Το Πάσχα είναι ίσως η δυσκολότερη εποχή για όλους εμάς που δεν την παλεύουμε καθόλου με το συγγενολόι με το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να έρθουμε σε επαφή. Ναι, είναι ακόμη χειρότερα από τα Χριστούγεννα, γιατί τότε παίζει να τσιμπήσεις και κανένα δωράκι. 

Όταν πλησιάζει η αγαπημένη μας Κυριακή του Πάσχα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις τις οποίες ευτυχώς όλο τον υπόλοιπο χρόνο μπορούμε κάλλιστα να αποφύγουμε. Και αυτές έχουν όνομα. Λέγονται “συγγενείς”. 

Και εμείς είμαστε εδώ για σένα που δεν αντέχεις στην ιδέα της συνύπαρξης με όλο σου το σόι. 

Αυτοί είναι οι πιο αντιπαθητικοί συγγενείς, και αυτοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισης.

Είσαι έτοιμος;

Θεούσα θεία που δεν μπορεί να χωνέψει ότι δεν πιστεύεις
Αυτές οι θείες είναι ίσως οι δυσκολότερα αντιμετωπίσιμες γιατί δεν χωράει στο μυαλό τους κάτι έστω και λίγο διαφορετικό από αυτό που (νομίζουν ότι) ξέρουν. Οπότε η φάση είναι ότι απλά προσπαθείς να είσαι αντίθετος σε ό,τι λέει, μέχρι το σημείο που δεν θα τσακωθείτε. Δηλαδή, δεν θα τη βρίσεις. Γιατί δεν παίζει να βρείτε κοινό σημείο ούτε στον αιώνα των αιώνων… Οπότε για τη θεία έχουμε 619. Όσοι έβλεπαν Wrestling, ξέρουν.

Βλαμμένος βίγκαν ξάδερφος
Κάθε οικογένεια έχει την ντροπή της και η δική σου τον βίγκαν ξάδερφο. Χιπστερίζει λίγο αλλά δεν έχεις πρόβλημα με αυτό. Το πρόβλημα του ξάδερφου είναι ότι δεν τρώει κρέας (μην αρχίσετε το bullying γιατί ο Forkin θα τα πάρει στο κρανίο). Και φυσικά ποτέ κανένας δεν τον σκέφτηκε. Οπότε θα φάει μόνο πατάτες και ντομάτες και θα πει κι ευχαριστώ. Αλλά μέχρι τότε θα σου τα πρήξει. Για τον ξάδερφο λοιπόν, έχουμε αγνή παραδοσιακή μπουνιά, για να την νιώσεις ρε αδερφέ. 

Θείος μόνιμα μεθυσμένος που πιστεύει ότι έχει χιούμορ
Σύζυγος τη θεούσας και πατέρας του βίγκαν, ζει τη μίζερη του ζωή του πνίγοντας την βαρεμάρα του στο αλκοόλ, τρώει πάντα με ανοιχτό το στόμα και ταυτόχρονα προσπαθεί να μιλήσει πετώντας παντού το αλεσμένο του DNA. Για κάποιοι λόγο πιστεύει ότι έχει χιούμορ και ενώ γελάει σχεδόν πάντα μόνος του, δεν δείχνει να πτοείται. Τα αστεία του είναι κάτι μεταξύ Σεφερλή και Facebook του 2009. Για τον θείο έχουμε αγνό, γνήσιο μπουνίδι από Τσακ Νόρις.

Αντικοινωνική, αντιπαθητική ξαδέρφη
Μπαίνοντας στο σπίτι θα ζητήσει πρώτα τον κωδικό του WiFi και μετά θα χαιρετίσει. Θα κάτσει στη γωνία της και δεν θα σηκώσει τα κουλά της να βοηθήσει ούτε αν το σπίτι πάρει φωτιά. Η μάνα της που ξέρει ότι εσύ είσαι γαμώ τα παιδιά κι εκείνη ένα άβουλο ον, προσπαθεί να σε ψήσει να την πας για κανέναν καφέ μπας και αρχίσει να συναναστρέφεται με κανονικό κόσμο, αλλά εσύ ούτε να το σκέφτεσαι. Και με το δίκιο σου. Για την ξαδερφούλα έχουμε κάτι σε ΜΜΑ.

Ο “γεια μας” θείος
ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ έχουμε έναν τέτοιο θείο. Είναι αυτός που σε κάθε του ανάσα νιώθει την ανάγκη να σηκώσει το κρασί του και να φωνάξει “γεια μας” την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι νιώθουν την ανάγκη να συμμετάσχουν στο πανηγυράκι του. Συνήθως μιλάει φωναχτά και γελάει ακόμα πιο φωναχτά ενώ είναι από αυτούς που δεν φεύγουν από το σπίτι σου ακόμα και όταν σε δει να ροχαλίζεις στον καναπέ σου. Για τον θείο έχουμε μερικές WWE σβούρες για να μας φύγει η ένταση.

Γκρινιάρικο 5χρονο διαολεμένο ανηψάκι
Ο μοναδικός άνθρωπος που συμπαθείς από όλο σου το σόι, έτυχε να παντρεύτηκε νωρίς. Και δυστυχώς έκανε και παιδί. Και δυστυχώς το παιδί του είναι μόλις 5 ετών και έχει όλη την ενέργεια της γης, συσσωρευμένη μέσα του. Και εσύ δεν το αντέχεις αυτό την ίδια στιγμή που πρέπει να υποκριθείς ότι αντέχεις να βρίσκεσαι στον ίδιο (μικρό) χώρο με όλους τους συγγενείς σου. Οπότε σκέφτεσαι να πας ένα τουρ τον μικρό σε κάθε γωνιά του σπιτιού!

*Φυσικά και δεν μιλάμε για παρακίνηση σε βία, κάνουμε απλά χιούμορ.