Αυτό το κείμενο που γράφεται με αγάπη για τα ελληνικά στρατά, δεν είναι μόνο για σένα αγαπητέ πρώην φαντάρε. Εσύ λογικά τα ξέρεις. Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε εσένα που δεν έχεις κάνει τη θητεία του παραλόγου ή δεν πρόκειται να την κάνεις. Απευθύνεται σε εσένα που είσαι αδερφή, μάνα, κομενάκι ή γυναίκα ή φίλη φαντάρου. Ανοίξτε τα μάτια σας. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι κοινωνική εργασία. 

Ο στρατός είναι η πιο μαλακισμένη φάση στη ζωή ενός άντρα, ειδικά αν καλείται να πάρει τις σκούπες και τις σφουγγαρίστες (κυρίως) και τα όπλα (σε δεύτερη μοίρα) μετά τα 23-24. Και στο λέω από πείρα, στα 18 που πήγα εγώ ο στρατός περνάει νεράκι, στα 28 θέλεις να σκοτώσεις όποιον κυκλοφορεί γύρω σου.

Άλλοι το βλέπουν χαλαρά, άλλοι δεν την παλεύουν δευτερόλεπτο. Με αυτούς τους δεύτερους θα ασχοληθούμε. Αυτά είναι όλα όσα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πεις σε έναν φαντάρο.

ΚΑΝΟΝΙΣΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τι ακριβώς περιμένεις να σου απαντήσει εδώ ο δόλιος ο φαντάρος ρε φίλε; Ναι, οκ όλοι ξέρουμε ότι κι αυτός διακοπές κάνει, αλλά συντονίσου λίγο, εκείνος θα το καταλάβει όταν απολυθεί. Μην του το αναφέρεις, δεν είναι ανάγκη. Και καλά να είναι σε καμιά Ρόδο και να βγαίνει να ξεχαρμανιάζει (με όλες τις σημασίες που μπορεί να έχει αυτή η έκφραση). Αν είναι στον Έβρο δεν τον λυπάσαι ρε φίλε; Και ξαναλέω, δεν είναι ότι περνάει δύσκολα. Αλλά σεβάσου ρε μαλάκα ότι το παιδί βαράει σκοπιές και βλέπει τα αίσχη σου στο facebook. Να είσαι γύρω στα 30 και να ακούς τους φίλους σου να κανονίζουν διακοπάρες την ίδια στιγμή που μαζεύεις γόπες επειδή ένας καυλωμένος 21χρονος λοχίας σε διέταξε να το κάνεις. ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ. Σε ποιον δεν θα άρεσε κάτι τέτοιο; Μην αναφέρεις τη λέξη “διακοπές” σε φαντάρο. 

ΕΙΔΑ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΞΩ

Όχι. Απλά όχι. Όσο κουλ και να είναι ο κολλητός σου οφείλεις να γνωρίζεις ότι σκέφτεται πολύ περισσότερο από όσο πρέπει και την παραμικρή μαλακία που θα του πεις. Αυτό που εσύ θεωρείς πλάκα, για εκείνον πιθανόν να μην είναι. Όχι δεν είδες την γκόμενα του εξώ με κάποιον που δεν ήξερες. Την είδες με μια φίλη της. Οκ; Έχω πονέσει εγώ στον στρατό και ξέρω. Μη μου τα θυμίζεις σε παρακαλώ. 

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΙΑ;

Ρε φίλε σόρρυ που ένα ολόκληρο στρατόπεδο δεν μπορεί να συντονιστεί για να δώσει άδεια στον κολλητό σου την ημέρα που παίζουν στην Ελλάδα οι θεοί του αντεργκράουντ προγκρέσιβ θρας μέταλ. Ειλικρινά δεν ξέρεις πόσο πολύ λυπάται ο διοικητής του τάγματος. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ. Ίσως το χειρότερο πράγμα που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος στο φανταρικό του είναι αυτά τα Once in a lifetime που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Όταν εγώ ήμουν στον στρατό ας πούμε, έπαιξαν στο ίδιο φεστιβάλ Linkin Park και Deep Purple. Και ναι, όλοι μου οι φίλοι πήγαν.

ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΡΕ;

Άστον ήσυχο! Το πιθανότερο είναι να μην τον δει καθόλου! Ηλίθιε! Και αυτό δεν έχει καθόλου πλακα… Το πιο αισιόδοξο σενάριο για εκείνον είναι να κάνει σκοπιά με κάποιον Αγρινιώτη που δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά και τα ενδιαφέροντά του κυμαίνονται από εξατμίσεις μέχρι πρόβατα. Κι άντε να είσαι με το ραδιοφωνάκι στα αυτιά και να έχεις και τον βοσκό να σου λέει “ΠΩΣ ΚΑΝΣ ΕΤΣ ΓΙΑ ΜΝΙΑ ΜΠΑΛΑ ΧΑ; ΣΑΜΑΤΙΣ ΕΙΣΥ ΘΑ ΠΑΡΣ ΤΑ ΛΙΦΤΑ;”. Και την ίδια στιγμή να βλέπει βίντεο με κόντρες στο YouTube. Ε όχι!

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΥΣΜΑ;

Δεν έχει. Λες να βάραγε σκοπιές 8 ώρες την ημέρα επειδή έτσι γούσταρε; Να του έλεγε το βύσμα του, “έλα ρε ξεκόλλα θα σε φέρω Αθήνα” και αυτός να απαντούσε “ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΙΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΟΗΘΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ”; Όχι. Παίζει και το ενδεχόμενο να μην θέλει απλά να χρησιμοποιήσει κάποιο βύσμα. ΔΕΞΟΥ ΤΟ και προχώρα τη ζωή σου!