Το ημερολόγιο γράφει 20 Απριλίου και σαν σήμερα πριν από 94 χρόνια γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα. Όχι, δεν είναι ο David Avramidis (αυτός είναι πολύ νεότερος) αλλά ένας συνάδελφός του, ο Τάσος Λειβαδίτης.

Από τότε που τα social media έκαναν γερό ντου στην καθημερινότητά μας, τα ποιήματά του έχουν διαδοθεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ πολλές φορές του έχουν αποδοθεί και γραπτά τα οποία δεν του ανήκουν. Έχει αγαπηθεί, έχει λοιδορηθεί, ενώ πλέον το όνομά του και μόνο μας φέρνει στο μυαλό φωτογραφίες που σχεδόν καθημερινά αντικρίζουμε στην αρχική μας σελίδα στο Facebook.

Πέρα από την πλάκα, η υπερβολική προβολή που έχουν πάρει τα ποιήματα του Λειβαδίτη στα social media, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα θέλαμε όσοι τον εκτιμούμε ως ποιητή. Έχει καταντήσει αστείο. Και είναι αστείο. Γι’ αυτό είπαμε κι εμείς να το τερματίσουμε.

Πόσο καλά ξέρεις τον Τάσο Λειβαδίτη λοιπόν; Μπορείς να ξεχωρίσεις τους στίχους του, από εκείνους του μεγαλύτερου σύγχρονου λογοτέχνη της χώρας μας;

Για πες, Λειβαδίτης ή David Avramidis;

*κάποιοι από τους στίχους μπορεί να μην είναι του ίδιου του David του Avramidi του 0φίτσιαλ και απλά να τους έχει κλέψει το έχει κάνει και με δικό μας θέμα για να τους βάλει στη σελίδα του.