα ποντίκια! Α! Και οι κατσαρίδες!». Κι αν μπει μέσα η γάτα «Πςςς γαμάει η δωματιάρα σου. Τρίχες παντού, έντομα στην πόρτα, ποντικάρες σε κάθε γωνία. Τι φασάρα έχεις παίξει εδώ μέσα αφεντικό; Πουτάνα όλα.»

Έχουμε και λέμε. Το αχούρι αντρικό δωμάτιο οφείλει να περιλαμβάνει ΠΑΝΤΑ μια καρέκλα γραφείου για όλες τις χρήσεις. Η συγκεκριμένη καρέκλα έχει πάνω της τα 3/4 της ντουλάπας, τσάντες όλων των ειδών -απ’ του υπολογιστή, μέχρι την κλασική μισοδιαλυμένη από το συνοικιακό σούπερ μάρκετ- και σώβρακα. Πολλά σώβρακα. Άλλα πεντακάθαρα κι άλλα βρώμικα. ΑΛΛΑ είναι γεμάτη με σώβρακα, διάολε… Και έχει και λίγο χώρο ακόμα.

Kαι την καρέκλα αυτή, που λες, ΠΟΤΕ δεν θα καταλάβεις πώς η μάνα σου χρειάζεται κοντά στα δεκαπέντε δευτερόλεπτα για να την συγυρίσει, όταν εσύ θες τον ίδιο χρόνο συν 4 εργάσιμες.

Η ντουλάπα τώρα, παραμένει ΣΧΕΔΟΝ άδεια, αν εξαιρέσεις κάτι άκυρα ρούχα που ποτέ δεν έχεις φορέσει. Αν και βρίσκονται κάμποσα χρόνια εκεί μέσα. Σίγουρα δεν τα αγόρασες εσύ, δεν είδες ΠΟΤΕ συγγενικό σου πρόσωπο να στα φέρνει στο δωμάτιο και γενικά αδυνατείς να καταλάβεις πώς τοποθετήθηκαν, πλύθηκαν και σιδερώθηκαν στην πένα. Μάλλον πήγαιναν σετ μαζί με την ντουλάπα, δεν εξηγείται αλλιώς. Οι κρεμάστρες απ’ την άλλη, παραμένουν μοναχικές στη γωνία να χαζεύουν τα κακόγουστα ασιδέρωτα πουκάμισα και παντελόνια που ‘χες πάρει για γάμους και βαπτίσεις (και τα φόρεσες μια και ΜΟΝΟ φορά). Αχχχχ ναι. Τώρα σαν ν’ αρχίζει να θυμίζει ένα ωραίο και ακατάστατο σπίτι.

Η αγάπη μας όμως είναι το κομοδίνο (ή Man Drower, όπως το ‘χε βαπτίσει ο κωμικός Michael McIntyre, έναν τύπο που μου πρότεινε ο Φισφής να κάτσω και να δω). 

Ψάχνεις μπαταρίες ό,τι τύπου θες; Θα ‘χει! Ψάχνεις τις εργασίες σου απ’ την Β’ δημοτικού; Εκεί κρύβονται! Έχεις ξεμείνει από ψιλά; Αν το γυρίσεις τούμπα θα μαζέψεις τόσα πεντάλεπτα που σου φτάνουν για να κάνεις τα ψώνια της βδομάδας! Μπορεί να ‘χεις ανακατέψει όλο το σπίτι για να βρεις κάτι που ‘χασες, όμως αυτό το αντρικό ντουλάπι δεν θα σ’ απογοητεύσει ποτέ. #Καρδούλες.

Ωστόσο, νόμος είναι ότι αν το κομοδίνο έχει και δεύτερο ντουλάπι τότε αυτό θα ‘ναι άδειο. Δεν θα ‘χει τίποτα μέσα και θα μυρίζει αγνό χρώμα. «Έλααααα μωρέ τώρα, αφού κουτσά στραβά όλα χωράνε σ’ ένα, τι να το κάνεις το δεύτερο;» Αυτό σε τιμάει και μπράβο σου και μαγκιά σου. Χωρίς ίχνος ειρωνείας φυσικά.

Κάτω απ’ το κρεβάτι η κατάσταση είναι πιο απλή. Στη μέση, ΑΚΡΙΒΩΣ στη μέση, θα ‘χει ξεμείνει είτε κάποιο μπαλάκι του τένις, είτε κάνα μπουκαλάκι με λίγο νερό, είτε κάλτσες που δεν μπορείς να φτάσεις με το χέρι. Όσο κι αν σκύψεις. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Το πόδι δεν χωράει γιατί το κρεβάτι ακουμπάει σχεδόν πάτωμα κι έτσι περιμένεις να φυσήξει κανένας βοριάς απ’ το παντζούρι για να το φέρει προς τη μεριά σου. Τι;;; Μόνο εγώ είμαι τόσο τεμπέλαρος;;;

Εντάξει, τώρα θα μου πεις ότι το γνήσιο αχούρι είναι ένα δωμάτιο που ‘χει πεταμένες κοκακόλες ΠΑΝΤΟΥ, σκισμένα περιοδικά και εσώρουχα πάνω στο πλέι στέσιο, αλλά αν πληροίς όλα τα παραπάνω και πάλι είσαι κομπλέ.

Και ναι, το δωμάτιο σου είναι ένα αχούρι. Και ναι, μια ωδή σ’ αυτό αραιά και που δεν θα έβλαπτε. 

Υ.Γ: Μανούλες του Facebook ελπίζω να δείξετε λίγο κατανόηση!

Υ.Γ2: Τσέκαρε και έρευνα του Association of Psychological Science που δείχνει ότι όσοι έχουν ακατάστατα δωμάτια είναι και οι περισσότερο ευφυείς. Τι έγινε τώρα Μανούλες του Facebook; Δεν σας χάλασε…