Για κάθε άνθρωπο υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές στη ζωή του που θα θυμάται για πάντα. Την πρώτη μέρα στο σχολείο, το πρώτο του φιλί, την πρώτη φορά που πήγε στο γήπεδο. Για μένα αλλά και για πολλούς εκεί έξω, η πρώτη φορά που είδαμε το “Ας περιμένουν οι γυναίκες” του Σταύρου Τσιώλη είναι μία από αυτές. 

Τα τελευταία χρόνια, αυτή η ταινία έχει γίνει κάτι σαν μικρή επιδημία και κάποιοι έχουν αναλάβει να την εξαπλώσουν. Ένας από αυτούς είναι ο Μπάμπης Μπατμανίδης ο οποίος έχει κάνει σκοπό της ζωής του να γίνει ο προφήτης του Τσιωλισμού ανά την υφήλιο.

Στο πλαίσιο της Τσιωλικής προπαγάνδας ο Μπατμανίδης και οι BBC κατεβαίνουν στην Αθήνα για να πάρουν τις δουλειές του κοσμάκη και να παρουσιάσουν το “Ας περιμένουν οι γυναίκες” με Live μουσική όπως ακριβώς του αρμόζει.

Αυτό θα συμβεί στο Ίλιον Plus (πληροφορίες εδώ) όπου για δύο σερί παραστάσεις δε θα φταίμε εμείς, αλλά η ζωή που μας στήνει παγίδες.

Ας αφήσουμε όμως τους καλλιτέχναι να τα πουν που τα λένε καλύτερα. 

Το θεωρείς σωστό να έρχεστε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και να παίρνετε τις δουλειές του κοσμάκη;
Φυσικά και δεν το θεωρώ  σωστό…Κανονικά δεν θα πρεπε να ερχόμασταν καν, αντιθέτως εσείς θα έπρεπε να ανεβαίνετε …Τζάμπα τόσα χρόνια σμιλεύουμε την ερωτική μας πόλη, ψεκάζουμε με αφροδισιακά αρώματα θερμαϊκού τζάμπα τόσα χρόνια στολίζουμε τη νυφούλα τζάμπα φτιάνουμε Μετρό; Για ποιον όλα αυτά; … Για ποια; Γιαπιά;

Γιατί να έρθουμε ρε μάστορα την Τετάρτη 21 & την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο ΙΛΙΟΝ plus; 
Για να έχετε ΠΣΚ ελεύθερο να κάνετε γιορτές με τις  γυναίκες και τα πεθερικά σας, να μην σας ψάχνουν στα τηλέφωνα και προφασίζεστε αδιαθεσίες…Άγιος Βασίλης έρχεται απ’ τα ΚΤΕΛ Μακεδονία…

Αν έπρεπε να περιγράψεις σε λίγες λέξεις, τι έχει αυτή η ταινία και έχει αγγίξει τόσο πολύ κόσμο, τι θα απαντούσες;
Αμεσότητα, Ειλικρίνεια, Διορατικότητα, Αλήθεια… Σαν προεκλογικό  σποτάκι του ΠΑΣΟΚ ένα πράμα

Τα τραγούδια θα τα πείτε όλα ή θα ξεχάσετε κανένα κατά λάθος (γκουχ γκουχ);
Και να ξεχάσουμε κανένα…τα λάθη για τους ανθρώπους είναι…

Πόσο δίνει στο στοίχημα να αναβληθούν τα live;
Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο …εκτός κι αν γίνει κανάς 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος…

Φήμες λένε ότι σε λίγο θα έχετε μεγαλύτερη ορχήστρα από τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Γι’ αυτό γράψατε βαλς το δικό σας τραγούδι για το «Ας περιμένουν οι γυναίκες»; (χειροκρότημα για την ερώτησή μου)
Θα σε χειροκροτήσω κι εγώ για την ερώτησή σου, αλλά σκέψου μετά τις πρέπει να γίνει με την απάντησή μου… Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι ότι αυξανόμεθα και πληθυνόμεθα ως ορχήστρα, δείγμα του ότι η ανάπτυξη έχει έρθει επιτέλους σε αυτή τη χώρα, οι θυσίες του λάου πιάσαν τόπο, όχι όμως τον δικό μας…

Μετά το Live θα υπάρξει κονσομασιόν ή γίναμε Ευρώπη ξαφνικά;
Σαν το κονσομασιό δεν έχει…Το πρόβλημά μας είναι ότι εμείς είμεθα και μετά το πέρας των υποχρεώσεων(απελπιστικά) διαθέσιμοι προς εκμετάλλευση, απλά για ένα περίεργο λόγο, όλοι εξαφανίζονται αστραπιαία μετά την λήξη κάθε συναυλιακής μας αναμετρήσεως…Πάντως αν βαριέστε μπορείτε να μας κάνετε και τσατ

Και τώρα φαντάσου μια ερώτηση που θα ήθελες να σου κάνω και απάντησέ τη.

-3χ3;

-9

Τσέκαρε και τρεϊλάρα…

 

«Ας περιμένουν οι γυναίκες» LIVE / Babis Batmanidis Co(m)pany. Ένα μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταινία του Σταύρου Τσιώλη.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο ΙΛΙΟΝ plus! Το συγκρότημα των  Babis Batmanidis Co(m)pany αποτελούν οι Μπάμπης Μπατμανίδης (φωνή), Στέλλα Γιαλτζή (φωνή), Σταύρος Αποστολίδης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Μπαρτζώκας (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Μπέλλος (μπάσο, φωνή), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Γιώργος Δούσος (κλαρίνο), Βασίλης Αβδελάς (πλήκτρα).

Είσοδος: Προπώληση 8€ | Ταμείο 8€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών) & 10€ (γενική)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 | Η προβολή – συναυλία ξεκινάει στις 22:00

ΙΛΙΟΝ plus | Music & Theatre: Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα