Έγινε τατού σε χέρια αγανακτισμένων. Πήρε το στέμμα ως ο “βασιλιάς” του χιπ χοπ και το όνομά του έγινε ύμνος στα χείλη όλων των ραπεράδων του ντουνιά, που το ζούσαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα στενά. Α! Και το χιλιοραπαρισμένο Hit ’em Upείναι ένα μεγάλο “κωλοδάχτυλο” σε όλους τους εχθρούς που συναντάς στην ζωή σου.

Η Afeni Shakur, λοιπόν, που στη ζωή της πολεμούσε την αστυνομία και έβαζε βόμβες σε τράπεζες, θα φέρει στoν κόσμο τον Tupac Shakur. Ή αλλιώς, αυτό το ιδιόμορφο παλικάρι, που υμνείται μέχρι και σήμερα σαν θεός, απ’ όλα εκείνα τα παιδιά με τα φαρδιά παντελόνια, τα ανάποδα καπέλα και τις καδένες στο λαιμό.

Τσέκαρε τα 7 facts για τη ζωή του, που ξεχειλίζουν από ρίμες, ναρκωτικά, όπλα και θεωρίες.

1. Η καψούρα του για τον Shakespeare
Μελετούσε καθημερινά και λάτρευε τα έργα του. To αγαπημένο του; ‘Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα’. Γι’ αυτό και τα τραγούδια του έκπεμπαν αυτήν την Σαιξπηρική “ρομαντική” επανάσταση, ενώ όταν τον ρωτούσαν για τη ζωή του, εκείνος συχνά απαντούσε με φράσεις του ποιητή. 

Νιώθω σαν τραγικός ήρωας του Shakespeare όταν βρίσκομαι στην σκηνή.


2. To ‘Dear Mama’ ή αλλιώς το απόλυτο τραγούδι της μητέρας
Γραμμένο ξεκάθαρα για την μητέρα του Afeni, η οποία τον μεγάλωσε μέσα στην φυλακή και ανήκε στην ακτιβιστική οργάνωση για τα δικαιώματα των μαύρων ‘Black Panthers’. Ωστόσο, όπως έχει πει και η ίδια «Αυτό το τραγούδι δεν μιλάει μόνο για μένα, αλλά και για κάθε μητέρα που βιώνει παρόμοιες καταστάσεις. Ο γιος μου αναγνώρισε τον αγώνα μας και είναι ο ήρωας μας.»


3. Ο κολλητός του, Mike Tyson
Γνωρίστηκαν έξω από ένα κλαμπ του Brooklyn και από τότε ξεκίνησαν να κάνουν παρέα. Φανατικός οπαδός του Tyson, και λογικό, αφού οι δυο τους είχαν αρκετά κοινά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε επέστρεφε από παιχνίδι του Tyson στο Las Vegas.

4. Η φιλία του με τον Notorious B.I.G και το “Hit ’em Up”
Κάποια στιγμή, λοιπόν, αυτοί οι δυο ήταν φίλοι. Ραπάραν μαζί, έβγαιναν μαζί και όλα τα συναφή. Όμως τα έσπασαν και δημιούργησαν δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Οι θεωρίες ωστόσο, ότι ο B.I.G έβαλε άτομα για να τον δολοφονήσουν οργιάζουν, αφού πρώτα ο 2pac πρόλαβε να του τα χώσει ένα χεράκι στο “Hit ’em Up”.


5. Στη φυλακή διάβαζε Machiavelli
8 μήνες μπουζουριασμένος για σεξουαλική κακοποίηση, θα μελετήσει ένα από τα πιο επαναστατικά έργα της πολιτικής φιλοσοφίας και η βίβλος του απολυταρχισμού ‘Ο Ηγεμόνας’.

6. Το συγκρότημα ‘Outlawz’ ισχυρίστηκε ότι κάπνισε τη στάχτη του
Ως φόρο τιμής στο μεγαλείο του, τα μέλη του crew του ‘Outlawz’, αποφάσισαν κρυφά να πάρουν την στάχτη του και να την καπνίσουν, μιξαρισμένη φυσικά με μαριχουάνα. Η Afeni από την άλλη, λίγα χρόνια πριν πεθάνει τους έτρεχε στα δικαστήρια, καθώς ισχυριζόταν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβει ποτέ και το συγκρότημα τα έβγαλε από την κούτρα του.

7. Το τελευταίο ‘Άντε Γαμήσου’ στους μπάτσους
Όταν τον πυροβόλησαν, η αστυνομία βρισκόταν στο σημείο. Ευθύς του ζήτησαν να τους πει, προς τα που κατευθύνθηκε ο δολοφόνος, αλλά εκείνος το μόνο που ψέλλισε ήταν ένα βαρύγδουπο ‘Fuck You’.