Από τη στιγμή που ο πραγματικός πρωθυπουργός αυτής της χώρας ο Νίκος Παπάς ανακοίνωσε δημόσια πως η Ελλάδα πράττει το αυτονόητο και δημιουργεί Διαστημική Υπηρεσία, έπεσαν όλοι να τον φάνε και να τον κοροϊδέψουν. Εμείς καταδικάσαμε απερίφραστα το τρολάρισμα στον έλληνα υπουργό και γι’ αυτό ψάξαμε να βρούμε τον νεοδιορισθέντα  διευθυντή της νέας υπηρεσίας του δημοσίου που υπόσχεται να μας πάει στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα. 

Ο κύριος Σίφης, γλυκομίλητος και αγωνιστής της αριστεράς από τα 14 του, είναι εκείνος που δέχτηκε την τιμιτική πρόταση από τον υπουργό επικρατείας για να βγει μπροστά στην προσπάθεια της χώρας μας για… εκτόξευση

Το Provocateur βρήκε τον κύριο Σίφη και επικοινώνησε μαζί του μετά από πολλά παρακάλια.

Κύριε Σίφη καλησπέρα και καλή τύχη στο νέο σας έργο.
Ευχαριστώ παλικάρι μου.

Γιατί διάλεξαν εσάς για αυτή τη δουλειά;
Λόγω εμπειρίας υποθέτω.

Δηλαδή;
Ε, η μάνα μου δούλευε με τον Κατρούγκαλο παλιά στο υπουργείο.

Σατανικό.
Αξιοκρατικό θα έλεγα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της  Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας;
Οι στόχοι οι δικοί μου αλλά και των παιδιών που θα μου φέρουν οι υπουργοί, είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις έτσι ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα στο διάστημα.

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι τα παιδιά θα τα φέρουν οι υπουργοί;
Εννοώ ότι ψάχνουν άτομα με εμπειρία.

Θα φέρουν έλληνες της NASA, πίσω;
Όχι βρε άνθρωπε θα φέρουν ανθρώπους που έχουν δουλέψει σε υπουργείο.

Τέλος πάντων, ας προχωρήσουμε. Για πιο λόγο πιστεύετε ότι η αντιπολίτευση είναι ενάντια στη δημιουργία αυτής της πρωτοποριακής υπηρεσίας για τη χώρα μας;
Η αντιπολίτευση θα είναι πάντα ενάντια σε αυτή τη χώρα γιατί έτσι πρέπει να είναι. Και εγώ αν ήμουν αντιπολίτευση ενάντια θα ήμουν, σιγά μην άφηνα τα λαμόγια να πούμε να φάνε τα φραγκάκια και εγώ να κάθομαι με την κουτάλα στο χέρι και το βάζο με το μέλι μακριά. Να είμαστε και λίγο σοβαροί. 

Έχετε μιλήσει προσωπικά με τον πρωθυπουργό;
Ναι, μου έλεγε εκεί κάτι περίεργα για κόκπιτ και αν ξέρω τα κουμπάκια, του λέω όχι, μου λέει ντάξει κι εγώ δεν ήξερα από διαπραγμάτευση και έμαθα. Ντάξει δίκιο είχε, δεν είπα τίποτα παραπάνω.

Πώς τον είδατε σαν άνθρωπο; Πώς σας φάνηκε;
Μωρέ καλός ήταν. Λίγο κουρασμένος. Κάτι για έρπη έλεγαν, αλλά μάλλον θα τον βγάλει τις επόμενες μέρες, είναι νωρίς ακόμα. 

Στο θέμα μας. Οι αρμοδιότητές σας ποιες θα είναι, ως διευθυντή της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας;
Η βασική μου αρμοδιότητα θα είναι να απαντάω σε εκνευριστικούς τύπους σαν εσένα, που μου ζαλίζουν τον έρωτα. Γιατί δεν φτάνει που είστε εναντίον της κυβέρνησής μας θα πρέπει να κάθομαι να σας απαντάω πού πήγαν τα λεφτά και πού τα δώσαμε και πώς τα δώσαμε και πού είναι οι αποδείξεις. Ε λίγο έλεος.

Δηλαδή συγγνώμη δεν θεωρείτε απαραίτητο να ξέρει ο ελληνικός λαός που πηγαίνουν τα λεφτά του;
Τι να ξέρει μωρέ, εγώ τι είμαι άσχετος; Δεν ξέρω εγώ πού τα χαλάω; Εμένα γιατί με βάλανε εδώ; Για να κάνω αυτή τη δουλειά με βάλανε.

Καλά μην εξάπτεστε. Εσείς να φανταστώ είστε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;
Κοίτα η αλήθεια είναι ότι υπήρξα ενεργό μέλος αλλά πλέον δεν είμαι πολύ φαν γιατί έχω εντυπωσιαστεί με τον Σώρρα. Ξέρεις εμείς οι επιστήμονες που ασχολούμαστε με τα σύμπαντα και με όλα αυτά, υποστηρίζουμε τον Αρτέμη τον Σώρρα που είχε τη μαγκιά την ελληνική να πουλήσει την τεχνολογία μας και να βγάλει και λεφτά για τον λαό. Ρισπέκτ.

Τέλος πάντων, επειδή άκρη δεν θα βγάλουμε, τι έχετε σπουδάσει και καταφέρατε να πάρετε αυτή τη θέση;
ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!

Τον Καρανίκα τι τον έχετε;
τουτ τουτ τουτ τουτ…..