9.00: Το αεροπλάνο φτάνει στο Ελ.Βενιζέλος και ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σκέφτεται να μείνει εδώ μόνιμα. Ναι ακόμη και ο Λεβέντης είναι προτιμότερος από τον Τραμπ.

9.10: Συνειδητοποιεί ότι οι χώρες του τρίτου κόσμου δεν είναι και τόσο άσχημες τελικά. 

10.00: Τσεκάρει το i-pad. Στις σημειώσεις του έχει γράψει “χρέος” και “χούντα”. Προσπαθεί να θυμηθεί γιατί.

10.30: Είχε όνειρο ζωής να πάει στην Καισαριανή. Δεν μπορεί. Ίσως μια άλλη φορά. Ίσως όταν γίνει πρόεδρος η Μισέλ. 

11.00: Κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Για την περίσταση έχει προσληφθεί διερμηνέας ειδικών αποστολών που θα μεταφράζει τα αγγλικά του κύριου Τσίπρα, σε αγγλικά. 

12.00: Ποστάρισμα των άδειων δρόμων της Αθήνας στο Instagram. Η πρωτεύουσα τελικά δεν έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα όπως του έλεγαν κάποιοι φίλοι του. Βέβαια δεν κυκλοφορούν ούτε πεζοί. Τι ξεχασιάρης που είναι… Οι πράκτορές του έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία ακόμη και σε μόρια οξυγόνου που δεν έχουν την απαραίτητη διαπίστευση. 

12.30: Επίμονο κοίταγμα στον καθρέφτη. Αναφώνηση: “Μα πόσο γαμάτος τύπος είμαι τελικά”.

12.35: Συνειδητοποιεί ότι όντως είναι γαμάτος τύπος.

13.00: Γεύμα με κάποιον Μητσοτάκη. Άντε να τελειώσει η κωλοθητεία να μην πρέπει να κάνει άλλο τον καρνάβαλο και να συναντιέται με τον κάθε άσχετο.

13.05: Τον έχει στο μονό. Εύκολος. Πιο εύκολος κι από τον Ρόμνεϊ.

13.30: Ραντεβού με έναν μαυροντυμένο Πανοραμίξ με λευκό μούσι που μάλλον είναι ο μάγος της φυλής. Του λέει κάτι περίεργα που έχουν να κάνουν με μαύρη μαγεία.

14.00: Να μην ξεχάσει να ταΐσει αυτό το Θεοδωράκη που του είπαν ότι θα περιμένει έξω από την πόρτα του για ένα ξεροκόμματο.

15.00: Βόλτα στην Ακρόπολη με τα πόδια γιατί είναι αθλητής. Θα μιλήσει στις κάμερες και θα πει για λίκνο πολιτισμού, μητέρα της δημοκρατίας, αρχαία θέατρα και ό,τι άλλο κλισέ του γράψουν. Η αλήθεια είναι ότι είχε δει τον Κυνόδοντα και κοιμήθηκε αμέσως. Ορίστε και η ιατρική, από τους Έλληνες ξεκίνησε, να θυμηθεί να το πει κι αυτό.

15.50: Συνάντηση με έναν παχουλό κύριο που φοράει τη στολή του Captain America και μιλάει τα αγγλικά σαν μπουκωμένος Κλιντ Ίστγουντ. Λίγο αργότερα θα μάθει ότι αυτός είναι ο υπουργός Άμυνας της χώρας. Δεν θα το πιστέψει.

17.00: Καθαρίζει τα σάλια από πάνω του και οδεύει για το προεδρικό μέγαρο. Εκεί τον περιμένει ένα κύριος με αστεία περούκα. Θα περιμένει μέχρι να εμφανιστεί ο πρόεδρος. Αυτός είναι. Γκαντάμιτ, έχουν χιούμορ οι Έλληνες.

18:00: Κάποιος Καρανίκας ζητάει επιτακτικά να συναντηθεί μαζί του για να κανονίσουν για το βράδυ. Επιτέλους ένας ενδιαφέρων τύπος σε αυτή τη χώρα.

19:00: Συνάντηση με έναν κακόκεφο παππούλη που κάθε τρεις λέξεις πετάει κι ένα “universal government”, αλλά είναι καλούλης μωρέ, σαν τον Μακκέιν είναι που τον ήπιε στις προεδρικές το 2008.

19.30: Επιστρέφει στο δωμάτιό του για λίγη ξεκούραση μέχρι τη μπαρότσαρκα με τον Καρανίκα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ντυμένος με την αστερόεσσα τον υποδέχεται με ένα χαλαρωτικό μασάζ.

20.30: Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγγελα Μέρκελ στην οποία θα της ζητά να μην δείχνει συνεχώς το σκληρό της πρόσωπο στους Έλληνες που έχουν κάνει τόσο μεγάλες θυσίες για να βγουν από την κρίση. Εκείνη του ζητά λίγο χρόνο για να μιλήσει με τους επιφανείς επιχειρηματίες που καθορίζουν τις πολιτικές της Ευρώπης και θα τον πάρει σε λίγο. Προφανώς και δεν θα τον καλέσει ποτέ…

20.35: Δεν χτυπάει το τηλέφωνο.

20.40: Πάλι δεν χτυπάει το τηλέφωνο.

21.00: Μάλλον δεν θα στείλει.

21.10: Θέλει να βγει αλλά το κέντρο είναι κλειστό. Είναι σκληρή η μοναξιά. Λίγοι μήνες έμειναν ακόμη μέχρι να αναλάβει ο Τραμπ.

21:30: Δεύτερο ραντεβού με τον κύριο που είχε ντυθεί κάπτεν Αμέρικα. 4 ξυλιές στο ποπουδέλι και υποχρεωτικό γράψιμο σε μαυροπίνακα: “δεν θα ξαναζητιανέψω από τον Πούτιν – οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας”.

21.55: Ακόμη να καλέσει η Άγγελα.

22.00: ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΗΜΙΤΡΕΛΟΥ; ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΔΙΑΟΛΕ;

22.30: Όνειρο ήταν. Η πραγματικότητα είναι χειρότερη.

23.00: Πολύ αργεί ο Καρανίκας.

23.20: Τσεκάρει το πρόγραμμα. Ποια Αφρικανική χώρα να είναι η επόμενη που θα επισκεφθεί;

00.00: Κι ούτε ένα τηλεφώνημα.