Χθες έπεσε στην αντίληψη μας μία δημοσίευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος Γρηγόρης Γερακαράκος, ανακοίνωσε περιχαρής πως η Ελληνική Αστυνομία θα αποκτήσει εκπομπή στην τηλεόραση. Εμείς όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ Προβοκάτορα, για κάτι τέτοια ζούμε! Βάλαμε μπρος τις μηχανές του ερευνητικού ρεπορτάζ και τρυπώσαμε στα παρασκήνια των εκπομπών που ήδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται. 

Έτσι καταφέραμε με κόπο και μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε στη φόρα τα προσχέδια των εκπομπών της Ελληνικής Αστυνομίας στα οποία είναι ξεκάθαρο πως η θα στηρίζεται σε 6 θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι οι εξής:

1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ 7η ΤΕΧΝΗ
Σε αυτό το κομμάτι οι παρουσιαστές θα δίνουν τον λόγο σε όλους εκείνους τους ηθοποιούς που με το θεάρεστο έργο τους, έδειξαν στον λαό το πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Ταξίαρχος Θεοχάρης μαζί με τον Λεβένταγα και το υπόλοιπο παρεάκι, ο Ηλίας του 16ου, ο Μπαλούρδος αλλά και ο Ιεροκλής Μηχαϊλίδης με το LAPD,  είναι μερικοί από τους πρώτους καλεσμένους. Εκεί θα αναλύεται το “αιώνιο πρόβλημα της ζαρντινιέρας” όπως έχει ονομαστεί από τους ειδικούς. Αυτό εντοπίζεται σε κρατούμενους που τείνουν να εμφανίζουν μώλωπες, για ανεξήγητο λόγο, μέσα στα Αστυνομικά τμήματα.

2. ΣΕΙΡΗΝΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ
Η πρωτότυπη αυτή ενότητα θα ασχολείται αποκλειστικά με το μηχανοκίνητο κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ. Εξατμίσεις μπουριά για περιπολίες που κάνουν αίσθηση, κράνη για καλύτερη αεροδυναμική στις δίκυκλες περιπολίες και σπέσιαλ ταξίδια στο εξωτερικό για μεγαλύτερη τεχνογνωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη εκπομπή ο παρουσιαστής Μπάμπης Μπασκίνας θα είναι καλεσμένος στο Ντουμπάι όπου θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του πρώτου Everest στα Αραβικά Εμιράτα, συνοδεία των αστυνομικών της χώρας. Εκεί θα γίνουν ειδικά σεμινάρια για την απώθηση άοπλων διαδηλωτών από αστυνομικό που μόλις κατέβηκε από την μηχανή του.

3. ΚΟΝΤΡΟΛ ΑΛΤ ΝΤΙΛΙΤ
Αυτό το μέρος της εκπομπής θα ανήκει αποκλειστικά στον Μανώλη Σφακιανάκη. Ο Inspector Social θα μας δείχνει τρόπους να αποφεύγουμε τα κακόβουλα λογισμικά με μία μέθοδο που όμοιά της δεν υπάρχει και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Να κλείνουμε τον υπολογιστή μας! Η μέθοδος αυτή έχει δοκιμαστεί στο εξωτερικό αλλά είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο και φαίνεται να έχει θεαματικά αποτελέσματα! Στο μενού θα υπάρχει και η παρατήρηση σελίδων που προσβάλλουν θρησκεία και πολιτισμό, όπως αυτή του Παστίτσιου ή του Ελύτη. Κάθε τηλεθεατής θα έχει το δικαίωμα να ριπορτάρει την δική του προσβλητική σελίδα και αυτή θα κατεβαίνει μέχρι το τέλος της εκπομπής.

 

4. ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ
Η ενότητα της μαγειρικής δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκπομπή της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αυτήν οι παρουσιαστές θα μας δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς μαγειρεύονται στοιχεία διάφορα φαγητά που θα ταΐσουν την Ελληνική οικογένεια. Οι σεφ των φυλακών θα δίνουν τα δικά τους tips για επιτυχημένες συνταγές που θα κάνουν τους κρατούμενους φίλους σας να γλύφουν τα γκλομπ δάχτυλά τους. Τηλεφωνικές παρεμβάσεις θα κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο προσωπικός σεφ του Άκη Τσοχατζόπουλου, για να δίνει την δική του Παριζιάνικη πινελιά στις γαστριμαργκές δημιουργίες των σεφ.

5. ΡΟΥΑ ΜΑΤ
Το πέμπτο και πιο πιπεράτο μέρος της εκπομπής, θα είναι αφιερωμένο στους φίλους μας τα ΜΑΤ. Κάθε φορά με διαφορετικό καλεσμένο οι άνθρωποι των ΜΑΤ θα εξιστορούν όμορφες ιστορίες από ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναντήσεις με φίλους χουλιγκάνους όλων των ομάδων. Στην πρώτη εκπομπή θα βρεθεί στο studio ο προπονητής των ΜΑΤ που βρέθηκαν στην Τούμπα την περασμένη εβδομάδα, για να αναλύσει την εκπληκτική τους τακτική που κατάφερε να απωθήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με συνεχόμενες επιθέσεις από τον άξονα. Θα συζητηθεί επίσης η αντιμετώπιση του φαινομένου των πολλών κίτρινων καρτών που αντιμετωπίζουν οι διμοιρίες, για “σκληρό παιχνίδι”.

6. ΓΚΛΟΜΠ-ΤΡΟΤΕΡΣ
Στο τελευταίο μέρος, και κάπως πιο ανάλαφρο, θα υπάρχει η καλή πράξη της ημέρας. Αστυνομικοί από όλη τη χώρα θα ανοίγουν την καρδιά τους στον φακό τη εκπομπής για να περιγράψουν την ερωτική τους σχέση με το γκλομπ τους και τον τρόπο που έκαναν για άλλη μία μέρα το καθήκον τους. Ειδικοί αναλυτές και ορθοπεδικοί θα συζητούν συγκεκριμένες τεχνικές για καλύτερα αποτελέσματα ενώ θα υπάρχουν και παρεμβάσεις από πολίτες που δέχτηκαν χτυπήματα και αισθάνονται την ανάγκη να περιγράψουν τις δικές τους εμπειρίες, έτσι ώστε το σώμα να γίνει πιο αποδοτικό.

Αν έχεις προτάσεις για θεματολογία, μπορείς να τις καταθέσεις στα σχόλια κι εμείς υποσχόμαστε να τις μεταφέρουμε!