Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να σταματήσεις να λες κλισέ μαλακίες. Κι αυτό είναι το θέμα που θα θίξουμε σήμερα.

Τα κλισέ που όλοι θα έπρεπε να σιχαινόμαστε, αλλά για κάποιο λόγο η πλειοψηφία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί. Αφού λοιπόν κάποιοι συνεχίζουν να μας διαολίζουν και να κάνουν τα νεύρα μας κορδέλες, εμείς θα πάρουμε την εκδίκησή μας.

Καταγράφουμε 10 σιχαμένα κλισέ από ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν κατά κόρον στην καθημερινότητά τους και έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε. Το ‘πιασες το υπονοούμενο ή να αρχίσουμε κι εμείς τις κλισεδιές μπας και καταλάβεις τι παίζει;

“Ναι σίγουρα.Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη, αλλά φάνηκε ότι εμείς το θέλαμε περισσότερο. Ναι εντάξει, δεν έχει σημασία που έβαλα εγώ το γκολ, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα. Άλλωστε, είμαστε μια οικογένεια και ο προπονητής ξέρει να παίρνει από τον καθένα το καλύτερο. Από εδώ και πέρα, κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Το χρωστάμε στον πρόεδρο και στον κόσμο που και σήμερα ήταν καταπληκτικός. Δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί, αλλά νομίζω πως είναι ο 12ος μας παίχτης.”

“Ξύπνα, 9 πήγε η ώρα είναι 8.10, ξύπνα, πάλι κοπάνα θα κάνεις από τη δουλειά και θα σε διώξουν και θα έχουν και δίκιο. Αλλά βέβαια, δε σε νοιάζει, το φαγητό σου θα το βρεις, χέστηκες. Χθες έφαγες πάλι έξω ε; Κι εγώ μαγείρευα και περίμενα να έρθεις αλλά πού; Να δω τι θα κάνετε ρε άμα πεθάνω, τα σκουλήκια θα σας φάνε και θα πεθάνετε από την πείνα και θα λέτε που είσαι κυρά Τασία θα λέτε, αλλά πού θα πάει; Δεν θα κάνεις παιδιά; Θα κάνεις και θα καταλάβεις! Αλλά βέβαια, εσύ δεν θέλεις να κάνεις παιδιά, να μη δω εγώ ένα εγγονάκι, δεν σας ενδιαφέρει, μόνο τον εαυτό σας κοιτάτε.»

“Με ρωτήσατε πριν για το τι διαφορετικό φέρνουμε εμείς…Ο λαός μας έδωσε καθαρή εντολή, αυτό που θέλει από εμάς είναι έργα και όχι υποσχέσεις. Σας υπόσχομαι, λοιπόν, πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και θα γίνουν και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να πάρει μπρος η οικονομία. Μπορεί να παραλάβαμε καμένη γη, αλλά θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε σκληρά για το καλό της χώρας. Αφήστε όμως να ολοκληρώσω, εγώ δεν σας διέκοψα! Η παράταξη είναι ενωμένη και η εποχή της εσωστρέφειας ανήκει στο παρελθόν. Και να σας πω και κάτι; Δεν μπορούν να μιλάνε για αναποτελεσματικότητα αυτοί που επί για δεκαετίες είχαν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους. Δηλαδή, εντάξει τώρα, να είμαστε και λίγο σοβαροί…”

“Άσε ρε πελατάκο που θα μιλήσεις κιόλας… Πόσα χρόνια έχεις να πάρεις πρωτάθλημα ρε λακαμά; Α καλά, η καραμέλα της διαιτησίας σου φταίει τώρα… Να σου πω, όταν έτρωγες τρίμπαλο σου έφταιγαν τα κοράκια; Η προεδράρα μας καλά κάνει και ο δικός σας απατεώνας είναι αφού… Όταν τα κάνατε εσείς ήταν ωραία; Ποιος λαός μωρέ, ούτε ταξί δεν γεμίζετε, άσε που είστε υπάλληλοι και χρηματοδοτούμενοι. Τσαπού ρε πουθενά, πουτάνα της Ευρώπης! Και να σου πω ρε ψηλέ… Στο Παγκράτι γιατί τρέχατε σαν λαγοί και αφήνατε μηχανάκια; Έτσι είναι όταν δεν έχεις μαζί τα φιλαράκια σου τους τσέους… Τσο και λο, φάπα-ξάπλα κι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!”

