Βάζω το κλειδί στην πόρτα. Ανοίγω. Η μάνα μου με κοιτάει με ύφος μπλαζέ, αλλά δεν βγάζει άχνα. Κατευθύνομαι στην κουζίνα. Ο πατέρας μου κυμαίνεται στο ίδιο mood. Πίνει μια γουλιά καφέ. Είναι έτοιμος να μου μιλήσει…

Γιατί έγινε όλος αυτός ο ντόρος όμως, στο σπιτικό της οικογενείας Ράπτη; Και γιατί ήθελε να μου μίλησει ο πατέρας μου;

Πριν δυο εβδομάδες, λοιπόν, παρουσίασα το λεξικό του Bourdela.com, το οποίο μοίραζε ωμό ρεαλισμό δεξιά κι αριστερά και σας υποσχέθηκα παράλληλα πως θα επιστρέψω με Part 2. 

Παρά το ανελέητο κράξιμο που έφαγα από αναγνώστες (επειδή ξέχασα ορισμένες λέξεις και όχι μόνο), παρά το γεγονός ότι η μάνα μου δεν μου μιλούσε για κανά τριήμερο, παρά το ΠΛΟΚ που έφαγα στο Facebook από διάφορες κοπέλες, τίμησα τα παντελόνια που φοράω, τήρησα την υπόσχεση που είχα δώσει στα comments. 

Σόρι μανουλίτσα, αλλά το δεύτερο μέρος είναι γεγονός.

Το ίδιο βρώμικο και το ίδιο απολαυστικό με το πρώτο, γεμάτο με λέξεις που σημειώσατε εσείς στα σχόλιά σας, είτε εδώ στο Provocateur.gr, είτε στο Bourdela.com.

Πάμε να ξετυλίξουμε παρεάκι τη μπουρδελιάρικη αργκό;

Έχουμε και λέμε:

1. Πυρφόρος: Σύμφωνα το slang.gr, αυτόν τον όρο χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα για να περιγράψουν τον άνθρωπο που έφερνε την φωτιά, η οποία προοριζόταν για θυσία και δεν έπρεπε να σβήσει ποτέ. Στο bourdela.com τον χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τον μαλάκα. Έτσι απλά. 

2. Πορνοπαράβολο: Το χρηματικό αντίτιμο που οφείλει να πληρώσει ο κάθε άντρας, προτού περάσει το προαύλιο του οίκου ανοχής.

3. Μπλε εισιτήριο: Συνώνυμο του πορνοπαράβολου, αλλά το συναντάμε πιο συχνά στο λεξικό.

4. Creampie Clan ή αλλιώς Ακάποτοι Καταδρομείς”:  Αυτές τις φράσεις χρησιμοποιούν οι χρήστες για να περιγράψουν… Αλήθεια τώρα. Περιμένεις να σου πω τι θέλουν να περιγράψουν με αυτές τις φράσεις; 

5. Ελλεεινίδες: Η περίεργη-γκρινιάρα Ελληνίδα, η οποία κρίνεται κάτω του μετρίου για τις υπηρεσίες της και όχι μόνο. Το αντίστοιχο του “Ελληναράς” να φανταστώ;

6. Ζυμαράκι: Η πιο παχουλή γυναίκα, η οποία έχει τα πιασιματάκια της. 

7. Φόλα: Η πολύ άσχημη κοπέλα. Στο πρώτο μέρος είχαμε δει και μερικά συνώνυμα όπως: μουφέξ ή ξεπετατζίδικη. 

8. Αγαπούλης: Ο ρομαντικός των σχολιαστών, ο οποίος συνηθίζει να ερωτεύεται κάποια από τις κοπέλες και συχνά καταλήγει στο να τρώει ανελέητο μπινελίκι από τους υπόλοιπους χρήστες.

9. Γαρίδα: Είναι το κορίτσι που ενώ έχει κορμάρα, στο πρόσωπο δε βλέπεται καθόλου. “Τρως το σώμα και πετάς το κεφάλι”, συνηθίζουν να σχολιάζουν μεταξύ τους.

10. Φραπάς: Απλά και σταράτα, πρόκειται για τον υπερθετικό βαθμό του ρήματος “γαμάς”.



11. Μύστης: Ο βαθύς γνώστης της επιστήμης ή τέχνης.

12. Τύπε: Συνώνυμο του manmu, που συχνά πυκνά χρησιμοποιούμε κι εμείς οι Προβοκάτορες. Η προσφώνηση δύο φίλων-κολλητών-τύπων. 

13. Μπριζολάδικα: Οι οίκοι ανοχής που προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες. Ο νοών… νοείτω!

Αυτό ήταν, μάνα. Δεν θα υπάρξει άλλο μέρος, μάνα. Ξεχρέωσα, μάνα

Τα παράπονα σας για ενδεχόμενες παραλείψεις μου, στα σχόλια. Το όμορφο ταξίδι στο λεξικό του Bourdela.com, έλαβε τέλος. Άλλες όμορφες εξορμήσεις σε άλλα όμορφα λεξιλόγια, ακολουθούν λίαν συντόμως wink

*Κρέντιτς και σπέσιαλ θενκς: στο χρήστη Welshman (έπαιξε μπαλίτσα με τα σχόλιά του στο Provocateur.gr), καθώς επίσης και στους dleivasΠραιτωριανός, rafel που μου άνοιξαν τα μάτια με τις επισημάνσεις τους στο forum του Βοurdela.com. Cheers, mates!