Η ιστορία άρχισε λίγες μέρες πριν όταν έπεσε το μάτι μας σε αυτήν εδώ την είδηση. Με λίγα λόγια… Το υπουργείο Τουρισμού της Σουηδίας προχώρησε στην δημιουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής μόνο για ξένους οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν πράγματα για τη χώρα. Στα τηλέφωνα όμως δεν απαντά κάποια κρατική υπηρεσία ή υπάλληλος. Αντίθετα οι κλήσεις προωθούνται αυτόματα σε τυχαία νούμερα σουηδών πολιτών που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και έχουν διάθεση να λύσουν όλες τις απορίες των ξένων για τη χώρα τους

Πόσο όμορφο ακούγεται ε; Θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι παρόμοιο και στην δική μας χώρα; Φυσικά και έχουμε! Μόνο που δεν έχει γίνει πολύ γνωστό ακόμα και προέκυψαν μικροπροβλήματα. Γιατί προφανώς το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο από την Ε.Ε., οπότε έχει και φράγκα που δεν είναι δικά μας, άρα σε αυτό συμμετέχουν μόνο κομματόσκυλα. 

Πιστοί στο μαχητικό ρεπορτάζ, βάλαμε έναν συνεργάτη μας από το εξωτερικό να καλέσει τη Γραμμή Ελλάδας και να συνομιλήσει με κάθε κομματόσκυλο ξεχωριστά συζητώντας για το τι συμβαίνει και η χώρα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Αυτές είναι οι απαντήσεις που πήρε…

“Άκου να δεις μαν. 40 χρόνια τώρα η χώρα μας κυβερνάται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και έχουν ρημάξει τον λαό. Άλλα λένε πριν τις εκλογές, άλλα μετά. Εμείς ήμασταν αντιμνημονιακοί γιατί υπήρχε εναλλακτική αλλά οι γερμανοτσολιάδες έκαναν ό,τι τους έλεγε η Μέρκελ. Μετά γίναμε μνημονιακοί γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική και αναγκαστήκαμε να κάνουμε ό,τι μας λέει η Μέρκελ, αλλά εμείς δεν θέλουμε και οι γερμανοτσολιάδες μας λένε κωλοτούμπες, αλλά εμείς τους λέμε όχι δεν είναι έτσι και μετά κάνουμε διαδήλωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μας λένε αφού είστε του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς τους είπαμε είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι με την κυβέρνηση. Αυτός ακριβώς, τίποτα άλλο.”

“Το πράγμα ξεκινάει από παλιά. Πάλεψε ο Μητσοτάκης να φέρει την οικονομία στα ίσια, αλλά ο προδότης ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση και είπε ότι δεν γυρνάει ούτε νεκρός. Μετά ο Σημίτης τα κατέστρεψε όλα και ήρθε ο Καραμανλής και παρέλαβε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ε, μετά έκανε ένα μεγάλο βήμα μπρος. Κι ύστερα ήρθε ο Σαμαράς. Ζωντανός. Αντιμνημόνιο και εμείς στην αρχή, αλλά μετά είπαμε σόρι Μέρκελ και μνημονιάρα ολέ. Γενικά φταίει το ΠΑΣΟΚ, η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και οι κρατικοδίαιτοι δημόσιοι υπάλληλοι που προσέλαβαν οι άλλοι. Οι δικοί μας δεν φταίνε.”

“Αδερφέ το ΠΑΣΟΚ έκανε έργα. Έδωσε ψωμί στον κόσμο. Έκανε κοινωνικό κράτος. Δώσαμε λεφτά στον κοσμάκη και κάναμε τις υπηρεσίες να λειτουργούν προς όφελος του λαού. Δουλειά μας έγινε η εξυπηρέτηση των πολιτών. Ε μετά πλακώσαμε τα δανεικά γιατί δεν μας έφταναν, κάναμε και κάτι μόντες με το χρηματιστήριο μπας και κάτσει καμιά καλή, αλλά τίποτα. Άρχισαν να λένε κάτι τρελά οι άλλοι ότι και καλά πήραμε επιδοτήσεις και τις δώσαμε για μαλακίες, αλλά όλα κομπλέ. Ε ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ και τη φάγαμε στον κώλο. Τώρα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσπαθεί να γίνει ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι γατιά. Δεν το έχουν. Αυτοί ακούνε Δρογώση.”

“Μπρο μου τα κόμματα φταίνε. Τα έκαναν όλα σκατά γιατί έπρεπε να βολέψουν την πελατεία τους. Για αυτό κι εμείς είπαμε να βγούμε μπροστά να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τίποτα. Δεν μπορείς να περιμένεις από ένα κόμμα να φέρει την αλλαγή. Ναι και εμείς κόμμα είμαστε αλλά εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τα κόμματα. Ναι, πήραμε μερικούς με μεταγραφή από άλλα κόμματα αλλά δεν έχουμε σχέση με τα άλλα κόμματα. Γενικά φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, το κράτος, οι κομματικές νεολαίες, τα συνδικάτα και τα κόμματα. Τα άλλα κόμματα.”

“Αγαπητέ φίλε, ο λόγος που η χώρα πάει κατά διαόλου είναι ότι ποτέ της δεν είχε οικουμενική κυβέρνηση. Α, είχε; Ε ναι, καλά στα λέω, δεν είχε. Γέμισε η χώρα με πασοκική και νεοδημοκρατική μούργα που διόριζε και δεν τους ένοιαζε τίποτα άλλο. Ο κόσμος τα έκανε σκατά με αυτούς που ψήφιζε και καλά να πάθει εδώ που τα λέμε. Γι’ αυτό χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση, ξέρεις από αυτές που είναι όλα τα κόμματα στη βουλή και μπαίνουν υπουργοί από όλα τα κόμματα. Όλα.”

“Οι δοσίλογοι και προσκηνυμένοι που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια φταίνε. Ο πρόεδρός μας ήταν και αυτός μαζί τους αλλά δεν ήταν προσκυνημένος και δοσίλογος και γι’ αυτό έφυγε γρήγορα. Βέβαια μπορεί και να φταίει που μας ψεκάζουνε, γιατί μας ψεκάζουνε, μην ακούς τι λένε. Εμείς μνημόνιο ούτε νεκροί, όχι σαν τους άλλους που ήταν στα τέσσερα. Αλλά μετά βάλαμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το δικό μας οπότε και μνημόνιο και στα 4 και όλα μια χαρά. Ο Αλέξης να είναι καλά να βγαίνει να τον βοηθάμε κι εμείς. Τώρα με κάτι Μακεδονίες και κάτι τέτοια, ποιος ασχολείται μωρέ;”

“Εμείς τα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγε κανείς. Όλοι ίδιοι είναι. Οι άλλοι. Κι εμείς οι ίδιοι είμαστε. Με παλιά. Τέλος πάντων στο θέμα μας. Φταίνε οι αντιλαϊκές καπιταλιστικές πολιτικές, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες, οι οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ μ-λ, η ΛΑΕ και όλοι όσοι παρεκκλίνουν από την επίσημη γραμμή που χαράξαμε κάπου στις αρχές του 1900. Μόνο με οργάνωση στους χώρους εργασίας θα τα καταφέρουμε.”