“Τζατζίκι, τυροκαφτερή, σαγανάκι, πιπεριές, κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικο, χωριάτικη, μαρούλι, λάχανο, ανάμεικτη, κοτόπουλο, χοιρινή, μοσχαρίσια, μπιφτέκι, ψαρονέφρι, παϊδάκια, αρνί κοκκινιστό, μουσακάς, παστίτσιο, μακαρόνια με κιμά, γεμιστά, κουνέλι στιφάδο και μισό λεπτο να κοιτάξω αν έχει βγει ο κόκκορας… Από μπίρες, μόνο πράσινη.”

“Κοιτάξτε, εγώ πιο πολύ θέλω να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο και να μην υπάρχουν αρρώστιες και πείνα και όλοι να χαμογελούν. Τώρα, αν ήμουν πρωθυπουργός για μια μέρα θα ήθελα να μην υπάρχει ανεργία, να έχουν όλοι οι άνθρωποι σπίτια και να βελτιωθεί η παιδεία μας για να έχουν όλοι οι άνθρωποι ίσες ευκαιρίες και να μπορούμε αγκαλιασμένοι όλοι οι άνθρωποι της γης να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.”

Τον βλέπει, προσπαθεί να τον αποφύγει, αλλά τελικά πέφτει πάνω του. “Επ, τι λέει; Χαθήκαμε! Καλά ρε συ, πόσα χρόνια έχω να σε πετύχω; Εφτά ε; Πωωω, απίστευτο πως περνάνε τα χρόνια… Καλά μωρέ, τα ίδια, δουλειά, σπίτι, σπίτι, δουλειά. Ναι, ευχαριστημένος είμαι αν σκεφτείς τις εποχές. Πάλι καλά να λέμε που μπαίνει ένας μισθός. Για πες, βλέπεσαι με κανέναν ή έχεις χαθεί εντελώς; Ναι, κι εγώ από το Facebook μαθαίνω τα νέα τους αμήχανη σιγή 10 δευτερολέπτων. Παντρεύτηκες ή μπα; Τι να κάνεις μωρέ… Να σου πω, σε είχα περασμένο αλλά άλλαξα συσκευή, δώσε μου αν είναι το τηλέφωνό σου να κανονίσουμε μια μέρα να βρεθούμε ρε συ. Να θυμηθούμε τα παλιά. Θα μιλήσω και με τους άλλους αν είναι. Άντε ρε, μιλάμε, χάρηκα που σε είδα.” 

“Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προκύπτει από καλά πληροφορημένες πηγές, ο δολοφόνος δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Οι γείτονες έπεσαν από τα σύννεφα και άπαντες μίλησαν για εκείνουν με τα καλύτερα λόγια, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν το τι τους επιφυλάσσει η μοίρα. Ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που διέφυγε ανενόχλητος, ωστόσο οι προσπάθειες μέχρι στιγμής αποβαίνουν άκαρπες. Ο φόβος μήπως θρηνήσουμε νέα θύματα είναι υπαρκτός, αλλά στους κύκλους της ΓΑΔΑ επικρατεί αισιοδοξία. Σκληρό πόκερ αναμένεται να παιχτεί ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση αφού ο ύποπτος φέρεται να εμπλέκεται -περάν όλων των άλλων- και σε υπόθεση υπόγειας χρηματοδότησης του κυβερνώντος κόμματος.”

“Παιδιά, είμαστε όλοι μια ομάδα εδώ, το ίδιο με εσάς δουλεύω κι εγώ, τι νομίζετε κάθομαι; Εσείς είστε η εταιρία. Νομίζετε ότι το κρατάω για μένα το μαγαζί; Εγώ το κλείνω και πάει, δεν χάνω τίποτα, για εσάς το κρατάω, ταΐζουμε 50 στόματα εδώ πέρα. Και εγώ θα ήθελα να παίρνετε όλοι 1800€ και να μη δουλεύετε παραπάνω ώρες, αλλά δε γίνεται, τα χέρια μου είναι δεμένα. Και εγώ θα προτιμούσα να είμαι σε μια παραλία τώρα και να πίνω το φρέντο μου, αλλά πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί γιατί έχουμε έναν κοινό σκοπό, να βγάλω περισσότερα χρήματα.”

“Καλησπέρα. Ευχαριστώ.”

Για δώσε μας, τώρα, τα κλισεδιάρικα φώτα σου στα σχόλια…