Θυμάσαι εκείνες τις διακοπές που ήσουν με το κορίτσι και ακριβώς δίπλα σου στην παραλία καθόταν ένας κύριος που είχε όλη τη γκρίνια του κόσμου ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Και επειδή φυσικά δεν αρκεί να την έχει ζωγραφισμένη στη φάτσα, θα την εξωτερικεύσει κιόλας, είναι αυτός ο τύπος που σου γκρίνιαξε να κάνεις ησυχία. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. ΣΕ ΝΗΣΙ. Δε μπορεί να μην τον έχεις γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο. Για την οικονομία της συζήτησής μας θα τον ονομάσουμε “Μίζερο”.

Μίζερος είναι ο άνθρωπος που δεν περνάει πουθενά καλά. Είναι αυτός που δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα και του φταίνε τα πάντα, είναι εκείνος που δε συμπαθεί ούτε τα άντερά του και αν δεν βρει κάποιον να τσακωθεί τότε τα βάζει με τον καθρέφτη του. Αν κοιτάξεις γύρω σου θα τον βρεις. Υπάρχει παντού. Αλλά για κάποιο λόγο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως κατά την περίοδο των διακοπών οι μίζεροι διπλασιάζονται για να κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη. Και τα καταφέρνουν. 

Οι αποσκευές του μίζερου δεν είναι οι συνηθισμένες. Γιατί αυτός ο σιχαμένος άνθρωπος κουβαλάει μαζί του πράγματα που εσύ δε θα χρειαζόσουν ποτέ. Εμείς πιστοί στο ερευνητικό ρεπορτάζ, βρήκαμε έναν τέτοιο, τον ανακρίναμε και μας τα ξέρασε όλα. Αυτά είναι όσα μας εκμυστηρεύτηκε ότι κουβαλά πάντα μαζί του στις διακοπές. Μεταφέρουμε τα δικά του λόγια…

1. Ωτοασπίδες

Πάμε εμείς και πληρώνουμε τα λεφτά μας για να περάσουμε ήσυχα τις 20-25 μέρες μας στο ξενοδοχείο και δίπλα ακριβώς έρχονται κωλόπαιδα που κάνουν τα αίσχη, τα σεξ, τα πως τα λέτε. Δεν κατάλαβα ρε ξενοδοχειά, τα ίδια δεν πληρώνουμε; Εμείς γιατί δηλαδή κοιμόμαστε στις 11, τι είμαστε τίποτα χαζοί και οι άλλοι είναι οι έξυπνοι; Όχι κύριε. Παίρνω πάντα ωτοασπίδες για να μην έχω τέτοια προβλήματα. Αν και θα τους άξιζε μια μήνυση, αλλά ας πούμε ότι απλά είμαι μεγαλόψυχος.

2. Γραπτό Πρόγραμμα

Μα είναι δυνατόν να πηγαίνεις κάπου και να μην έχεις καταστρώσει ένα σχέδιο; Α εγώ δεν είμαι κανένας χαζός. Από την Αθήνα έψαξα χάρτες, βρήκα μουσεία και τα έχω οργανώσει όλα για κάθε ώρα ξεχωριστά. Δεν ξεφεύγουμε ούτε δευτερόλεπτο από το πρόγραμμα. Καλά μιλάμε και η γυναίκα μου το λατρεύει αυτό. Κάθε φορά μου λέει “έλα ρε Τάκη κάτσε πέντε λεπτά ακόμα” και εγώ απαντάω “Τι λες μωρέ σε 14 λεπτά κλείνει το μουσείο σαύρας που είναι 16 χιλιόμετρα από εδώ και πρέπει οπωσδήποτε να πάμε”. Έχω υπολογίσει την απόσταση και ξέρω ότι θα το προλάβουμε 2 λεπτά πριν κλείσει. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ… χχαχαχα σατανάς είμαι σε κάτι τέτοια και με καμαρώνω…

 

3. Σαπουνάκια

Θυμάμαι πέρυσι που είχαμε πάει σε ένα άλλο νησί και είχα κλέψει τα σαπουνάκια (χαχαχα), τις πετσέτες, ένα σεντόνι (αν και δεν ήταν πολύ καθαρό), το πόμολο της μέσα πόρτας, τα παπούτσια της καμαριέρας και το πιατάκι που ήταν πάνω ο ελληνικός μου. Δεν κατάλαβα, δεν τα πλήρωσα; Τα πλήρωσα και θα τα πάρω! Αυτά όλα λοιπόν, τώρα που τα έχει πλύνει η γυναίκα και ξέρω ότι ειναι καθαρά, τα φέρνω και τα απλώνω για να τελειώσουν κάποια στιγμή, είναι πολύ κρίμα να τα πετάξω. Και φυσικά φεύγοντας παίρνω και αυτά που πλήρωσα στο φετινό ξενοδοχείο. 

4. Σφυρίχτρα

Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά είμαστε και σεισμογενής χώρα, δεν είναι να παίζεις με αυτά. Πάντα όταν ταξιδεύω έχω μαζί μου μία σφυρίχτρα για περίπτωση ανάγκης. Μπορεί να εγκλωβιστώ στο αυτοκίνητο, μπορεί να πέσει το ξενοδοχείο και να είμαι κάτω από τα συντρίμια και να πρέπει να κάνω σήμα στους διασώστες. Να μην είμαι προετοιμασμένος;

5. Δικά μου σεντόνια

Αυτό είναι το πιο βασικό. Πού ξέρω εγώ κύριε τι έχει ακουμπήσει πάνω στο κωλοσέντονά σου και πόσες φορές τα έχει πλύνει; Ή μήπως να έρθω να τα πλύνω εγώ για να είμαι σίγουρος; Όχι! Θα τα πάρω από το σπίτι μου που τα πλένω εγώ και ξέρω και δεν το έχει βρωμίσει ο κάθε σιχαμένος με τα μικρόβιά του. Άσε που θα έχουν και καλύτερο σχέδιο τα δικά μου και στις διακοπές πρέπει όλα να είναι όπως τα θέλεις να μη σε αποσπά τίποτα.

ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!