1. Λάθος Μεγέθη
Όσο ακριβό, ποιοτικό ή καλοραμμένο κι αν είναι ένα ρούχο, αν δεν είναι στο σωστό μέγεθος πάνω σου, είναι λάθος! Αν ο σωματότυπος σου σε δυσκολεύει να βρεις τα κατάλληλα μεγέθη θα πρέπει να καταφύγεις σε custom made λύσεις. Επίσης, πάντα να προσέχεις τις λεπτομέρειες όπως το μάκρος του παντελονιού ή το fit στους ώμους.

2. Κοντομάνικο πουκάμισο με μια γραβάτα
Με συγχωρείς Μύρωνα Στρατή, κάποιος έπρεπε να στο πει! Αν δεν δουλεύεις σε φαστφουντάδικο -όπου η στολή τύπου rock ‘n roll είναι υποχρεωτική- απόφυγε να φορέσεις σε κάθε περίπτωση κοντομάνικο πουκάμισο με γραβάτα. Ποτέ μην τολμήσεις αυτό το συνδυασμό σε επαγγελματικό ραντεβού ακόμα και αν έξω έχει καύσωνα. 

3. Λάθος μήκος στo παντελόνι

Τα ρεβέρ επιτρέπονται μόνο όταν θέλεις να κάνεις κάποιο είδος fashion statement! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να πας στο ράφτη σου (και αν δεν έχεις ήδη, να βρεις έναv καλό) για να δώσει το σωστό μήκος στα παντελόνια σου. Το σωστό μήκος φαίνεται όταν είσαι καθιστός και όχι όρθιος!

4. Λάθος κάλτσες με κοστούμι
Ποτέ δεν φοράς αθλητικές κάλτσες εκτός γυμναστηρίου ή γηπέδου! Ακόμα και όταν φοράς sneakers με τζιν παντελόνι, επιλέγεις λεπτές κάλτσες.Ο γενικός κανόνας για το χρώμα της κάλτσας είναι ότι πρέπει να ακολουθεί είτε το χρώμα του παπουτσιού είτε το χρώμα του παντελονιού! Για να κατεβάζεις το βαθμό δυσκολίας φόρεσε μαύρες κάλτσες με μαύρα παπούτσια! Επίσης οι κάλτσες θα πρέπει να φτάνουν στη μέση της γάμπας και να μην φαίνεται κανένα τετραγωνικό εκατοστό από το τριχωτό σου πόδι.

5. Λάθος μήκος γραβάτας
Η γραβάτα κάθε άντρα πρέπει πάντα να καταλήγει στην αγκράφα της ζώνης του. Με άλλα λόγια να καταλλήγει στο επάνω κουμπί του παντελονιού. Κάθε άλλο μήκος, είναι λάθος και αστείο. 

6. Τα σωστά κουμπιά

Εάν το σακάκι σου έχει δύο κουμπιά, κουμπώνεις μόνο το κουμπί στην κορυφή. Αν έχει τρία κουμπιά, μπορείς να κλείσεις το κουμπί στην κορυφή ή και το μεσαίο αλλά ποτέ και τα τρία.

7. Κάλτσες και σανδάλια

Ποτέ. Τόσο απλά. 

8. Λάθος χρώματα

Είναι σημαντικό να θέσεις ένα περιορισμό σε κάθε outfit ανώτατο όριο τα τρία χρώματα ή αποχρώσεις προκειμένου να διατηρήσεις μια αρμονική εμφάνιση. Σε περίπτωση αμφιβολίας, φόρεσε μαύρο. 

9. Μεγάλα logos

Απόφυγε τα ρούχα που σε κάνουν να μοιάζεις με κινητή διαφήμιση. Γιατί να φορέσεις ένα τεράστιο λογότυπο ή εμπορικό σήμα στο πουκάμισό σου, αν δεν πληρώνεσαι για αυτό; Ακόμα και αν είναι δικό σου το σήμα, βρες έναν άλλο τρόπο να το διαφημίσεις.

10. Λάθος Τ-shirt

Τα μεγάλα V στα T-shirts έχουν απαγορευτεί δια παντός! Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να τα έχεις στη ντουλάπα σου γιατί είναι τα μόνα T-shirts που μπορείς να φορέσεις κάτω από πουκάμισο, καθώς δεν επιτρέπεται να φοράς μπλουζάκι με λαιμόκοψη που φαίνεται κάτω από τον γιακά. Για αυτές (και μόνο) τις περιστάσεις έχουν σχεδιαστεί τα φανελάκια με V-λαιμόκοψη.

11. Mix Print

Υπάρχει χώρος μόνο για ένα print σε κάθε outfit. Με άλλα λόγια, αν φοράς ένα κοστούμι με print, θα πρέπει να επιλέξεις ένα μονόχρωμο πουκάμισο και μονόχρωμη γραβάτα και φυσικά εδώ ισχύει και το αντίστροφο. Αν φοράς γραβάτα με μοτίβο επιλέγεις ένα πουκάμισο χωρίς σχέδια και ένα μονόχρωμο κοστούμι.

12. Αναντιστοιχία στιλ
Μη φοράς Oakley γυαλιά ηλίου με κοστούμι. Μη φοράς παπούτσια σακάκι με σατέν πέτο με τζιν. Σεβάσου τις ισορροπίες σε κάθε στυλ.